1.Палави жени
Просто има жени, които не могат да бъдат само с един мъж. По една или друга причина, това им е в кръвта. Аз не съм психолог, за да мога да определя причините за това. Срещала съм такива жени - те просто не могат да издържат няколко месеца само с един мъж. Дали защото им е скучно, или просто не намират удовлетворение в отношенията с него. Дори и да е принца на мечтите, те пак не могат да са само с него.
2.Задушаващата ревност и ограниченията въздействат еднакво отблъскващо и на двата пола, и често стават причина за скандали и ненужни разправии. Да налагаш непрекъснато определени норми на някого не е печеливша стратегия и често ефектът е обратен. Прекомерната ревност е израз на чувство за притежание. С това може да окажете натиск върху партньорката си и неволно да я подтикнете към изневяра.
3.При липса на внимание, разбиране или близост - Обикновено жените проявяват болезнена чувствителност на тази тема. Стратегии от рода на „По-добре да потърся внимание на друго място” или „Друг ще ме разбере по-добре”, може би са много крайни, но пък това е... типичен сценарий за много жени.
4.При изневяра от страна на любимия – По-темпераментните мацки лесно се палят на тази тема и са готови не просто за разправии и сцени, а дори за опцията да ви върнат „жеста”. Просто ей така - ответна реплика; нещо като израз на това, което сте им причинили.
5.Проблеми и разочарования в сексуалното общуване биха могли да подтикнат всеки към обятията на друг/-а. При жените най-честа причина за това, е усещането за неудовлетвореност от любовните отношения. (Тук женските капризи и претенции могат да бъдат всякакви и много, толкова много, че си заслужава да се разгледа въпроса в отделен материал.)
6.Когато не обичат достатъчно.., или изобщо не обичат, жените изневеряват - Без коментар!
7.Ако партньорът е мекошав или слабохарактерен много вероятно е Тя да се чувства свободна да прави каквото поиска. Колкото по-малко усеща една жена присъствието и волята на половинката си (в отношенията между тях), толкова по-склонна е към изневери и дори алтернативни връзки.
Иначе казано, ако вашата любима ви изневерява, то тя : не ви обича (или поне не достатъчно силно) или нещо във вашите отношения й липсва/тежи.
Понякога егоистичната човешка природа ни пречи да допуснем, че може в нас да има проблем, с който отблъскваме любимия човек. Забравяме, че изневярата на другия може да се тълкува не само като вина спрямо нас, но и като бягство. А бягството е отказ да останеш... Някъде, където не желаеш или пък не можеш.