Христос и апостолите били ливанци, а не евреи?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Христос и апостолите били ливанци, а не евреи?

Мнениеот Бижутера » 19 юли 2010 11:13

[center]Изображение

Десетилетия наред евреите и ливанците спорят за това на кого принадлежат "авторските права" върху различни блюда – символи на близкоизточната кухня.

Става дума за такива като хумус и фалафел.

Ливанският свещеник Юсуф Ямини обаче открива нов фронт на ливанско-еврейската конкуренция, пише ВВС.

Сега отецът твърди, че въпреки широко разпространеното мнение, че Иисус Христос и неговите апостоли са били евреи, на практика те са били ливанци.

Ямини е готов да остави на евреите само изменника Юда. Според свещеника всички други били ливанци от околностите на град Тир.

Христос и апостолите, според версията на Ямини, били възпитавани в духа на цивилизацията на Древен Ливан, на древните финикийци и ханаанити, и нямали нищо общо с еврейската традиция.

Само Юда бил евреин, иш Кариот, с други думи мъж, роден в Кариот, на 8 км югозападно от Ерусалим.

Dnes.bg[/center]
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Re: Христос и апостолите били ливанци, а не евреи?

Мнениеот eelche » 19 юли 2010 11:28

Бижутер,или стой на сянка или смени дилъра
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 19 юли 2010 11:31

[offtopic]
eelche написа:смени дилъра

вече минах към твоя, нема се плашиш ;)[/offtopic]
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 19 юли 2010 12:23

eelche написа:Бижутер,или стой на сянка или смени дилъра

+1
Иначе, по темата какво да кажа. Въпроса от какъв етнос и произход е Исус, е много спорен. Статията нито е научно обоснована с някакви данни, нито нищо. Просто така си е написъл човечеца, че е ливанец и това.
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 19 юли 2010 12:33

Всичките религии са пълна глупост, измислени са за да се манипулира простото население :roll:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 юли 2010 12:42

Христос си е твърд евреин. Все пак е бил равин, както и близнакът му Йоан, с когото са били разменени при разпването.

dimi62 написа:Е И КАКВО ОТ ТОВА.
След възкресението на Христос църквата била създадена и растяла и от тогава до сега милиони свещеници живеят на гърба на простолюдието и на маниакалните богаташи. Ватикана е най-богатата институция в света

Cesc Fabregas написа:Всичките религии са пълна глупост, измислени са за да се манипулира простото население :roll:
Колко време Исус и Мохамед са живели на гърба на населението. От една къща в дрга и ам-гъл, малко винце, парички и храна за из път. Много добре си е замислено.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Мнениеот Labros » 19 юли 2010 13:18

Статията е грешна. Македонци са :mrgreen: :lol: .
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Unscrewed
Контакти:

Мнениеот Unscrewed » 19 юли 2010 14:21

aз попринцип не харесвам еврейте имат се за нещо повече пък не са а и имат друга религия а за христос ако ще българин да е няма значение а сеск фабрегас май си гледал повечко Zeitgeist има нещо вярно попринцип си е по лесно да си атеист не че аз съм големия вярващ де ама всеки си има свой виждания и гледна точка :)

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 19 юли 2010 14:32

Unscrewed написа:aз попринцип не харесвам еврейте имат се за нещо повече пък не са а и имат друга религия а за христос ако ще българин да е няма значение а сеск фабрегас май си гледал повечко Zeitgeist има нещо вярно попринцип си е по лесно да си атеист не че аз съм големия вярващ де ама всеки си има свой виждания и гледна точка :)

Всъщност изобщо не съм го гледал, дори не знам какво е, но предполагам, че е някакъв филм... :roll:
Аз съм практичен човек, не вярвам че има едно Божество на небето, което следи кой какво прави и го наказва за греховте му. :lol: :lol:
А теорията ми, че това е средство за манипулация се основава на доста историтески факти. Не знам дали знаеш, че още в ранните векове църквата е проповядвала "че ако не си даваш имотите и жълтиците на местния поп, то Господ ще бъде много сърдит и ще те прати в Ада..." :roll: Аре моля ви се, сега може и да не е чак в такава степен, но цялата тая работа с вярването в някакви безумни теории не е за мен. :roll:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Върни се в “Свободна зона”