За или против смъртното наказание в България ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
За или против смъртното наказание в България ?
Реших да направя тази тема,защото ми прави впечатление от пресата,че в последните месеци зачестиха тежките престъпления. Искам всеки от вас, да си каже мнението по въпроса. Смятате ли,че трябва да се върне отново смъртното наказание или според вас,доживотния затвор(без право на отмяна) е достатъчно тежка мярка. Моето мнение е,че за изключително тежки престъпления(серийни убийства, педофилия,канибализъм) трябва да има смъртна присъда. Също така, ми се струва,меко казано абсурдно, изверг убил някое дете, после до края на дните си да получава три пъти на ден храна, парно през зимата, като голяма част от тези неща идват под формата на данъци от родителите на въпросното убито дете. Напомням,че смъртното наказание е отменено в целия ЕС, единствената европейска държава,в която се изпълняват смъртни присъди е Беларус. В света обаче, най-развитите в икономическо отношение държави, смъртното наказание не е отменено- САЩ,Япония и Китай са сред първенците по изпълнени смъртни присъди. По-принцип, не смятам,че тук в България(като член на ЕС),реално, може да се върне някога смъртната присъда, но е хубаво да се знае мнението на хората. Вие лично какво мислите 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Cesc Fabregas
- Контакти:
Re: За или против смъртното наказание в България ?
Аз съм за. Няма логика като някой убие друг човек нарочно, гражданите да му плащат и храна и тн. в затвора. Аз лично не съм съгласен да плащам за убийци. Кой квото направи, заслужава същото.
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
За - против вече е отменено и ако не стане голям сблъсък с астероид ще си стои отменено. Иначе трябв да има смъртно наказание за изнасилвачи и за умишлени убиства. Няма никакъв смисъл някой, който е убил твой роднина да му плащаш после с данъците си престоя в затвора. Един затворник излиза по 60 лв. на ден
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Против -Предпочитам да го ядът мишките цял живот в затвора отколкото веднага да го отърват и да се прероди като друг човек
И аз съм твърдо ЗА!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
- TPAKTOP
- Контакти:
И аз съм за! Не искам моите данъци да отиват за издръжката на тези които си изброил! Само да вмъкна че в Камбоджа до ден днешен за търговия с наркотици също се наказва със смърт. Там пак до ден днешен е разтрел и няма нищо хуманно но хората си го заслужава!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята
Има и натравяния с храна. Да спрем да ядем
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Против !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !
Support only your local team !
-
- Контакти:
Твърдо против !
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]