„Булсатком” използва мачовете, за да привлече абонати. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. Георги Лозанов, председател на Съвета за електронни медии във връзка с излъчването на мача на националния отбор по футбол България – Англия в мрежата на „Булсатком”. Той обясни, че „Булсатком” използва тези мачове, за да привлече абонати, тогава цената става друга и не е цената само на мача, а и на цялостна промяна в нейната среда. „Затова казвам, че проблемът не е цената сама по себе си, а как ще менажираш продукта, когато стане част от твоята програма”, посочи проф. Лозанов.
По думите му е възможно „Булсатком” да използва мача, за да принуди голяма част от аудиторията да стане абонат на разпространявания от него пакет от програми. „Това е една вторична употреба на тези права и затова може да се мисли за намеса на Комисията за защита на конкуренцията”, заяви проф. Лозанов.
„Въпросът е в това БНТ по закон да си защити правото и да купува тези събития, което съм сигурен, че трябва да се направи с промените в закона, а и да има и такъв мениджмънт, така че с реклами да осигурява тези събития, а и дори да печели, така както печелят търговските оператори”, заяви проф.Лозанов. Той посочи, че може да се говори и за проблеми в мениджмънта, а не само за липса на пари, защото въпросът е така да бъде менажирано представянето на тези събития и на тези мачове, че да донесат приходи на БНТ.
„Като цяло мениджмънта в обществените телевизии носи един доста стар модел и затова говорим за една реформа в тях, така че да се промени начина, по който се менажират програмите”, посочи проф. Лозанов.
Председателят на СЕМ каза още, че ако има монополно положение, това ще е проблем на Комисията за защита на конкуренцията, а в Закона за радиото и телевизията няма такива антимонополни норми. „Не знам дали можем да говорим за монополно положение за това да купиш правата за един мач – този, който има правата винаги може да се прогнозира, че е в монополно положение. По-скоро е ощетена голяма част от аудиторията – затова за мен е важно организациите за защита на потребителите да се намесят”, заяви проф. Лозанов.
Според него отрицателният ефект върху имиджа на обществената телевизия с невъзможността й да закупи правата за мача се разпростира и върху СЕМ. „Хората имат очаквания, точно по Българската национална телевизия да видят тези мачове. Фенските групи се изнервят, а ние знаем, че това са много големи страстни общности, които търсят виновник и колкото и да обяснява човек кое по закон има право да направи и кое не, накрая попада под тяхното недоволство”.
Телевизии,предаващи/непредаващи мачове на националния отбор
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Здравейте TV + Булсатком
Който плаща,той поръчва музиката.Като Булсатком за платили най-много,те ще излъчват мачовете.Няма за какво да ги обвинявате.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.
-
- Контакти:

Gutev написа:Поздравявам автора на темата. Надявам се всички кабелни оператори да започнат да крадат от наглеците Булсатком и тая безсрамна медия да не спечели нито стотинка. Който каквото ще да ми говори, никога няма да сметна за нормално някой да лишава толкова много българи от важни мачове, заради лични облаги. Въобще не ме интересува търговския им нюх или, че били по-добри бизнесмени. Моралът е над всичко, а този акт беше всичко друго но не и морален.
+1
Re: Телевизии,предаващи/непредаващи мачове на националния отбор
И аз съм ЗА! Въпреки, че наистина тези петиции нямат никакво значение. В крайна сметка в БГ главна роля играят парите и властта както винаги.
В Испания например националната телевизия (tve1) винаги е предавала мачовете на националния отбор по футбол (квалификации и приятелски срещи). Дори в сайта има могат да се гледат на живо в цял свят с добро качество, а не само на територията на същата държава както правят от БНТ.
В Испания например националната телевизия (tve1) винаги е предавала мачовете на националния отбор по футбол (квалификации и приятелски срещи). Дори в сайта има могат да се гледат на живо в цял свят с добро качество, а не само на територията на същата държава както правят от БНТ.
- blue avalanche
- Контакти:
Мачовете са предложени ПЪРВО на националните телевизии!Нито една от тях не е проявила интерес!ЕДВА ТОГАВА мачовете се "пускат на пазара" и Булсатком ги купува!Ако някой вижда къде е вината на Булсатком,щото аз-не!Що не пуснете петиция срещу БНТ?
ама и аз не съм чувал за ТВ-права да се наддава!
явно някои тука пишат наизуст!
пак казвам: евала на Булсатком, че работят активно по въпроса да ни преснаситят със спорт, докато всички останали ТВ-та само се бият в гърдите колко са велики и после ни пускат по 24 часа турски сериали или разни безсмислени публицистики!
пак казвам: евала на Булсатком, че работят активно по въпроса да ни преснаситят със спорт, докато всички останали ТВ-та само се бият в гърдите колко са велики и после ни пускат по 24 часа турски сериали или разни безсмислени публицистики!

