Подредната добре изпълнена глупост по български.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Подредната добре изпълнена глупост по български.

Мнениеот milen.hristov » 10 фев 2012 20:57

Как може да има квота от 1175 награди за СУ и да са взети само 322. Какъв е смисъла да се разпределят по такъв начин че да не могат да бъдат спечеленио от студенти които заслужават. Самите награди не трябва да бъдат разпредяляни само по броя студенти на дадената специалност, а изобщо да има някакви коефициенти и съображения колко от тези студенти има възможноста да предоставят изискваните документи за кандидатстване. Например безумно е да се отпускат 16 награди за бакалавърска степен където обикновенно не повече от 1-2% от хортата имат правото и документите да бъдат удобрени за награда, а в магистарските степени където поне 80-90% от студентите имат необходимите документи и успех над 5.50 да не могат да получават поради това недообмисляне. Ако погледнете статистиката на разпределени на наградите като квота и брой получени награди ще видите каква е действителността.
Това вече става за втора година, мисля че е време хората от които зависи най-накрая да помислят над това а не просто да праявт някакво разпределени на бройките като процент от броя студенти, това и Excel го може!!!! Да не говорим че има отпуснати по 15 и повече награди за специалности при които ясно се вижда че студентите нямат необходимите документи да кандидатстват тъй като в графа кандидатствали остава голямото число 0!!!!
ДО КОГА ТАКА ще се вършат нещата срещу студентите!!!
Не говоря да се дават на всеки студент който решил да кандидатства но не трябва да се ощетяват тези които заслужават!!! Как България по този начин ще стимулира своите студенти да останат в родината си. Това си е моето лично мнение, но го споделям с вас с надеждата че може поне малко да накара да се замислят хората от които зависи това!!!!
Статията не е моя, но напълно покрива моето мнение

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Re: Подредната добре изпълнена глупост по български.

Мнениеот Роналдо9Големец » 10 фев 2012 20:59

Милен Христов,може ли да ми кажеш от къде е статията?
Изображение

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 10 фев 2012 21:13

Роналдо9Големец написа:Милен Христов,може ли да ми кажеш от къде е статията?

По скоро е мение на потребител във фейсбук на страницата за наградите.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 10 фев 2012 21:17

Аз искам да питам друго: как може от хилядите студенти и стотиците работещи в СУ да не се намери никой, който да почисти снега по тротоарите около Ректората?
Последна промяна от milan199440barca на 10 фев 2012 21:30, променено общо 1 път.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 фев 2012 21:23

Някой май не е получил "награда" и е доста афектиран : )

--
milan199440barca - Студентите да не са чистачи на щат нещо? Друг въпрос е защо чистачите не са го направили...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 10 фев 2012 21:24

Все пак да не бъда голословен давам линк от моя университет за стистиката, квоти и разпределение и подадени документи

http://eurostipendii.mon.bg/?m=10&f=for ... id=2291005
Положението при наградите е още по култово
http://eurostipendii.mon.bg/?m=10&f=for ... id=2291005
Всеки може да си направи сметка колко неосвоени пари остават. Много интересно къде отиват тези пари.
Да не говорим, че ОТЛИЧНИЦИТЕ отново бяха пренебрегнати за сметка на студенти които нямат и успех много добър.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 10 фев 2012 21:26

Thsmith написа:Някой май не е получил "награда" и е доста афектиран : )

--
milan199440barca - Студентите да не са чистачи на щат нещо? Друг въпрос е защо чистачите не са го направили...

Не позна бях сигурен в резулатата отново ,миналият път бях афектиран сега янма защо

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Мнениеот Роналдо9Големец » 10 фев 2012 21:26

--

Толкова ли им пречи на студентите да почистят малко?Ако искаш да направиш нещо,направи си го сам.Не...те трябва да ходят да се напиват в Студентски град,защо да си вдигат трибуквеника и да свършат малко полезна работа?
Изображение

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 10 фев 2012 21:32

Роналдо9Големец написа:

--

Толкова ли им пречи на студентите да почистят малко?Ако искаш да направиш нещо,направи си го сам.Не...те трябва да ходят да се напиват в Студентски град,защо да си вдигат трибуквеника и да свършат малко полезна работа?

И един ремонт да направят на университета, а ? След като плащат студентски такси, трябва да има необходимите условия.

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Мнениеот Роналдо9Големец » 10 фев 2012 21:38

MainEventer написа:
Роналдо9Големец написа:

--

И един ремонт да направят на университета, а ? След като плащат студентски такси, трябва да има необходимите условия.

Не е толкова сложно да вдигнеш лопатата и да почистиш един час.Не знам за теб,но на мен не ми е.Като виждаш,че няма условия,трябва сам да си ги създадеш.Сега е времето на студентите да се учат да се оправят в живота.
Послепис -И на мен трябва да ми чистят улицата пред нас,но махам снега сам,за да излезна с колата ;)
Изображение

Върни се в “Свободна зона”