Разтегнат мускул

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

FaST
Контакти:

Разтегнат мускул

Мнениеот FaST » 01 юни 2010 10:26

Здравейте,
Наскоро докато ритах с приятели разтегнах четириглавия мускул .. Боли ме само ако тръгна да тичам иначе нямам проблеми
Ще ме посъветвате ли какво да правя

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: Разтегнат мускул

Мнениеот slavia_forever » 01 юни 2010 10:31

Отиди на консултация в ортопедията, която се намира на расклона от околовръстното към Горна Баня. Ако имаш личен доктор си вземи направление, защото прегледа е към 30 лв. иначе. Другият вариант е в Пирогов на първия етаж в травматологията, но там ще ти кажат, че трябва да им дадеш 160 лв. за магнитен резонанс, който не се поема от касата при спешен случаи.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 01 юни 2010 11:04

Можеш да се намажеш с някакъв гел. Гледай, обаче, гела да има силно антивъзпалително действие, защото това е най-силния фактор за бързо оздравяване. Ако има и болкоуспокоително, още по-добре. Важно е да прецениш обаче, правилно, дали става въпрос за разтягане или скъсване. При скъсване има вътрешен кръвоизлив, и синьо петно някъде. При разтягане също може да има, но мъничко. Разтягането започва да намалява като болка на втория ден. Ако до третия те боли силно, значи е разкъсване, тогава на лекар задължително.

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 01 юни 2010 11:23

FaST написа:Здравейте,
Наскоро докато ритах с приятели разтегнах четириглавия мускул .. Боли ме само ако тръгна да тичам иначе нямам проблеми
Ще ме посъветвате ли какво да правя

Ако е разтегнат го мажи с нещо. Иска почивка просто. Като не се натоварваш няколко дни - ще ти мине. НО ако е СКЪСАН,не разтегнат,много лошо ;). Трябва да отидеш при специалист и сигурно ще минеш ядреномагнитен резонанс ;). Казвам ти го от личен опит ;). Аз имах подобна контузия.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

ss_killer
Контакти:

Мнениеот ss_killer » 01 юни 2010 11:49

аз съм лекоатлет и често имам разтягания на мускула, най-доброто е да се мажеш с някоя от пастите: фастун, диклак, беенгей и обезателно трябва да слагаш много лед на травмата. Ако обаче е разкъсано влакно трябва да се отдадеш на поне месечна почивка от спорта. И да посетиш специалист по спортни травми да ти предпише лечение.
Това е.
Желая ти бързо оздравяване!
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 01 юни 2010 12:49

tprodanov написа:Можеш да се намажеш с някакъв гел. Гледай, обаче, гела да има силно антивъзпалително действие, защото това е най-силния фактор за бързо оздравяване. Ако има и болкоуспокоително, още по-добре. Важно е да прецениш обаче, правилно, дали става въпрос за разтягане или скъсване. При скъсване има вътрешен кръвоизлив, и синьо петно някъде. При разтягане също може да има, но мъничко. Разтягането започва да намалява като болка на втория ден. Ако до третия те боли силно, значи е разкъсване, тогава на лекар задължително.

Щом го боли само като бяга не е скъсан. Ако беше скъсан, болката ще е съвсем друга. Докъде го докарахме. Хората да питат как да се лекуват из форумите. :) Да живее българското здравеопазване!
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
vladitol
Контакти:

Мнениеот vladitol » 01 юни 2010 13:46

bigbonusprize написа:
tprodanov написа:Можеш да се намажеш с някакъв гел. Гледай, обаче, гела да има силно антивъзпалително действие, защото това е най-силния фактор за бързо оздравяване. Ако има и болкоуспокоително, още по-добре. Важно е да прецениш обаче, правилно, дали става въпрос за разтягане или скъсване. При скъсване има вътрешен кръвоизлив, и синьо петно някъде. При разтягане също може да има, но мъничко. Разтягането започва да намалява като болка на втория ден. Ако до третия те боли силно, значи е разкъсване, тогава на лекар задължително.

Щом го боли само като бяга не е скъсан. Ако беше скъсан, болката ще е съвсем друга. Докъде го докарахме. Хората да питат как да се лекуват из форумите. :) Да живее българското здравеопазване!

:lol:
Support Stan!

Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !

Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 01 юни 2010 13:59

bigbonusprize написа:. Докъде го докарахме. Хората да питат как да се лекуват из форумите. :) Да живее българското здравеопазване!

Има един лаф който глаи - "Като знам какъв Енженер съм ме е страх да ида на лекар" Тъй , че няма лошо , ако се лекуваш по форумите - понякога е по-добрия вариант :shock:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 01 юни 2010 16:47

Трябва му почивка, за да се оправи ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”