Имах малко работа и понеже не си бях пуснал отпуск за днес исках да нахвърля всичко още от ранни зори и до обяд да съм готов. Да станах рано и свърших всичко което трябваше да свърша обаче в 12:30 ми излезе работа в Лозен която за съжаление беше много неотложна и нямаше как да не свърша. Да изтрелях се с колата да стигна за минимално време до там(за статистиката в петък ми върнаха книжката за превишена скорост) и навръщане реших за по-бързо да мина пак по магистралата.
Да обаче на карулката ме спря един комплексар който наистина не знаеше за какво ме спира. На ограничение 60км/ч ме спря с 65км/ч(примерно). Вече беше около 13:05ч. Проведохме много интересен диалог с ченгето.
- Добър ден, серж (еди къв си), документите за проверка.
- Добър ден, заповядайте - отвърнах аз!
- Абе Драгомире за къде бързаш?
- За автобуса - като в този момент му показах вече закупения билет
- Ааа значи ти като бързаш за автобуса за да ходиш на море караш бясно, а?
- Абе кое му е бясното бе човек? Ако ще пишеш нещо пиши ама пиши по-бързо!
- Виж сега мойто момче ти мен не можеш да ме учиш как да си върша работата. Ако реше ще пиша ако реша няма да пиша акт!
Тогава вече не издъражах и му казах:
- Добре бе пиши ми акт да го занеса в КАТ да ти се посмеем малко с твойте колеги! ЗА 5км/ч акт ще ми пишеш?!
- Ти кво някакво връзкарче ли си? Акт немога да ти пиша ама ще ти пиша фиш за максималната сума от 50лв
- Добре бе човече пиши каквото искаш ама го прави по-бързо защото гоня автобус!
- Аз бърза работа нямам от 6:00 до 18:00 съм! Сега ще ти правим пълна проверка. Айде излез и отвори багажника!
Естествено излязох и отворих багажника за проверка. Оня гледа гледа и вика:
- Добре тук виждам пожарогасител и светлоотразителна жилетка ама къде е аптечката?
- В оная черната кутия - викам аз като стабилно соча аварийния комплект за спукана гума(моделът няма резервна а само пяна и комресор)
- А добре! А комплект с резервни крушки имаш ли?
- Нямам! Знам че е задължително ама ако ми смениш крушка на тази кола ще те черпя каквото пожелаеш! - просто е абсурдно крушката да се смени защото трябва да се вдига на крик, да се маха колелото и чак тогава през подкалника можеш да смениш крушката.
С тази реплика обаче си докарах още по-големи проблеми!
- А сега искаш да се черпим ли? - и се усмихва шиб***

- Кво ще те черпя аз при положение че ти не можеш да различиш авариен комплект от авто аптечка?! Аз вече заради теб изгърмях с 33лв за билета сега искаш да те черпя?!
- Ти току що ми предложи подкум сега ще видиш какво ще стане!
- Къв подкуп бе комплексар? Ти къде видя пари да ти вадя?
- Къв ме нарече?
И оттук започна голямата глупост. Писаха ми акт за обида на длъжностнно лице и другата седмица ще получа призовка да се явя да дам показания. Въпроса ми е какво може да последва от това? Какви са наказанията? Ако някой си има напредстава да пише като давам гаранция че не съм употребил дума по-силна от "Комплексар". Но какво си мислех е друг въпрос!