На 30 ноември от 13 ч. синдикатите организират протест пред парламента във връзка с идеите за увеличаване на възрастта за пенсиониране и отпадане на доплащането за професионален клас. Междувременно през следващите десетина дни ще бъде организирана подписка сред работещите в цялата страна, дори и тези, които не са включени в синдикатите, за провеждането и на еднодневна национална стачка.
Стачка ще има и от 24 ноември, вече във връзка с реформата в БДЖ. Предвижда се влаковете да бъдат спирани от 8 до 16 ч. Стачката ще продължи до постигане на споразумение по темата за преструктурирането на железниците и планираните в тази връзка съкращения.
Крайно време е да се направи нещо за хората!
Национална стачка на трудещите се в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- obi4am_pirin
- Контакти:
Национална стачка на трудещите се в България
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin
Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха.

Re: Национална стачка на трудещите се в България
obi4am_pirin написа:На 30 ноември от 13 ч. синдикатите организират протест пред парламента във връзка с идеите за увеличаване на възрастта за пенсиониране и отпадане на доплащането за професионален клас. Междувременно през следващите десетина дни ще бъде организирана подписка сред работещите в цялата страна, дори и тези, които не са включени в синдикатите, за провеждането и на еднодневна национална стачка.
Стачка ще има и от 24 ноември, вече във връзка с реформата в БДЖ. Предвижда се влаковете да бъдат спирани от 8 до 16 ч. Стачката ще продължи до постигане на споразумение по темата за преструктурирането на железниците и планираните в тази връзка съкращения.
Крайно време е да се направи нещо за хората!
По-точно е крайно време хората да направят нещо за себе си, никой от властимащите няма да направи нищо за нас, ако ние не ги принудим.
- Синьо сърце
- Контакти:
Хората нали си избраха ББ,да си ги оправя той!Макар,че-хм,52-48,кво са виновни тия 48 процента"матриял"...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Синьо сърце написа:Хората нали си избраха ББ,да си ги оправя той!Макар,че-хм,52-48,кво са виновни тия 48 процента"матриял"...
Да, с Калфин щяхме вече да сме цъфнали и вързали..

- obi4am_pirin
- Контакти:
Vincenzo написа:Синьо сърце написа:Хората нали си избраха ББ,да си ги оправя той!Макар,че-хм,52-48,кво са виновни тия 48 процента"матриял"...
Да, с Калфин щяхме вече да сме цъфнали и вързали..
Е да де ама тези нали трябваше да са различни????
хахахахах

Не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, но съм за отпадане на доплащането за професионален клас, подкрепям реформите в БДЖ. Имам резерви относно увеличаването на пенсионната възраст, но ако не се мине на индивидуални партиди (всеки да получава при пенсиониране САМО каквото си е изработил) и не се реши проблемът с държавните служители и "младите пенсионери", за съжаление това е начина, ако не искаме всичко там да се срине.
Реформите са безкрайно отлагани и закъснели!
Ако трябва да протестирам, ще е за това, че досега нищо не е направено и все се чака последния възможен момент.
ПП. Профсъюзи в България няма! Те не са нищо повече от притурки към определени политически партии. Смешници!!!
Ако трябва да протестирам, ще е за това, че досега нищо не е направено и все се чака последния възможен момент.
ПП. Профсъюзи в България няма! Те не са нищо повече от притурки към определени политически партии. Смешници!!!
Абе nore ти явно не живееш в България ,а някъде другаде. Не мога да те разбера как си за отпадането на стажа или ти не работиш най-вероятно?
nore написа:Не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, но съм за отпадане на доплащането за професионален клас, подкрепям реформите в БДЖ. Имам резерви относно увеличаването на пенсионната възраст, но ако не се мине на индивидуални партиди (всеки да получава при пенсиониране САМО каквото си е изработил) и не се реши проблемът с държавните служители и "младите пенсионери", за съжаление това е начина, ако не искаме всичко там да се срине.
Ти на колко години си?
Навсякъде в Европа се плаща за клас,тук 90% от фирмите не го плащат,като поостареш ще искаш да ти се плаща за клас но няма да го има
Вече съм почти на 40 и цял живот (с изключение на 2 год.) съм работил в частния сектор.
Трябва на всеки да се плаща според способностите му, а не според това колко време си е "клатил краката" (образно казано) на едно работно място. Според мен трябва да се плаща САМО за свършена работа и който е по-добър, да получава и съответните бонуси. Стажът е стимул за ... ами точно за нищо - работиш, не работиш накрая взимаш едни пари за това, че си успял да си запазиш мястото някъде си. Има си други начини една фирма да печели лоялността на служителите си и това не е стажът.
Трябва на всеки да се плаща според способностите му, а не според това колко време си е "клатил краката" (образно казано) на едно работно място. Според мен трябва да се плаща САМО за свършена работа и който е по-добър, да получава и съответните бонуси. Стажът е стимул за ... ами точно за нищо - работиш, не работиш накрая взимаш едни пари за това, че си успял да си запазиш мястото някъде си. Има си други начини една фирма да печели лоялността на служителите си и това не е стажът.
Последна промяна от nore на 20 ное 2011 20:14, променено общо 2 пъти.
nore написа:Вече съм почти на 40 и цял живот (с изключение на 2 год.) съм работил в частния сектор.
Трябва на всеки да се плаща според способностите му, а не според това колко време си е "клатил краката" (образно казано) на едно работно място. Според мен трябва да се плаща САМО за свършена работа и който е по-добър, да получава и съответните бонуси. Стажа е стимул за ... ами точно за нищо - работиш, не работиш накрая взимаш едни пари за това, че си успял да си запазиш мястото някъде си. Има си други начини една фирма да печели лоялността на служителите си и това не е стажът.
Не си личи да си на 40 а и в частния сектор почти никъде не дават за прослужено време,аз за 18 г стаж сега където работя за сефте получавам такива облаги,но не се отразвя на заплата в сравнение на много по младите от мен