Шенген, Шенген, ти "Факултето" наш!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Шенген, Шенген, ти "Факултето" наш!

Мнениеот hristov25 » 31 юли 2010 18:16

Изображение
Франция ще връща в Румъния и България роми, нарушили обществения ред, и ще демонтира стотици чергарски и ромски лагери в страната. Това поставя редица въпроси пред правителствата на двете страни-членки. Анализ на Георги Папакочев:

Мерките на Париж едва ли следва да изненадат властите в Букурещ и най-вече в София. В началото на май френският посланик в България Етиен дьо Понсен в компанията на италианския си колега, направиха обиколка из някои ромски гета в Сливен и София, за да анализират ситуацията в тях и да посъветват своите правителства, а и останалите заможни страни от ЕС, как да бъде намалена ромската миграция. В началото на годината, в рамките на една „скъпа и безполезна операция", както се изрази френската преса, близо 200 български роми, повечето обитаващи незаконни бараки и бидонвили край Бордо, получиха самолетни билети за София и по 300 евро, за да се приберат по родните си места. След десетина дни, според очакванията, повечето от тях се бяха върнали обратно във Франция.

Цап-царап...

Европейските "авантюри" на българските и румънски роми бяха вбесили и британските власти. В края на май лондонската полиция организира в метрото специализирана акция под названието "Тишина" срещу ловките румънски и български джебчии, чиито банди неуморно таршуват из дрехите и чантите на многобройните пътници. Печатът дори посочи случая с българско ромско семейство, което успяло да окраде над 100 хиляди лири стерлинги от пътници в метрото, а според данни на британски депутати, предоставени през февруари на българската парламентарна комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, почти 1200 деца от Румъния и България ежегодно биват вкарвани в Лондон, за да се занимават с кражби и просия. Тези дни, иначе хладнокръвната и толерантна Дания, депортира 23-ма румънски роми за безобразия и кражби.

Веднага следва да се отбележи, че за Европа ромският въпрос представлява огромна грижа, особено след второто и третото разширяване на съюза. Масовите "екскурзии" на чешки и словашки роми във Великобритания и Скандинавските държави след влизането на двете централноевропейски страни в ЕС доведе до сериозно обтягане на двустранните отношения и причини скъпоструващи акции по прибирането на местните европейци по родните им места и по въвеждането на строги мерки за контрол при пътуванията им в чужбина, с всичките трудности и рискове около ограничаване на свободата за пътуване на европейски граждани.

"Кой та мама измами, кой та мама излъга?"

Проблемът за Румъния и България сега придобива и друго опасно измерение, свързано с очакваното влизане на двете балкански съседки в Шенгенското безвизово пространство. Париж вече изрази съмненията си по отношение включването на Румъния в зоната и дори изтъкна официално чрез държавния си секретар по европейските въпроси Пиер Льолюш, че "ромската проблематика трябва да се превърне в условие за присъединяването към Шенген".

Макар неартикулирано на този етап, предупреждението е напълно валидно и за България, която, подобно на своята северна съседка, ще бъде оценявана освен по проблема и по липсата на доверие в съдебната система и полицията в двете държави. От друга страна ескалацията на ромската престъпност, породена основно от мизерните условия, в които живее тази етническа общност, със сигурност може да изведе проблема като едно от основните препятствия пред влизането в свободното за движение европейско пространство.

И ако властите в двете страни не приемат френското предупреждение като сериозен "сигнал за тревога", нищо чудно съвсем скоро по румънските и български черноморски чалготеки хит да стане една нова и много тъжна чалга-песен, с припев: "Шенген, Шенген, ти "Факултето" наш!". На румънски и на български език.

Източник:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=568902
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Шенген, Шенген, ти "Факултето" наш!

Мнениеот metodito » 31 юли 2010 20:39

Ей, много на интересни се правят тея франсета. Не могат да се справят с нашите цигани пък ни дават акъл иначе как да се справим с тях. Това е като България , 'дето щяла да съветва Хърватия как да се справи с корупцията. :mrgreen:
Друго на мен ми е интересно. Знам конкретни примери за Швеция и Белгия. В Търново седяха и мизерстваха и не си търсеха работа с години. Единия от тях ми е приятел. Заминаха. Тоя в Швеция за три-четири години бачкане по строежите качи левъла. Сега си има собствена бригада. Узакони се отдавна и вече работи за себе си, а не за други. За другото момче в Белгия. Бачка, не знам дали е на черно, но предполагам, че законно понеже на годината веднъж си идва. И не се оплаква. А тука бяха, лелеле..
Е, как така там може, тука не? То май не е само с циганите ами и българите го правят това.

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 31 юли 2010 21:05

Хората са го казали човек играе според тоягата.

Само ,че на мен ми иска те продължат да ходят чужбина ,защото често евродепутати идва да ги защитават като ги окайват колко са зле. Макар ,че и между тях има и работливи и ученолюбиви в университета където съм имаме един циганин учи информатика и не само ,че учи а ми си взима и всички изпити и на работа ходи и тази година през есента ще се дипломира.
Последна промяна от hristov25 на 31 юли 2010 22:12, променено общо 1 път.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 31 юли 2010 21:58

Айде ние да си ги върнеме обратно в Индия ако може :roll:
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 01 авг 2010 11:03

а къде са сега тея далавераджии от разните организацийки за защита на ромите и за защита от дискреминация! Що не вдигнат олелия, че не може така да се гонят ромите, и че те са хора, и че те имат право на живот и т.н.
хахахаха
смешни нежно-белогъзи франсета, видяха к'во наистина представляват ромите и ще ни ги връщат, НЕ МЕРСИ, дръжте си ги и ги цивилизовайте, както предвиждат хилядите ви многотомни доклади и разработки на знайни и незнайни организации и за защита на човешките права! Гейчовци!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 авг 2010 16:18

metodito написа:Ей, много на интересни се правят тея франсета. Не могат да се справят с нашите цигани пък ни дават акъл иначе как да се справим с тях. Това е като България , 'дето щяла да съветва Хърватия как да се справи с корупцията. :mrgreen:
Друго на мен ми е интересно. Знам конкретни примери за Швеция и Белгия. В Търново седяха и мизерстваха и не си търсеха работа с години. Единия от тях ми е приятел. Заминаха. Тоя в Швеция за три-четири години бачкане по строежите качи левъла. Сега си има собствена бригада. Узакони се отдавна и вече работи за себе си, а не за други. За другото момче в Белгия. Бачка, не знам дали е на черно, но предполагам, че законно понеже на годината веднъж си идва. И не се оплаква. А тука бяха, лелеле..
Е, как така там може, тука не? То май не е само с циганите ами и българите го правят това.

Франция не могат да се оправят с имиграцията и престъпността на племената от Африка а на нас ще ни дават акъл! Долни франсета! Това е една държава която през цялата си история е мачкана и тъпкана! Имат само Наполеон за който са му намерили майстора близо до Ватерло!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Върни се в “Свободна зона”