blue avalanche написа:Мачовете са предложени ПЪРВО на националните телевизии!Нито една от тях не е проявила интерес!ЕДВА ТОГАВА мачовете се "пускат на пазара" и Булсатком ги купува!Ако някой вижда къде е вината на Булсатком,щото аз-не!Що не пуснете петиция срещу БНТ?
+1
Lyubooo написа:ама и аз не съм чувал за ТВ-права да се наддава!
+1
- The Sailor Man
Браво на БУЛСАТКОМ,това е компания,това е телевизия,това е институция работеща за зрителите си,за клиентите си.Даваща пари,за да могат нейните платци да получат най-доброто,най-интересното.А БНТ(ТюркТиВи)?Плащаме всички ние заплатите на онези мърши,на онези потомствени лапачи и търтеи,синове,внуци на други търтеи и лапачи стоящи в БНТ(ТюркТиВи) от десетилетия.И за какво плащаме?За да ни предлагат Новини на турски език,Бразди,Вкусно с Ути Бъчваров,Дързост и красота,Лека нощ деца и Панорама?Както и някой долнопробен филм дето никой не го е чувал обикновено?За това плащаме.И тъй като сме спортни фенове да им видим спорта?Платили куп пари за световно по баскетбол...да,хуабв спорт,но с аудитория 100 пъти по-малка от футболната,но нали Митодий Манченко и Каминчу Алипиев,потомствените лапачи там са баскетманиаци-да им направим кефа,онази пача...забравих името,любовницата на Манченко и тя баскет фенка,другия лапач Сашо Йовков-волейболист.....с една дума-НИЩО ОБЩО С НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И ЖЕЛАНИЯ.Правете като мен,да го направим заедно,ДА БОЙКОТИРАМЕ ИЗЛИШНОТО ДАНЪЧНО БРЕМЕ БНТ!!!Не си пускайте този канал,гледайте си новини по БТВ,по НОВА,но не пускайте Анал 1.Бойкот до дупка.Във време на криза се чудят кой да го отнесе,военни,полицаи,доктори,учители....само БНТ лапачите благоденстват и се гаврят с народа дето ги хрантути.Да закрием псевдо-телевизията БНТ,национална...по-точно народна,комунистическа останка пълна с комунистически издънки,лекета,синчета на тати и мама,лапачи.Да се закрие!Давайте Булсатком,мачкайте БНТ тюрк,покажете им какво е конкуренция,а онзи мършояд Лозанов от СЕМ да внимава кого заплашва психопата социалистически,който плаща получава правата,това не му е комунизма,че да казва това тук-онова там,да не му заведат едно дело на този,че хептен няма да му останат пари да се подстриже
.И впрочем какво е СЕМ?Бас държа,че там работят поне 200-300 хрантутника,спят до обяд,а следобед се чудят какво да измислят...Булсатком да заведе дело срещу тази комунистическа организация СЕМ,СЕМ и БНТ трябва да се закрият.

Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"
Значи не гледайте БНТ понеже давали новини на турски. Ами кое да им гледам на БТВ и НТВ? Турските серилали ли? Ако продължаваме да плюем по всичко българско и родно от футбола до телевизията то след няколко години националния отбор ще го гледаме само по кабеларки дето и с Булсатком не можеш да ги хванеш, а първенството я подпише нов договор с някоя национална телевизия я не. За сметка на това чуждопоклонничеството ни ще ни докара до там да ни заливат с мачове от английската Б група, купата на Уелс, първенството на Бразилия и какви ли не продукции които със сигурност са мн. по-гледани от баскетбола или волейбола.
Аферим, аферим.
Аферим, аферим.