Отново за омразата и завистта

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Отново за омразата и завистта

Мнениеот optimistik » 10 юли 2011 20:00

Тази тема трябва винаги да е на първо място,защото точно омразата и нихилизма ни проваля като нация и разваля всичко хубаво създадено от българи.Неистовата омраза и завист към успелите,независимо дали са наши роднини,приятели или просто сънародници,тя е водеща от време оно,тя е вземала главите на видни наши държавници,идеалисти и радетели за национално съединение и самосъзнание.Тази омраза и ненавист кара децата да стават надрусани и полупияни пубери и ултраси в авангарда на всеки един погром и престъпление по стадионите.Комплексарщината и мързела ни ни прави едни мразещи,вечно недоволни и завистливи дебили,настроени срещу всичко и всички и дори и към себе си.Те плюха срещу Гунди,Стоичков,Бербатов само и само защото са далеч над тях и са направили всичко не само за себе си,но преди всичко за България.Същите ги чета как плюят гнусно и Цвети Пиронкова и Гришо Димитров,макар и да не ги познават.Единствено възхваляват и се подмокрят пред прелеститре на родните манекенки,фолкпевици и всякакви разголени силиконови кукли,единствено те са идолите на нацията ни,независимо,че повечето от тях нямат не само нужния морал,но и имат конкретна цена да са с който и да е.Затова сме страната на псевдопедалите.псевдозвездите и псевдопатриотите.Само завистта,омразата,комплексарщината и крясъците идващи от просташките телевизионни шоута на някои новоизлюпени "шоумени" отекват в бледите проблясъци на успехи в културата и спорта на малкото ни бели лястовици.И все пак се гордея,че съм българин,независимо,че циганията ни е превзела отвсякъде.Колко ли сме останали такива,че да си обръщаме внимание на правописа,като едва ли някой вече ни обръща внимание,освен за поредната заредена вихрушка от плюнки и ненавист... :!:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Отново за омразата и завистта

Мнениеот Alex » 10 юли 2011 21:03

optimistik написа:Тази тема трябва винаги да е на първо място,защото точно омразата и нихилизма ни проваля като нация и разваля всичко хубаво създадено от българи.Неистовата омраза и завист към успелите,независимо дали са наши роднини,приятели или просто сънародници,тя е водеща от време оно,тя е вземала главите на видни наши държавници,идеалисти и радетели за национално съединение и самосъзнание.Тази омраза и ненавист кара децата да стават надрусани и полупияни пубери и ултраси в авангарда на всеки един погром и престъпление по стадионите.Комплексарщината и мързела ни ни прави едни мразещи,вечно недоволни и завистливи дебили,настроени срещу всичко и всички и дори и към себе си.Те плюха срещу Гунди,Стоичков,Бербатов само и само защото са далеч над тях и са направили всичко не само за себе си,но преди всичко за България.Същите ги чета как плюят гнусно и Цвети Пиронкова и Гришо Димитров,макар и да не ги познават.Единствено възхваляват и се подмокрят пред прелеститре на родните манекенки,фолкпевици и всякакви разголени силиконови кукли,единствено те са идолите на нацията ни,независимо,че повечето от тях нямат не само нужния морал,но и имат конкретна цена да са с който и да е.Затова сме страната на псевдопедалите.псевдозвездите и псевдопатриотите.Само завистта,омразата,комплексарщината и крясъците идващи от просташките телевизионни шоута на някои новоизлюпени "шоумени" отекват в бледите проблясъци на успехи в културата и спорта на малкото ни бели лястовици.И все пак се гордея,че съм българин,независимо,че циганията ни е превзела отвсякъде.Колко ли сме останали такива,че да си обръщаме внимание на правописа,като едва ли някой вече ни обръща внимание,освен за поредната заредена вихрушка от плюнки и ненавист... :!:

последното ти изречение е много глупаво, иначе си прав ;)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 10 юли 2011 21:34

