На цената на едно Боро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

На цената на едно Боро

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 16:07

днес тъкмо бях излязъл от плувания басейн, и на връщане се отбих в магазина до нас.
Взех си мляко, кафе и шоколад и минах през касата.

След като платих, докато прибирах рестото, видях че едно нагласено, момиче (запетайката е по Блу гърл-овски) иска пакет Марлборо.
На видима възраст не повече от 15, според мен, ама наистина нагласена.
Преди касиерката да й върне рестото, напомних й това, което пишеше с голям шрифт зад нея -
не се продава алкохол и цигари на деца под 18 години!

Касиерката игнорира думите ми и взе парите, като се приготви да връща ресто.
Още веднъж й казах, че няма право да подава цигари на малолетни.
Последва отговор от рода на "ако аз не й ги продам, ще ги купи от другаде" и пакетът Марлборо вече беше в ръцете на невръстната ученичка ;),
която чевръсто излезе от магазина, стискайки ценната придобивка.

Това което последва е малко банално - настояване да се видя с управителя, който реагира наистина адекватно. това не е толкова интересно..

ако нещо мразя, то е да се генерализира от частни случаи
и все пак, това ми се струва от съществените малки неща.

Личният интерес от оборота ли, умората да се спазват правилата, отчаянието от бита ли - не знам
какво точно движи такава постъпка.
И не може ли всичко това да устои поне една скромна цена, от рода на 4-5 лева.

реших да поставя този микро-казус тук, и да ви питам
не рутинни неща от рода: Колко струва живота на децата и здравето им, не че са баналности де..

по-интересно ми е да кажете:
По каква причина доброволно бихте се отказали от нещо, което може да получите гратис / на аванта, но по някакъв начин усещате за неприемливо ?
Или какво в никакъв случай не бих заменил срещу един пакет Боро (но на сходна стойност, ако е материално ;) ) ?
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: На цената на едно Боро

Мнениеот Cesc Fabregas » 18 сеп 2010 16:13

Аз не мога да си обясня, че ти си се изненадал, че са и продали :roll: Това става стотици пъти на седмица! :geek:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 18 сеп 2010 16:26

Наистина Братле това е навсякъде с мъка ще кажа, че това което ти е казала, че ще й продадат другаде ако не е тя макар и нагло като обяснение е самата истина! Ти си реагирал на конкретния случай, но наистина никъде не се спазва това което пише зад магазинерите за съжаление :(

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 18 сеп 2010 16:27

valkata_levski написа:Хиляди,не стотици!

Става дума за точно тоя магазин! :lol: ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 16:31

Прави сте,
но така не отговаряте на въпросите в темата ;)

Потребителски аватар
Niksyy
Контакти:

Мнениеот Niksyy » 18 сеп 2010 16:49

Pro-European написа:Прави сте,

Хубавото в ситуацията , е че по този начин се дава пример.Изразяването на гражданска позиция е много важно и дори и един човек да направи същото след като е прочел тази тема , значи тя е голям успех.Най-доброто според мен е да направиш това , което искаш и мислиш , а не това , което се очаква от другите (да си затвориш очите).

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 18 сеп 2010 16:51

Аз пък реагирам в други моменти по-подобен начин. Мен лично много ме дразнят боклуците на улицата или на тротоара. Всеки път вдигам по нещо от земята и го занасям в кофата за боклук. Не мога да събера нещо, но всеки път вдигам по-нещо. Хиляди пъти съм си мислел, какво ще стане ако всеки прави същото като мен... Чиста България... Ако всеки правеше, каквото и ти си направил в този случай нямаше да се продават алкохол и цигари на непълнолетни...

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 18 сеп 2010 16:54

Niksyy написа:
Pro-European написа:Прави сте,

Хубавото в ситуацията , е че по този начин се дава пример.Изразяването на гражданска позиция е много важно и дори и един човек да направи същото след като е прочел тази тема , значи тя е голям успех.Най-доброто според мен е да направиш това , което искаш и мислиш , а не това , което се очаква от другите (да си затвориш очите).

TheClub написа:Аз пък реагирам в други моменти по-подобен начин. Мен лично много ме дразнят боклуците на улицата или на тротоара. Всеки път вдигам по нещо от земята и го занасям в кофата за боклук. Не мога да събера нещо, но всеки път вдигам по-нещо. Хиляди пъти съм си мислел, какво ще стане ако всеки прави същото като мен... Чиста България... Ако всеки правеше, каквото и ти си направил в този случай нямаше да се продават алкохол и цигари на непълнолетни...

+1. Жалко, че малко хора мислят като вас !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 16:57

TheClub написа:Аз пък реагирам в други моменти по-подобен начин. Мен лично много ме дразнят боклуците на улицата или на тротоара. Всеки път вдигам по нещо от земята и го занасям в кофата за боклук. Не мога да събера нещо, но всеки път вдигам по-нещо. Хиляди пъти съм си мислел, какво ще стане ако всеки прави същото като мен... Чиста България... Ако всеки правеше, каквото и ти си направил в този случай нямаше да се продават алкохол и цигари на непълнолетни...

хубав пример даде.
да не се продават цигари и алкохол на деца, зависи не само от волята на търговците,
а и от нашата (не)готовност да приемем това.

дали да не напомня пак ;) че ми се иска да прочета отговори на въпросите в края на темата?

Върни се в “Свободна зона”