Виртуален "Парк де пренс" 17.11.93, или нещо за късмета ...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Виртуален "Парк де пренс" 17.11.93, или нещо за късмета ...
Не си правете гаргара с късмета.Ако на 17.11.1993 г.Костадинов,беше пратил топката,една педя по-високо,какво щеше да стане?Топката в напречната греда,1:1 и Мишел Платини,нямаше да плаче на стадиона.Както и много французи.А ние,щяхме само да гледаме СП в САЩ,без никаква тръпка,какво ще направят нашите.
Само Черно море.
Абе човек , по тази логика мога да кажа , че шут точно във вратата влязал и отчетен гол е късмет?Що за глупости?Мога да ти развия теория, че човека отправил шута е можело не само да се подхлъзне и да не вкара ми и да си вкара автогол , пък и вратар има и той е можел уж да се намеси по-хубаво и така нататък , измислици и причини много , каквото е станало е станало , няма ако , а и в този случай точно , ако всичко беше късмет щеше да отпаднем в групите, а ако с този пост целиш да оправдаеш/ Бербатов/Националния в момента - жестоко се лъжеш в 1 мач да нямат късмет хубаво , но то не само 1 мач ни класира и то това е от години на сам , не е в 1 цикъл само.
- жълт ламтурник
Linkydj написа:Абе човек , по тази логика мога да кажа , че шут точно във вратата влязал и отчетен гол е късмет?Що за глупости?Мога да ти развия теория, че човека отправил шута е можело не само да се подхлъзне и да не вкара ми и да си вкара автогол , пък и вратар има и той е можел уж да се намеси по-хубаво и така нататък , измислици и причини много , каквото е станало е станало , няма ако , а и в този случай точно , ако всичко беше късмет щеше да отпаднем в групите, а ако с този пост целиш да оправдаеш/ Бербатов/Националния в момента - жестоко се лъжеш в 1 мач да нямат късмет хубаво , но то не само 1 мач ни класира и то това е от години на сам , не е в 1 цикъл само.
Че само с късмет не става, то е пределно ясно, но без него пък съвсем не става.Въобще не искам да кажа, че всеки гол е плод на случайност, но в много случаи си трябва помощ свише