8-)

Приятелю, животът не е черно и бяло. Има много нюанси и палитри ...
Така, както си прав, че има прекалено много злоба и завист в народа ни, така има и оправдание донякъде за тази злоба натрупана в нас.
В България много често успелите не са пример за почтеност и подражание. У нас забогатяха наглите, простите и послушните ... Затова донякъде народната злоба към новозабогателите и "успелите" е оправдана.
Що се отнася до спорта, мисля, че и тук всеки получава това, което е заслужил.
Стоичков е национален гений във футбола и кръгла нула в обществения живот. Бербетов е невероятен играч, но и национален предател, погледнато от чисто футболна гледна точка.
По Цвети само един лумпен плюеше, но предполагам, че е бил в нетрезво състояние ... :lol:
Абе, пич, ние Левски оплюхме и след 89-та година един куп "историци" изприказваха сума ти простотии по адрес на Апостола, че другите няма да очерним ...
Такава си ни е душичката ... Робска, предателска, злобна и завистлива ... :oops:
Спор няма - това ни пречи, но е вярно и обратното, че лошия живот ни прави още по-злобни и завистливи ...
Както е казал Маркс: "Битието определя съзнанието на хората" ! :lol:

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

gamaun

Мнениеот gamaun » 10 юли 2011 21:38

Alex написа:
optimistik написа:Тази тема трябва винаги да е на първо място,защото точно омразата и нихилизма ни проваля като нация и разваля всичко хубаво създадено от българи.Неистовата омраза и завист към успелите,независимо дали са наши роднини,приятели или просто сънародници,тя е водеща от време оно,тя е вземала главите на видни наши държавници,идеалисти и радетели за национално съединение и самосъзнание.Тази омраза и ненавист кара децата да стават надрусани и полупияни пубери и ултраси в авангарда на всеки един погром и престъпление по стадионите.Комплексарщината и мързела ни ни прави едни мразещи,вечно недоволни и завистливи дебили,настроени срещу всичко и всички и дори и към себе си.Те плюха срещу Гунди,Стоичков,Бербатов само и само защото са далеч над тях и са направили всичко не само за себе си,но преди всичко за България.Същите ги чета как плюят гнусно и Цвети Пиронкова и Гришо Димитров,макар и да не ги познават.Единствено възхваляват и се подмокрят пред прелеститре на родните манекенки,фолкпевици и всякакви разголени силиконови кукли,единствено те са идолите на нацията ни,независимо,че повечето от тях нямат не само нужния морал,но и имат конкретна цена да са с който и да е.Затова сме страната на псевдопедалите.псевдозвездите и псевдопатриотите.Само завистта,омразата,комплексарщината и крясъците идващи от просташките телевизионни шоута на някои новоизлюпени "шоумени" отекват в бледите проблясъци на успехи в културата и спорта на малкото ни бели лястовици.И все пак се гордея,че съм българин,независимо,че циганията ни е превзела отвсякъде.Колко ли сме останали такива,че да си обръщаме внимание на правописа,като едва ли някой вече ни обръща внимание,освен за поредната заредена вихрушка от плюнки и ненавист... :!:

последното ти изречение е много глупаво, иначе си прав ;)

Когато още в първото изречение има грешка в членуването (непълен вместо пълен член), последното изречение наистина звучи нелепо. За запетайките - нито дума, иначе ще прозвучи като заяждане ;)

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 10 юли 2011 22:02

[offtopic]
marmi52 написа:8-)

Марми, заради БКП, наглите, простите и послушните забогатяха.., да не влизам в подобробности.. тебе като те знам, за кой си гласувал последните 20 години.. и лошо ми става..[/offtopic]

