Мнениеот Udoji90 » 09 дек 2011 19:02
Аз нямаше толкова защо да оцелявам след празника. (Както вероятно си личи от прозвището ми, аз съм на 21 г. и съм 3. курс.) Просто тази година пропуснах празника. Но не го пропуснах от някакво невнимание или липса на организация - дори напротив, имаше организация 150 души да ходим в Боровец.
Е, аз най-умишлено си го пропуснах. Причината е, че останах със смесени чувства от предните 2 години, когато празнувах с колегите. Просто този празник толкова се е изродил, че чак ме отвращава. Едно време може и да е било хубаво, но сега опрделено не е същото.
2 години поред разни хора си показваха селянията (танцуване върху масите, докато има чинии върху тях; изнасяне на маси от стаите в коридорите и т.н.), заради което идваше полиция в хотела и някои невинни хора за малко да си изпатят от полицаите - аз нито съм правил поразии, нито съм си изпатил, но това не пречи да съм възмутен.
Разни хора се въргалят като бирени бутилки, налага се други хора да ги придържат... Като не могат да пият, защо изобщо празнуват? Ето, аз например също обичам на купони да пийвам стабилно, но поне имам мярка - никога не се е налагало да ме поддържат хора, никога не съм имал проблем да стоя изправен и да ходя в права линия, макар че пия доста, както казах. И ако може да се приеме за човешко да се самонадцениш и да се напиеш неусетно, то си мисля, че някои хора умишлено отидоха да се наквасят до безбожност, което вече е тъпо и селско.
Да не говорим, че представата ми за купон не е със 150 души някъде, защото се делят на групички и пак всеки е със своите познати. Който ми твърди, че това е за сплотяване на колектива, нека да има предвид, че сплотяване на 150 души е колкото благородна цел, толкова и непостижима.
Най-добрият вариант е да отидеш някъде с 10-20 души, но да са ти познати и да се чувстваш уютно с тях. Е, и аз бих предпочел такъв вариант, но за съжаление почти всичките ми приятели отидоха да празнуват някъде със своите колеги, така че нямаше как да бъдем заедно. За това нещо аз обаче не съжалявам - убедил съм се през изминалите 2 години, че това са 2-3 на практика загубени дни.
И накрая, но не на последно място, нещо, което адски ме отвращава на този празник, е звучащата абсолютно навсякъде мазна и гнусна чалга, от която просто настръхвам и ми се повдига.
Последна промяна от
Udoji90 на 09 дек 2011 19:05, променено общо 4 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...