Мнениеот Nole » 21 сеп 2010 19:46
Това, което си написал го виждат и слепците. Пак добре, че не назначиха Йешич, Люпко или Муслин и след това не казаха "Е добре де, нали искахте чужденец, какво стана". Никой не си е мислил, че ще вземем някое светило в професията, БФС мина по тънката лайсна и взе треньор от чужбина, от една от най-силните (а може би и най-силната) футболна страна на континента. Взе треньор, който са могли да си го позволят Партизан Б и Макаби Нетания, така че заплатата му и да е по-голяма от тази на Стоилов е с малко ...
Аз обаче едно друго нещо не мога да разбера. Защо е цялата тази негативна енергия каквото и да стане, да се търси само и единствено негативното. Ако аз трябва да дам оценка на Борислав Михайлов, то със сигурност тя ще бъде незадоволителна, но тя ще бъде само и единсствено за решения в перспектива и за 1-2 треньорски назначения на националния отбор. Михайлов няма вина, че ЦСКА тъне в дългове и купува турбо слаби чужденци на килограм, Михайлов няма вина, че на Герена се работеше до скоро също толкова слабо. Няма вина и за слабите треньорски назначения на Ганчев и изхабения му отбор, който разчита на индивидуални проблясъци. Няма вина, че и Събев се е доверил на Балъка, който си е посредствен тренер от всякъде. Има съдийски грешки и уговорени мачове, но те със сигурност намаляха в сравнение с преди 5-6 години ... Михайлов остави Стоичков още едни квалифкации, но това беше ход, с който си спечели изборите срещу Батето. Като изключим него имаме едно полу слабо назначаване на Марков. Стоилов е най-успешния треньор в България и беше нормално да поеме щафетата. Е и той си тръгна, сега пробва с чужденец. И на мен ми се искаше по-хубаво име, ама какво да се прави, явно няма как. Радвам се, защото в последните 2 дена се появиха информации за Михаил Mадански и съвсем откачих ?!?! Хубаво, признавам не е най-силния треньор, който можеше да дойде, но можем и да отбележим класирането му в ШЛ с Партизан шест месеца след като пое отбора и беше на 15+ точки изоставане от Звезда, можем и да отбележим, че прекратравянето на договора му с Атлетико Паранензе беше след 5 победи и 2 загуби в следствие на негово желание да напусне. Можем да отчетем титлата с Ред Бул и съвсем обективно да признаем, че оня отбор на Унгария не е направил нещо по-малко от възможностите му ... Да му пожелаем успех, да стискаме палци за мача с УЕЛС и напролет да напълним Васил Левски на мача с Швейцария. А пък ако отново не успеем, то няма да се е случило нищо по-различно от последните 7 години ...