Къде е мястото на България в световния футбол?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

sp0x_man
Контакти:

Re: Къде е мястото на България в световния футбол?

Мнениеот sp0x_man » 04 сеп 2010 17:10

HardWork написа:
bk109 написа:Ъмм,не,че издребнявам,но щом като Дембеле има 20тина мача за франсетата(до 18годишна),той май не може да бъде натурализиран,нали?

Дембеле и да бъде натурализиран би бил някаде 10ти избор! Много прибързваме с него, аз съм сигурен, че няма да нарпави нищо съществено...

И аз мисля така. Някой вкара повечко голове и вече е Бог... Преди беше така със нападателя на Локо Сф и после големия трансфер, та едвам го пробутаха във Русия и сега не се говори за него. Дори и името му не запомних. Имаше 1-2 мача за нац. и нищо не направи.
А и толкова няма кадърни момчета във другите отбори, че трябва да си "внасяме" футболисти..

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 04 сеп 2010 17:17

Абе вие луди ли сте с натурализирането на играчи бе. Българският национален отбор трябва да е представителен отбор на България и българите! Ако щете и Вия, Роналдо, Шави и Меси да ги натурализират ще е най-голямата малоумщина! България е от българи а не от французи и прочие!

А иначе, за мястото ни на свтовната футболна карта ще кажа няколко думи. Много хора ни пращат по-скоро към слабите отбори от колкото към по-добрите. Ако кажа че сме на нивото на Полша, Швейцария, Словения, Румъния и др... някои ще ми се изсмеят. Но за последните 50 години България има 7 световни първенства и 3 европейски. Повечето от предишните отбори които изброих дори нямат и по 2. Както и да е. Погледнато исторически България е силна футболна държава. Може да нямаме успехи, освен 4-тото място, но никога не сме били лесно преодолим отбор от грандовете на световния футбол.

Всъщност ако се замисли човек, едва последните 6 години са ни едни от най-слабите в историята. Преди това сме почти редовен участник на големи форуми, и във всяко десетилетие имаме по 1-2 та до 3 участия на големи първенства.

Лошото в случая, че кризата от последните няколко години не е моментна. Тя е полод на некадърно управление, никакво развитие на футбола в Държавата и пълна абдикацция на самта държава от спорта. Така че сега ако е лошо, очкавайте след време да е ТРАГИЧНО
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 04 сеп 2010 17:22

rump_shaker написа:Абе вие луди ли сте с натурализирането на играчи бе. Българският национален отбор трябва да е представителен отбор на България и българите! Ако щете и Вия, Роналдо, Шави и Меси да ги натурализират ще е най-голямата малоумщина! България е от българи а не от французи и прочие!

А иначе, за мястото ни на свтовната футболна карта ще кажа няколко думи. Много хора ни пращат по-скоро към слабите отбори от колкото към по-добрите. Ако кажа че сме на нивото на Полша, Швейцария, Словения, Румъния и др... някои ще ми се изсмеят. Но за последните 50 години България има 7 световни първенства и 3 европейски. Повечето от предишните отбори които изброих дори нямат и по 2. Както и да е. Погледнато исторически България е силна футболна държава. Може да нямаме успехи, освен 4-тото място, но никога не сме били лесно преодолим отбор от грандовете на световния футбол.

Всъщност ако се замисли човек, едва последните 6 години са ни едни от най-слабите в историята. Преди това сме почти редовен участник на големи форуми, и във всяко десетилетие имаме по 1-2 та до 3 участия на големи първенства.

Лошото в случая, че кризата от последните няколко години не е моментна. Тя е полод на некадърно управление, никакво развитие на футбола в Държавата и пълна абдикацция на самта държава от спорта. Така че сега ако е лошо, очкавайте след време да е ТРАГИЧНО

[offtopic]как всяка една тема на третата страница го докарва до: вие българи ли сте бе? хан Аспарух, Левски и т.н.? :roll:[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 04 сеп 2010 18:01

soilwork написа:Ние никога не сме били някаква световна сила-така че можем спокойно да се причислим към държави като Литва,Лихтенщайн,Люксембург,Малта,Латвия,Естония,Азербайджан,Исландия,Сан Марино,Молдова и др.

Много се бъркаш докато ползвахме футболисти бяхме световна сила или поне сред 16 сете най-силни откакто ползваме само връзкари всеки успех е случаен от 1985-86 г в България футбола само се руши и пълни с корумпирани боклуци!

baywatchfan
Контакти:

Мнениеот baywatchfan » 04 сеп 2010 18:50

СВОБОДЕН написа:След снощния мач с Англия много неща се говорят. Едва ли не се прави трагедия от една загуба. А каква е истината? Тя е, че България е относително малка страна. За това никъде не е казано, че трябва да се класираме на всяко голямо първенство и да се правят трагедии, ако това не се случи.

