Кои са най-екстремните неща, които сте правили?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Кои са най-екстремните неща, които сте правили?

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 13:59

Предполагам, че във форума има доста луди глави, които са правили яки щуротии. Та интересно ми е кое е най-екстремното ви преживяване?

Аз лично съм разтроен м/у 3 случки затова ще разкажа и трите.

Бях на 16 и се бях записал на курс по алпинизъм. След точно 2 урока реших, че не ми се занимава с това и все пак в мен напираше желание да се покатеря по някоя стръмна и сравнително висока скала. Затова с още двама приятели отидохме до Провадия и решихме да се изкачим по скалите до крепостта Овеч. Без никакви осигурителни въжета или пък помощни средства тръгнахме да се катерим по скалата. Стигнахме някъде до средата и стана ясно, че по-нагоре и да искаме не можем да се покатерим. Ест това означаваше, че трябва да се върнем назад, т.е. да слезем и тук почнаха проблемите. Да се катериш е трудно, но да слизаш е далеч по-трудно, защото нямаш ясна видимост надолу. Аз реших да не рискувам да се спускам надолу, а просто да скоча и да се опитам да са хвана за един от клоните на най-близкото дърво до нас. Естествено се получи Epic Fail, не можах да се хвана за нито един клон и паднах на земята доста пребит, но за мое щастие не си счупих нищо. За лош късмет един от другите двама въпреки нашите предупреждения реши да се обърне с гръб към скалата и така да слиза надолу. В един момент той се хлъзна и се сурна по скалата. Резултата беше доста ожулвания и падане, при което си счупи лявата ръка. :( Третото аверче за щастие успя да слезе живо и здраво.

Втората ми много екстремна случка бе, когато с няколко човека от компанията ми решихме да прекосим Аспарухов мост по парапета! За по-безопасно решихме да минаваме по парапета един по един, т.е. един е качен, а другите вървят до него по тротоара. Избрахме безветрен ден и аз пръв тръгнах по парапета. За лош мой късмет в един момент излезе вятър и един силен порив ме изкара от равновесие, за щастие не успях да падна..., в последствие другите ме вразумиха и слязох от парапета и така тази авантюра остана недовършена и неизпълнена от никого от компанията ми. :(

Третата ми доста екстремна случка стана на Банско преди 3 години. Отидохме няколко човека да караме ски/сноуборд. Аз никога преди това не бях карал сноуборд, но това не пречеше на ентусиазма ми да пробвам още в самото начало да си счупя главата. Наех си екипировка, излъгах, че съм карал и преди сноуборд (не ми се слушаха глупави инструктажи) и след като бях напълно екипиран се пуснах по пистата право напред (нямах проблеми с пазенето на равновесие, защото като по-малък доста карах скейт). Ест развих доста екстремна скорост, но спирането и завиването бяха доста проблематични - никакви ги нямаше!!! :lol: :lol: :lol: Стана ясно, че трябва да спра, за да не се пребия много лошо, но нямах никаква представа как по-точно да го направя това. Единственото, което ми дойде на ум бе да си седна на задника, да изпъна краката , претискайки ги към снега и да се надявам все в един момент да успея да спра... Е не успях да спра от само себе си... един бор ми помогна... резултата бе счупен крак и повече не съм се качвал на сноуборд, но имам мерак. :mrgreen:

Това е от мен, засега, а какви са вашите екстремни преживявания? :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Re: Кои са най-екстремните неща, които сте правили?

Мнениеот crap » 02 фев 2011 14:07

Самоубих се веднъж.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 02 фев 2011 14:10

crap написа:Самоубих се веднъж.

Само веднъж? :lol: :lol: :lol:
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 02 фев 2011 14:12

брат ми, в предната тема за цигарите спомена че си луда глава и си играеш със здравето, ама спомена за пукната костица само, сега крак, в друга тема да не стане че си бил гипсиран целия? :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 14:17

fred написа:брат ми, в предната тема за цигарите спомена че си луда глава и си играеш със здравето, ама спомена за пукната костица само, сега крак, в друга тема да не стане че си бил гипсиран целия? :lol: :lol: :lol:

Пукнатата костица беше седмият път като ме блъсна кола (тогава беше и най-сериозно), а счупеният крак беше със сноуборда... ;) Поне според мен има съществена разлика.

Иначе ако ще говорим за контузии... чупил съм и ръка, носа ми 3 пъти е бил чупен, като нито веднъж в бой... :? И разни други по-дребни наранявания и тук-там пукане на кост/и.

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 02 фев 2011 14:20

megan fox написа:
fred написа:брат ми, в предната тема за цигарите спомена че си луда глава и си играеш със здравето, ама спомена за пукната костица само, сега крак, в друга тема да не стане че си бил гипсиран целия? :lol: :lol: :lol:

Пукнатата костица беше седмият път като ме блъсна кола (тогава беше и най-сериозно), а счупеният крак беше със сноуборда... ;) Поне според мен има съществена разлика.

Иначе ако ще говорим за контузии... чупил съм и ръка, носа ми 3 пъти е бил чупен, като нито веднъж в бой... :? И разни други по-дребни наранявания и тук-там пукане на кост/и.

Хихихихи братле, трябва да ти дадат златна членска карта като редовен клинт на завод за гипс ;)
Един съвет от мен - първо им поискай да те направят дистрибутор - така ще ти дадат по-голяма отстъпка.
Сега сериозно - вземи се пази бе пич, че няма да доживееш пенсия така като те слушам...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 14:22

А да си чул да казвам, че искам да доживявам пенсия?! Аз ако не исках да ги правя тези неща нямаше да ги правя! ;)

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 02 фев 2011 14:30

ти си герой бе :Д
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 02 фев 2011 14:32

megan fox написа:А да си чул да казвам, че искам да доживявам пенсия?! Аз ако не исках да ги правя тези неща нямаше да ги правя! ;)

Оффффф да бе ясно бе човек,ти от майтап не хващаш нещо...
Прави си ги, радвай се на живота както можеш и както знаеш...
Нещо не ме разбираш правилно май...

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 02 фев 2011 14:39

Интересна тема.
Най-екстремалното е да съм минавал по една отвестна скала, с ръб около 5см (по който се върви). Пропастта беше поне 100м дълбова.
Другото е да поплувам началото на лятото из ледените води на езерата в Рила. Това беше преди повече от 15 години и температурата на водата (според родителите ми) е била екстра за тюлени. Явно бях кален тийнеджър :)
Иначе и със ски са ми се случвали големи катастрофи и пребивания, но слава богу, не съм чупил/пукал нищо. Един вид професионализъм при падане :lol:
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Върни се в “Свободна зона”