Евтаназия е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.). Евтаназията е смърт, причинена за доброто на човека, комуто е причинена.
В повечето държави евтаназията е подсъдна. В държави като Белгия, Австралия, Колумбия, Холандия, Япония и някои щати на САЩ тя е разрешена със закон.
В днешната медицина, евтаназията е забранена с общодържавен закон. Преди няколко месеца, беше забранена и евтаназията на бездомни животни.
Какво е вашето мнение, за или против легализирането на евтаназията сте?
За или Против Евтаназията?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- lionel_messi
- Контакти:
За или Против Евтаназията?
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
Re: За или Против Евтаназията?
Ми много сложен казус е т'ва, в един момент си против, в друг си ЗА ....
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете
По кренвирша ще ги познаете
- metodito
- Контакти:
И на мен ми е протеричиво мнението. Понякога - да, понякога - не, но твърдо подкрепям като алтернатива на самоубийството. Надявам се, че ще пукна без да разбера, защото да изпитваш физическа болка с години... От друга страна съм против да изключват системите на хора в кома. Те не могат да изкажат мнение. За мен няма едно мнение - за или против. Според зависи.
Последна промяна от metodito на 06 дек 2010 18:40, променено общо 1 път.
- Sofiaatowern
- Контакти:
Зависи от положението на индивида. Ако той е напълно осакатен - липсва му слух, сляп e, няма крака, няма ръце и прочее, то тогава за него най-добрият вариант ще е евтаназията. Кой желае през целия му живот да е обект на подигравки и съжаление?
Другите са тези, които им няма нищо и са нещо като "съдниците". Трябва да се има предвид че евтаназията най-вероятно представлява една инжекция и вечен покой. Някой да не си мислят въз основа на филмите, че ги колят с ножове, сакири, брадви и т.н. Този метод с инжекцията се прилага в САЩ, ако не се лъжа - вместо ел. стол - отрова.
Другите са тези, които им няма нищо и са нещо като "съдниците". Трябва да се има предвид че евтаназията най-вероятно представлява една инжекция и вечен покой. Някой да не си мислят въз основа на филмите, че ги колят с ножове, сакири, брадви и т.н. Този метод с инжекцията се прилага в САЩ, ако не се лъжа - вместо ел. стол - отрова.
- metodito
- Контакти:
Въпросът е като за аборта. Винаги ще има две мнения поне. И за един извършването му ще е оправдано, за друг - не. И отново е според зависи.
Аз по принцип съм ПРОТИВ Евтаназията но в отделни случаи ако човека е много болен, мъчи се и не му остава много и ТОЙ ИСКА да но да има живот да не е болен и иска да се самоубие един вид абсолютно НЕ . Същото и за животните......
[center]

[/center]

Това за мен е един вид да се правиш на Господ. Как може човек да определя дали да живее друг или не? Просто е абсурдно. В държави в които хората нямат морал просто това трябва да е абсолютно забранено. И България е една от тази държави.
[center]
[/center]

stannn написа:Това за мен е един вид да се правиш на Господ. Как може човек да определя дали да живее друг или не? Просто е абсурдно. В държави в които хората нямат морал просто това трябва да е абсолютно забранено. И България е една от тази държави.
Човек, който е в мозъчна смърт и само машините поддържат сърцето му да тупти жив ли е? И що за живот е това?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Аз съм за когато нищо неможе да се направи за да се подобри състоянието на пациента и той е съгласен (ако има възможност да се съгласи)
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Само Бог дава живот и само Той може да го отнема ...
Когато обаче става въпрос за лично желание, дори Бог няма право да се намесва ....
Всеки има право сам да реши дали да живее или не ! Ако човекът е в невъзможност сам да сложи край на мъките си, тогава защо друг да няма право да го стори по молба на страдащия или неговите близки ?
Аз трудно бих се решил да помогна по този начин ... Може би, ако много обичам човека, само тогава бих го направил, но как ще живея после с мисълта, че съм отнел живота му ... ?

Последна промяна от marmi52 на 06 дек 2010 19:50, променено общо 1 път.
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]