жълт ламтурник написа:Linkydj написа:Абе човек , по тази логика мога да кажа , че шут точно във вратата влязал и отчетен гол е късмет?Що за глупости?Мога да ти развия теория, че човека отправил шута е можело не само да се подхлъзне и да не вкара ми и да си вкара автогол , пък и вратар има и той е можел уж да се намеси по-хубаво и така нататък , измислици и причини много , каквото е станало е станало , няма ако , а и в този случай точно , ако всичко беше късмет щеше да отпаднем в групите, а ако с този пост целиш да оправдаеш/ Бербатов/Националния в момента - жестоко се лъжеш в 1 мач да нямат късмет хубаво , но то не само 1 мач ни класира и то това е от години на сам , не е в 1 цикъл само.
Че само с късмет не става, то е пределно ясно, но без него пък съвсем не става.Въобще не искам да кажа, че всеки гол е плод на случайност, но в много случаи си трябва помощ свишеА за отбор с по-ниска и от средната европейска класа, като нашият, късметът да те загърби си е направо фатално.
Ти разбра ли какво писах в предния отговор по-горе? На практика всяко едно мъничко или голямо събитие в тая вселена е чист и уникален късмет да се случи по точно този начин, по който се е случило! Осмисляш ли това изречение? Футбола и шута на Емо не правят изключение и това е частица от безрайните поредици от случайности, които се случват от времето на големия взрив до днес! Например луд късмет, ако щеш го наречи спортен шанс, е това, че днес си излязъл 5 минути по-рано, благодарение на което саксисята е паднала на земята, а не на главата ти! Щом нещо е станало, край - станало е и точка! Няма такова нещо като "ако". Абсолютно безсмислено е да се говори за късмет и случайност. Все едно да обсъждаш произволно избрана капка вода от Тихия океан.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- жълт ламтурник
vaskonti написа:Ти разбра ли какво писах в предния отговор по-горе? На практика всяко едно мъничко или голямо събитие в тая вселена е чист и уникален късмет да се случи по точно този начин, по който се е случило! Осмисляш ли това изречение? Футбола и шута на Емо не правят изключение и това е частица от безрайните поредици от случайности, които се случват от времето на големия взрив до днес! Например луд късмет, ако щеш го наречи спортен шанс, е това, че днес си излязъл 5 минути по-рано, благодарение на което саксисята е паднала на земята, а не на главата ти! Щом нещо е станало, край - станало е и точка! Няма такова нещо като "ако". Абсолютно безсмислено е да се говори за късмет и случайност. Все едно да обсъждаш произволно избрана капка вода от Тихия океан.
Ахъм....Защо тогава се псува и кълне даден футболист, че не е успял да вкара гол... че не вкарва при всеки свой удар към вратата?Защо някои вкарват от 40 метра и стават герои, а други пропускат от 5 метра и стават злодеи?Защо фенове и журналисти не приемат, че има "дни, в които не върви" и искат всички да са на 100%(без самите те да дават в работата си 100% ежеденевно).Защо се гради отбор около един играч, и се очаква, че противникът ще е малоумен и няма да знае кого да пази най-добре?
Да, мисълта ми е именно за Бербатов!
жълт ламтурник написа:vaskonti написа:Ти разбра ли какво писах в предния отговор по-горе? На практика всяко едно мъничко или голямо събитие в тая вселена е чист и уникален късмет да се случи по точно този начин, по който се е случило! Осмисляш ли това изречение? Футбола и шута на Емо не правят изключение и това е частица от безрайните поредици от случайности, които се случват от времето на големия взрив до днес! Например луд късмет, ако щеш го наречи спортен шанс, е това, че днес си излязъл 5 минути по-рано, благодарение на което саксисята е паднала на земята, а не на главата ти! Щом нещо е станало, край - станало е и точка! Няма такова нещо като "ако". Абсолютно безсмислено е да се говори за късмет и случайност. Все едно да обсъждаш произволно избрана капка вода от Тихия океан.
Ахъм....Защо тогава се псува и кълне даден футболист, че не е успял да вкара гол... че не вкарва при всеки свой удар към вратата?Защо някои вкарват от 40 метра и стават герои, а други пропускат от 5 метра и стават злодеи?Защо фенове и журналисти не приемат, че има "дни, в които не върви" и искат всички да са на 100%(без самите те да дават в работата си 100% ежеденевно).Защо се гради отбор около един играч, и се очаква, че противникът ще е малоумен и няма да знае кого да пази най-добре?
Да, мисълта ми е именно за Бербатов!
Е Бербатов ли е виновен, че играта и тактиката ни се гради около него?! Да не е той треньор?? Да не говорим пък, че според мен въобще не си прав, че играта се гради около Бербатов. Просто той има качества, които никой друг в отбора няма, например пазене на топката и точен пас, и в момента, когато противника го блокира, съответно и играта ни блокира. Ама Бербатов ли е виновен, че други просто няма? Стилян е боец, борбен, енергичен но при отнемане на топката и изнасянето й. Не търси от него обаче нито паса на Бербатов, нито погледа върху играта.
А що се отнася до псуването и кълненето при пропуск, както и обожествяването при някое гениално отиграване - реакциите са в следствие на това, което е станало, не е ли очевидно? Например Бербатов днес може да пропусне от 1 метър, но утре ще направи отиграване, което се вижда веднъж на 10 години. Според тези две събития Бербатов късметлия ли е или некадърник? Според мен има талант да мисли на терена, няма обаче реализаторски талант като на Рууни. Рууни пък няма нито техниката, нито фантазията, нито погледа върху играта на Бербатов.
Искам да кажа, че ако някой може да контролира всичко от непосредственото си бъдеще... този човек вероятно е Бог. Ако приемем, че има такова нещо като късмет, това е примерно да познаеш числата от тотото. Но в този случай ти си правиш хода и чакаш късмета да те удари чрез неговия ход - тегленето на числата. Гола на Емо не е станал нито заради таланта му, нито заради късмета - Емо прави неговия ход и голът е налице - просто така се е случило и толкова.
- жълт ламтурник
Каквото и да ми кажеш, смятам че късметът(или спортният шанс) са важен елемент в играта.Допреди малко слушах коментар за "Челси" и "Портсмут".. 4 греди какво са според теб-късмет или закономерност?
За мен са липса на късмет от страна на "Челси" и луд късмет за "Портсмут"....надали шампионите на Англия са толкова некадърни, та да не могат да вкарат гол на изпаднал отбор.
ПП-Относно подписа ти, ще се постарая да намеря нещо, дори и фалшиво, но кой ще докаже, че е ,а не е истинско
Не ми пука за истината, ако мога да спечеля 100 лева

За мен са липса на късмет от страна на "Челси" и луд късмет за "Портсмут"....надали шампионите на Англия са толкова некадърни, та да не могат да вкарат гол на изпаднал отбор.
ПП-Относно подписа ти, ще се постарая да намеря нещо, дори и фалшиво, но кой ще докаже, че е ,а не е истинско

Не ми пука за истината, ако мога да спечеля 100 лева

Пет(не четири) греди за 1 полувреме не е закономерност, а чисто и просто уникално събитие, за което ти говоря до сега. В случая няма "ако". Тръгнеш ли да говориш за "ако", то можеш да си измислиш хиляди и милиони различни сценарии за този мач или за дадена ситуация. Ако бяха вкарали 5 гола вместо тези греди? Ако вместо греди тия шутове бяха на 1 метър встрани от вратата? Ако ударите са били блокирани още преди да бъдат нанесени? И така мога цял живот да ти измислям какви ли не "ако". Просто няма смисъл подобно упражнение.
А за подписа ми - за теб специално нарадата е 200лв, но ще се наложи да докажеш истинноста на документа, сори
А за подписа ми - за теб специално нарадата е 200лв, но ще се наложи да докажеш истинноста на документа, сори