Какво става с гръцките банки в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Какво става с гръцките банки в България

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:38

Уточнение:Пиша тази тема за да предупредя хората от форума,които са клиенти на български банки,собственост на гръцки да внимават много с парите си:!:

Искам да споделя какво ми се случи този уикенд,а коментарите ги оставям на вас.

Имам кредитна карта(Mastercard) с лимит 1000 лв издадена от ОББ,която ми я подновиха в края на май и скоро не бях я ползвал.
В нея имам около 300лв и ми се наложи да изтегля 50лв.Можете да си представите каква беше изненадата ми когато банкомата ми изписа"Превишен дневен лимит",при положение че не съм я ползвал от поне един месец(единствено си внасям месечните такси в клоновете на банката за да не влизам в просрочие).Проверих си баланса по сметката и видях,че всичко си е наред.В продължение на два дена се опитвах да се свържа с "дежурните" телефони при такива ситуации,но сами се досещате без никакъв успех.Днес(понеделник)успях да се свържа със служител на банката и да ми обясни каква е причината.Ей сега вече идва интересното ;) Причината поради която не мога да изтегля никакви пари е,че от 9 май тази година ОББ едностранно и без да предупреди клиентите си и притежатели на кредитни карти,взима решение от кредитните карти да може да се тегли до 50% от лимита на картата,а с останалите 50% единствено можеш да пазаруваш :roll: Или с други думи както е в моя случай,можеш да теглиш до 500лв,останалите си ги гледаш радваш им се и псуваш банката.Та въпроса ми е:Какво става с гръцките банки и това тяхно действие могат ли да го направят в Гърция със същия успех????

1.Не мислите ли,че е доста нагло от тяхна страна да си променят условията по договорите както и когато си поискат,защото аз договор с горепосочените условия не съм подписвал.
2.Не мислите ли че е нагло и цинично,при положение че те дерат с лихви от порядъка на 17-20% и щеш не щеш ти набутват някакви смешни годишни застраховки на картодържателя към AIG LIFE(които естествено нямат никакво покритие)за още 3-4% годишно,да ти казват и да ти държат сметка какво да правиш с парите,които са ти дали :evil:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Какво става с гръцките банки в България

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2011 18:43

взима решение от кредитните карти да може да се тегли до 50% от лимита на картата,а с останалите 50% единствено можеш да пазаруваш :D Или с други думи както е в моя случай,можеш да теглиш до 500лв,останалите си ги гледаш радваш им се и псуваш банката

Защо да ги гледаш?
Отиваш зареждаш гориво и плащаш с кредитната карта.
Отиваш в магазин било то хранителен или техника, и плащаш с нея.
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:45

Ето я и втората част на премеждията ми с ОББ :) Отидох до най-близкия клон на банката и им обясних за моя проблем,след което и от там потвърдиха за предприетите действия от страна на банката,като дори подчертаха че това било нормално банката едностранно да променя условията(Съгласих се понеже знам,а и съм чел договори на различни финансови институции,че вмъкват такива клаузи,макар да не ми харсева си е факт)и че мога 50% да тегля от банкомат,а останалите 50% само от посттерминал в търговски обекти.Попитах я дали имат в банката посттерминал и дали мога да си напазарувам евро.Отговорът,както и очаквах беше отрицателен с обяснението,че те не са тъговски обект :) Попитах я дали ОББ е търговска банка и дали е регистрирана по търговския закон :) Е тя не знаеше ;) но се скъса да ми обяснява как парите не били стока(ей това беше най-големия смях)Най-логичния въпрос беше:след като парите не са стока,какво продава банката ви?????Нямах нерви,а и време да и обяснявам,че всъщност парите са най-ликвидната стока.В крайна сметка допълних си остатъка до лимита и си закрих картата и им обясних,че не искам да си имам повече работа с тях и че гърците няма да видят и една стотинка помощ от мен(трябва да се научат да работят),пък да си паркират тракторите на митницата и да си играят по казината в Свиленград и Сандански колкото си искат.След това завъртях няколко телефона да посъветвам най-близките си роднини и приятели да бягат от гръцките банки и си направих едно кафе ;)

Изводите за мен от изминалите три дни: ДОБЪР ГРЪК Е МЪРТВИЯ ГРЪК 8-) ...а ставаше въпрос за само 50лв :) :) :)
Последна промяна от CTAHKO на 06 юни 2011 18:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:46

PFC Litex написа:
взима решение от кредитните карти да може да се тегли до 50% от лимита на картата,а с останалите 50% единствено можеш да пазаруваш :D Или с други думи както е в моя случай,можеш да теглиш до 500лв,останалите си ги гледаш радваш им се и псуваш банката

Защо да ги гледаш?

Пич,на мен ми трябваха 50 лв,а не бензин или зареждане на хладилника :!:

Потребителски аватар
Бекъма
Контакти:

Мнениеот Бекъма » 06 юни 2011 18:47

Не знаеш византийските номера,затова бягай от тази банка.Банката им продава чалъми.
Последна промяна от Бекъма на 06 юни 2011 18:49, променено общо 1 път.
СПУКАНОГЪРНЕ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:47

Бекъма написа:Не знаеш византийските номера,затова бягай от тази банка.

Вече избягах

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 06 юни 2011 18:49

Рук за византийците. :oops:

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2011 18:51

CTAHKO написа:
PFC Litex написа:

Защо да ги гледаш?

Пич,на мен ми трябваха 50 лв,а не бензин или зареждане на хладилника :!:

Ще възстановиш капитала и ще знаеш, че паднеш ли на 500лв. няма да можеш да теглиш кеш.

след като парите не са стока,какво продава банката ви?????

Естествено, че парите не са стока, те са платежно средство, а банката продава услуги.
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:58

PFC Litex написа:Ще възстановиш капитала и ще знаеш, че паднеш ли на 500лв. няма да можеш да теглиш кеш.

ако за теб е нормално,за мен не е нормално някой,който ме дере с извънземни лихви,да се опитва да ми казва какво,колко,кога и къде да ги харча ;) Що се отнася до това парите дали са стока :roll: Вземи да попрочетеш малко и тогава изказвай мнение,защото (забележи)дневния оборот на FOREX пазара е около 3-4 трилиона долара
Последна промяна от CTAHKO на 06 юни 2011 19:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 18:59

PFC Litex написа:
Естествено, че парите не са стока, те са платежно средство, а банката продава услуги.

Какви УСЛУГИ продава банката бе приятел :roll: :roll: :roll:

Върни се в “Свободна зона”