Фронтменът на U2 Боно навършва 50 години

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Фронтменът на U2 Боно навършва 50 години

Мнениеот hlucho » 10 май 2010 20:15

Фронтменът на U2 Боно днес навършва 50 години. Той ще отбележи половинвековния си юбилей като човек, извървял пътя от музикант, който репетира в кухнята на приятел, до световноизвестен рок изпълнител, активист и номиниран за Нобелова награда за мир, съобщи Контактмюзик.

Боно участва в създаването на U2 през 1976 г., след като отговаря на обява за музиканти, публикувана от барабаниста Лари Мълън джуниър и се присъединява към него, китариста Дейв "Едж" Евънс и басиста Адам Клейтън. Прослушването се състои в кухнята на Мълън.

По случай 50-годишнината на една от най-популярните рок звезди в света, глобалната независима новинарска мрежа World Entertainment News Network публикува 10 интересни факта за Боно:

– Истинското му име е Пол Дейвид Хюсън, а прякорът му Боно Вокс идва от латинската дума "bonavox", която означава "хубав глас".

– Заради активната си хуманитарна дейност по света и заради усилията му да привлече вниманието към борбата срещу СПИН в Африка, през 2008 г. Боно е обявен за Мъж на мира от Комитета на нобеловите лауреати. През 2003 г. фронтменът на U2 е номиниран за Нобелова награда за мир.

– Любимата храна на Боно е риба и пържени картофи, а предпочитаните напитки – "Джак Даниълс" и чай.

– Боно е запален шахматист. Очарован от гросмайсторите на играта, се "влюбва" в нея още на 12-годишна възраст.

– През 2007 г. получава рицарско звание от британската кралица Елизабет Втора за неуморното си участие в редица кампании.

– "Запазената марка" на Боно - слънчевите му очила, не са само моден аксесоар. Всъщност очите на музиканта са свръхчувствителни към светлина.

– Боно има няколко изяви като актьор - малки роли във филми като "Хотел за милион долара" и "През Вселената".

– По време на турнето "Zoo TV" на U2 в началото на 90-те години на миналия век, музикантът се е превъплъщавал в образите на Мухата, Мирър Бол Мен и Мистър Макфисто.

– През 2003 г. Боно и останалите членове на U2 са номинирани за "Оскар" за оригинална песен - за "The Hands That Built America" от филма "Бандите на Йорк". Отличието обаче е присъдено на Еминем за парчето "Lose Yourself" от "Осма миля".

– Боно е работил с много известни изпълнители, сред които Брус Спрингстийн, Джони Кеш, Дженифър Лопес, Франк Синатра и Лучано Павароти.
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Re: Фронтменът на U2 Боно навършва 50 години

Мнениеот Alternative » 10 май 2010 20:24

Каквото и да напиша за Боно ще е малко. :) Да е жив и здрав,и все така U2 да правят стойностна музика!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XmSdTa9kaiQ[/youtube]
Изображение
Изображение

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 10 май 2010 21:25

Много добра група. Признати по света. Имат наистина уникални песни.
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 10 май 2010 21:25

Голям е Боно, да е жив и здрав и да дойде някой път да ни попее в БГ ;)

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 10 май 2010 21:27

[offtopic]Тоя никога не съм го харесвал.....Бори се за световния мир с очила за 20 000 долара и тениска за два пъти повече.Изключителен позьор.А и музиката му не ми харесва![/offtopic]
Лично мнение

emico
Контакти:

Мнениеот emico » 10 май 2010 21:32

на 6 септември ще го видя на живо.
да е жив и здрав

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 10 май 2010 21:36

Определено не ми харесва музиката им...твърде ми е женствена и лигава...трябва да има повече жица, AC/DC са най-големите!
Жив и Здрав да е все пак този борец за мир по света! :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 10 май 2010 21:37

Дано доживеем и го видим в България.Да е жив и здрав и с пожелания да продължава с добрите каузи за , които е номиниран 3 пъти за нобелова награда.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 10 май 2010 21:37

Rodn1 написа:[offtopic]Тоя никога не съм го харесвал.....Бори се за световния мир с очила за 20 000 долара и тениска за два пъти повече.Изключителен позьор.А и музиката му не ми харесва![/offtopic]
Лично мнение

И аз те подкрепям.Не ми харесват тези ирландски момчета от U2 и това е.Но това е мое мнение.За някои хора може да са велики,но за мен са си една проста група,която не може да се мери с AC/DC,Металика,Айрън Мейдън и други.Ако направят концерт на националния(в което искрено се съмнявам но все пак)не бих отишъл.И пак казвам,че това е мое мнение. ;)

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 10 май 2010 21:40

gilento93 написа:
Rodn1 написа:[offtopic]Тоя никога не съм го харесвал.....Бори се за световния мир с очила за 20 000 долара и тениска за два пъти повече.Изключителен позьор.А и музиката му не ми харесва![/offtopic]
Лично мнение

И аз те подкрепям.Не ми харесват тези ирландски момчета от U2 и това е.Но това е мое мнение.За някои хора може да са велики,но за мен са си една проста група,която не може да се мери с AC/DC,Металика,Айрън Мейдън и други.Ако направят концерт на националния(в което искрено се съмнявам но все пак)не бих отишъл.И пак казвам,че това е мое мнение. ;)

И аз се присъединявам.Нито една тяхна песен не ми харесва,както се казва-и пред нас да свирят,няма да изляза да ги слушам :lol:

Върни се в “Свободна зона”