Как да убия най-много невинни, пишат за домашно ученици

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Как да убия най-много невинни, пишат за домашно ученици

Мнениеот PFCB » 26 авг 2010 10:52

Да планират терористичен акт, при който да убият най-много невинни хора – това е било домашното за миналата седмица на гимназистите от училище в Западна Австралия, съобщава Индипендънт. Учителят все пак не е имал намерението да промотира тероризъм, заявява директорът на учебното заведение. Десетокласниците от училище в Западна Австралия получили задачата в час по съвременни конфликти и тероризъм. Те трябвало да си представят, че са терористи, които правят изявление, че правят химическа или биологическа атака. Домашното включвало избор на най-доброто време за нападение, обяснение за избора на даден тип жертви и какъв ефект ще има атаката върху човешкото тяло. Целта ви е да убиете възможно най-много невинни цивилни граждани, за да разпространите вашето послание, гласяла част от домашната работа на гимназистите. Директорът Тери Мартино е отменил задачата веднага след като разбрал за нея. По думите му учителят нямал опит. Той не е искал да промотира тероризма, просто е направил грешка. От ръководството на учебното заведение са отказали да разкрият кой точно е преподавателят. Името му също не е дадено на медиите.

Източник: Altermedia България

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Как да убия най-много невинни, пишат за домашно ученици

Мнениеот Alex » 26 авг 2010 11:24

По-скандалното е, че хората учат съвременно общество и такива неща, а при нас си учим за хан Кубрат и до там свършват познанията ни за света... В България не се изучава съвременна история/литература/музика/кино да не говоримм пък за света и културните течения през последните 50-100 години...
Последна промяна от Alex на 26 авг 2010 12:33, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
sir George
Контакти:

Мнениеот sir George » 26 авг 2010 12:18

Alex написа:По-скандалното е, че хората учат съвременно общество и такива неща, а при нас си учим за хан Кубрат и до там свършват познанията ни за света... В България не се изучава съвременна история/литература/музика/кино да не говоримм пък за света и културните течения през последните 50100 години...

Прав си ,че тъпчем на място,но се съгласи че австралииците са нямат нашата история и от нямане учат и такива неща.По време на комунизма при нас се е изучавал предмет "история на комунизма"!Трябва да има и нови осъвременени дисциплини ,но съм далече от мисълта да обърнем гръб на историята си!Пък общо взето вече почти няма място без нет и всеки любознателен може да си намери по-нещо !

ivan.stefanov
Контакти:

Мнениеот ivan.stefanov » 26 авг 2010 12:38

Мога ли да попитам какво точно трябва да му се учи на съвременното общество и най-вече така наречения тероризъм, който е чиста пропаганда и промиване на мозъци от страна на американците. Предпочитам да тъпча на едно място, да уча за хан Кубрат и сам да си изградя представа за съвременното общество, вместо да ми бъде промиван мозъка и да изградя представите си в зависимост от силата на различни пропаганди в региона.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 авг 2010 12:41

ivan.stefanov написа:Мога ли да попитам какво точно трябва да му се учи на съвременното общество и най-вече така наречения тероризъм, който е чиста пропаганда и промиване на мозъци от страна на американците. Предпочитам да тъпча на едно място, да уча за хан Кубрат и сам да си изградя представа за съвременното общество, вместо да ми бъде промиван мозъка и да изградя представите си в зависимост от силата на различни пропаганди в региона.

+1
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

HJK
Контакти:

Мнениеот HJK » 26 авг 2010 12:45

Никаква грешка няма. И никакво промотиране на тероризъм. Най-обикновено създаване на профили за разкриване на хора с терористично подсъзнание или пък със склонност към самостоятелно мислене. Вторите са по-опасни. Трябва да бъдат откривани в най-ранна възраст и своевременно вкарвани в правия път... :roll:

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 26 авг 2010 13:21

....с Белка и Сивушко възпитаваме децата от 1 до 3 клас,....вече не сме затворената система от преди 20 години, а част от един динамичен свят.....кога и при нас ще има предмет "Глобалния свят и хората" или нещо такова....

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 26 авг 2010 13:54

ivan.stefanov написа:Мога ли да попитам какво точно трябва да му се учи на съвременното общество и най-вече така наречения тероризъм, който е чиста пропаганда и промиване на мозъци от страна на американците. Предпочитам да тъпча на едно място, да уча за хан Кубрат и сам да си изградя представа за съвременното общество, вместо да ми бъде промиван мозъка и да изградя представите си в зависимост от силата на различни пропаганди в региона.

Това са глупости. Нашето образование толерира само да назубриш 2-3 неща и да отбиеш номера. Така минават 12 години в училище, после и в университета е същото. Затова младите излизат с толкова ниска обща култура, затова и гласоподавателите ни са с такова елементарно мислене и могат лесно да се манипулират. На Запад, който е учил дори няколко месеца, няма начин да не е забелязал как се акцентира върху креативността на отделния човек, карат го да мисли и да разсъждава по съвременни проблеми.

red__army, каква е тая Белка и тоз Сивушко? :lol:

Потребителски аватар
moonlight
Контакти:

Мнениеот moonlight » 26 авг 2010 20:03

Момчета, какви са тея глупости в темата?! От некомпетентността и идиотизма на един австралийски преподавател стигнахме до Белчо и Сивушка( да, така се казват) и липсата на обща култура в българските деца :o Аз завърших преди 2 месеца 12-ти клас. След 1 месец ще бъда студент във Винс-Варна. Смея да твърдя, че имам добра обща култура и тя не се влияе по-никакъв начин от това, което ми е преподавано. Има книги, има интернет... Защо всичко трябва да е в училището?! Вие, когато бяхте ученици предпочитахте учителите да ви научат на още един урок повече, или искахте да идете да поиграете футбол долу, пред блока? Точно заради многото уроци, повечето от които безсмислени в живота, днешната младеж не обича да ходи на училище. И докато Вие викате още, още, по-зле ще става...Далеч съм от мисълта, че трябва да спрем да ходим на училище! Напротив, аз лично обичах да ходя. Но трябва да се разграничават важните от ненужните неща...
И във връзка с последните две мнения да добавя, че такъв предмет , за който те говорят има и в момента. Неговото име е "Свят и личност"и се занимава точно с такива теми...

Върни се в “Свободна зона”