ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Мнения: 2804
Регистриран на: 30 юни 2008 18:30
Контакти:

ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнениеот stenly » 24 яну 2009 11:12

С участието си всеки потребител на форума на Gong.bg дава съгласието си да спазва правилата, наложени от екипа. В противен случай той подлежи на контрол или наказание от администраторския или модераторския екип на форума, който следи за изпълнението на правилата.

1. Комуникация във форума се поддържа с уважителен за останалите потребители тон, като това важи и за мненията отправени към екипа на Гонг. Обиди, преки или косвени нападки, гневни изказвания, провокации, нецензурен и вулгарен език няма да се толерират и също ще бъдат санкционирани. Расизмът във форума няма да се толерира.

2. Забранени са аватари или подписи с подобно обидно или провокативно съдържание. Позволяват се максимум ДО две изображения/снимки/шотове в подписа с големина ДО 600 (ширина) на 200 (височина) пиксела. Забранява се пускането на ВИДЕО в подписите.

3. Писането в темите и създаването на нови такива става само и единствено чрез ползването на български език, използвайки кирилица. Изключения се правят само за наименования.

4. Писането с големи букви в темите или заглавията им се приема като викане във форума и се третира като такова, когато е неуместно. Т.е. при преценка на модератора, това също ще бъде санкционирано. Нежелателно е прекаляването с употребата на цветните шрифтове и писането с удебелен шрифт.

5. Пускайте нови теми и постове само когато смятате, че носят някаква интересна и полезна за останалите потребители информация. Публикувайте темите си с полезна информация, конкретни и целенасочени заглавия. По този начин улеснявате всички в намиране на подходящата тема, както и даването на точен отговор.

6. СПАМ-ът е забранен под каквато и да е форма (постове с една дума, емотикони, безсмислени коментари и т.н.) ще бъде премахван без предупреждение, а съответният автор наказан.Изключение прави Спам темата- когато има такава. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

7. Забранени са всякакви реклами (на фирми, търговска дейност в теми, подписи, аватари или по какъвто и да било начин), с изключение на случаите, в които това е съобразено с екипа.

8. Забранени са публикациите на теми и мнения, които по един или друг начин противоречат на българското законодателство, расистки и насаждащи омраза между хората. Забранено е публикуването на порнографско и оскърбително съдържание.

9. Забранява се изписването на имена на футболисти и отбори, по неправилен начин, който цели обиждане на съответния футболист или клуб и е с цел демонстрация на неуважение и провокация.

Забранено е „раздаването на правосъдие" от хора, които не са членове на екипа.

При неспазване на споменатите правила, подлежите на санкции от страна на екипа от модератори. Това са хората, които са отговорни за подържане на добрия тон и колегиалния дух във форума и като такива имат единствени право да правят забележки, както и за издаване на съответните наказания.

Модераторите също са хора и не са застраховани от грешки. При основателно съмнение за такива, обърнете се към друг представител на екипа. Не се опитвайте да разрешавате проблемите във форума сами, това също може да бъде санкционирано.

10. Споренето с и/или обиждането на модератор или администратор по повод предупреждение/наказание или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо.

11. Публично обсъждане на членове от eкипа на форума, и техните действия, в теми е забранено. Такива въпроси се задават само на лично съобщение. При появата на такива теми и мнения, те ще бъдат незабавно изтривани, а инициаторът им ще бъде санкциониран.

Модераторите, по свое усмотрение, имат правото да използват следните наказания:
- Предупреждение
- Отнемане на права за посещение на форума
- Изгонване на потребителя - изтриване на акаунт

12. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван от наказание.

Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с модератора с лично съобщение, като спазват добрия тон на общуване.

Екипът на форума си запазва правото да променя настоящите правила и да не се аргументират за решенията си, когато не сметне това за наложително.
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Мнения: 2804
Регистриран на: 30 юни 2008 18:30
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнениеот stenly » 04 апр 2009 10:59

След като включихме още няколко екстри във форума, се наложи да добавим и това правило:
Забранява се включването на ВИДЕО в подписите!
Модераторите не са ви враг!


Върни се в “Свободна зона”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 10 госта