Фалстарт с още първия пост в темата ;) Това за малката страна въобще не го приемам като аргумент. Урутвай е 2 пъти по-малка от нас, а е 2 пъти Световен шампион и 14 пъти континентален, в момента са 4-и в Света :!:

Garvana
Контакти:

Мнениеот Garvana » 04 сеп 2010 18:56

http://gong.bg/view_article.php?article_id=155497

мисля ,че тази тема ще ви отговори много добре на въпроса къде ни е мястото или къде ще е то след няколко годинки и не са ви виновни Мъри ,мърли или там както го наричате ...... Сираков или Михайлов

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 04 сеп 2010 19:00

shamana1912 написа:Aми като не е задължително да се класираме на всяко първенство,защо имаме треньор и директор,които получават 100000 лева заплати месечно??!!!Да сложим примерно Коцето Ангелов-Лаптопа за 5000,а останалите пари да ги даряват на домове за сираци. :|

+100 за мнението. Сто пъти съм казал , даваш им някакви пари или 30-50 % авансово, останалото при постигнати резултати. А сега хич не им дреме дали ще се класираме или не, те ще си вземат парите. А ако ги уволнят , егати кефа, хем ще вземат парите хем ще се освободат по рано от длъжност и ще могат да си търсят нова работа. И моля ви се стига с това национализиране и стига с тоя Дембеле. Имаме и други футболисти които още не са помирасали терена , а левскарите тръгнаха да го правят национал. Личи си какви родолюбци сте. Иначе това за големите и малки държави е супер простотия. Ние не сме малка държава, просто няма ред в кочината. Държави с по 5-10 милиона редовно играят на големи форуми а ние само гледаме. Нищо добро не ни чака следващите 3-5 години, а най-лошият сценарий е една урна надолу и тогава бъдете сигурни че ще се класираме за първенство по ядене кюфтаци и по бройката на "ударени" чалга силиконки.

makarona
Контакти:

Мнениеот makarona » 04 сеп 2010 19:20

Здравейте

Снощи бях на Уембли и подкрепях отбора заедно с 5,6 хиляди други българи! В момента съм без глас и ме болят ръцете от пляскане, но поне мога да пиша. Искам да поздравя нашата публика. Не спряхме да викаме и да подкрепяме "отбора" през цялото време.

За съжаление единствените достойни българи бяха на трибуните. Тези на терена бяха под всякаква критика. Сега гледах и разширен репортаж обаче на телевизията въобще не се отразява реалната игра на "отбора". Много по зле е от това, което се вижда по телевизора.

През цялото време нашите играчи бяха едни зрители. Даже не се изпотиха повечето. Нямаше борба за топка, нямаше никаква защита. В средата на терена освен Стилян другото беше трагедия. Тактика никаква, мисъл липсваше.

1. Стоилов трябва да си ходи! Този човек и изчерпан откъм идеи.

2. Поне 2 от головете са грешки на Михайлов. По бездарен вратар не съм виждал. След мача дойдоха няколко момчета (Мартин Петров ....) да ни благодарят, че сме ги подкрепяли. Вратарчето Ники го нямаше никъде! Подразни ме момента, когато топката беше в него. Руни е много настрани, така че Михайлов може спокойно да си рита напред. Той вместо да го направи се обърна към Руни и го прехвърли- посока на тъча- като топката мина на 1 метър от главата на Руни. Що за тъпоглава арогантност на този пиклю? Защо играе рисково?!

След мача си направихме по една снимка и се прибрахме. Беше много тъжно не защото паднахме, а защото паднахме по такъв начин. Ние мислехме да ходим и в Кардиф да викаме за България обаче докато не се смени тренера и не си отидат - Стоянов, Иванов, Янков, Михайлов май няма да стъпим повече на мач на национала.

interfan6
Контакти:

Мнениеот interfan6 » 04 сеп 2010 20:08

soilwork написа:Ние никога не сме били някаква световна сила-така че можем спокойно да се причислим към държави като Литва,Лихтенщайн,Люксембург,Малта,Латвия,Естония,Азербайджан,Исландия,Сан Марино,Молдова и др.

пич много често ти попадам на безмозъчните постове и все повече се убеждавам , че не разбираш от футбол.

Трън
Контакти:

Мнениеот Трън » 04 сеп 2010 22:09

Вече почвам да си мисля че успехът 1994 г ни изигра и лоша шега - след това незнайно защо решихме че задължително трябва да се класираме на всяко първенство, да бием или да взимаме по нещо на отбори като Англия или Италия като гости. Спомнете си 94 г че се боримхе за първа победа на Световно първенство и ще видите какъв световен колос сме на футболната карта.

Някой даваше пример с Уругвай по-горе - може да са по-малка страна като население, но са страна с традиции във футбола. Докато ние нямаме традиции, нямаме успехи - радваме се като деца на някоя измъкната точка или победа над силен съперник и го пазим в националната футболна история като подвига на века.

Аз съм на 30 години и така като гледам няма да доживея друг подобен успех като 94 г. , това е реалността. Затова гледайте отбора, подкрепяйте го, радвайте се че гледате футбо и това е. А за тези, които подкрепят отбора, само когато печели, ориентирайте се към волейбола.

ПС Ако всички фенове реагираха така като нас българите при загуба, какво ли трябваше да правят феновете на Фариорите или Малта. Сигурно щеше да има срязани греди и пребити футболисти.

Върни се в “Национален отбор”