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 10 юли 2011 22:14

Както и очаквах повечето коментари не са по темата,а чисто сканиране на правописа и граматиката ми.Извинявам се за допуснатите грешки господа критици.А сега кажете нещо по темата.Относно новозабогателите съм съгласен,не съм съгласен със това да оправдаваме негативизма си и завистта към успелите във спорта българи със новозабогатели по съмнителен начин мутри и ченгета,неуместно и обидно е поставянето им под общ знаменател.Не съм съгласен със квалификацията "национален предател" за Митко Бербатов,звучи доста обидно и несправедливо.Само той и някои хорица във БФС знаят истинските причини да се откаже от националния отбор и това е въпрос на негов личен избор.Както селекционера има правото на избор така и играча има същото право.Наричаха и Христо Стоичков национален предател нали.И за него е публична тайна сбора от причини за поведението му.Освен това е неуместно да бъде квалифициран като нула в обществото.Всеки от нас е продукт на това общество,в което е израстнал,всеки си има особености и плюсове и минуси.Аз самият лично не знам факти,с които си е заслужил тези квалификации.За разлика от него знам за доста от управляващите ни какво ли не,но те все още си ни управляват.За всички важи правилото "не ме познаваш,затова не ме съди".Мисля,че за това и продължих тази тема,за излишния и неоправдан негативизъм,омраза и ненавист към заслужено успелите българи.

Потребителски аватар
B__A__N__DA__TA

Мнениеот B__A__N__DA__TA » 10 юли 2011 22:16

Така, както си прав, че има прекалено много злоба и завист в народа ни, така има и оправдание донякъде за тази злоба натрупана в нас.
В България много често успелите не са пример за почтеност и подражание. У нас забогатяха наглите, простите и послушните ... Затова донякъде народната злоба към новозабогателите и "успелите" е оправдана.
Стоичков е национален гений във футбола и кръгла нула в обществения живот. Бербетов е невероятен играч, но и национален предател, погледнато от чисто футболна гледна точка.
По Цвети само един лумпен плюеше, но предполагам, че е бил в нетрезво състояние ... :lol:
Абе, пич, ние Левски оплюхме и след 89-та година един куп "историци" изприказваха сума ти простотии по адрес на Апостола, че другите няма да очерним ...
Такава си ни е душичката ... Робска, предателска, злобна и завистлива ... :oops:
Спор няма - това ни пречи, но е вярно и обратното, че лошия живот ни прави още по-злобни и завистливи ...

:o ..или си пил или някой пише с твоя рег
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 10 юли 2011 22:22

B__A__N__DA__TA написа:

:o ..или си пил или някой пише с твоя рег

+1 :!:

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 10 юли 2011 23:01

Съгласен съм с автора, че е много тъпо да се оплюват спортисти, родолюбци и т.н.. Обаче искам да кажа, че българина ненавижда и мрази богаташите и олигарсите в България, защото много добре знае от къде са парите им. След 10 ноември, народът ни беше жестоко излъган и ограбен. Не беше даден равен старт за всички хора. Целият преход беше една огромна лъжа и още по-огромна кражба. Хората в панелките чакаха светло бъдеще, което така и не дойде, а цялата държава беше ограбена и буквално съсипана от същите тези богаташи. Няма, просто няма как да стане тоя номер, хората в страната ни да не се почустват много прецакани. Няма начин, някой нормален българин да се възхищава на новобогаташите, на които БКП и ДС им позволи да бъдат милионери, като за целта просто трябваше да изперат "малко" пари!
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 11 юли 2011 01:09

Phoenix_ написа:[offtopic]

Марми, заради БКП, наглите, простите и послушните забогатяха.., да не влизам в подобробности.. тебе като те знам, за кой си гласувал последните 20 години.. и лошо ми става..[/offtopic]

[offtopic]Пич, от 97-ма НЕ гласувам за никого !!! Тогава се оставих да ме излъжат за последен път ... Преди това гласувах винаги за сДС ! ;)
Дали ме знаеш за кого съм гласувал, а ? :lol:
Иначе с първото ти твърдение съм съгласен, защото е самата истина. ;)[/offtopic]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”