Роди се и полицейска акция "Лапачите"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Роди се и полицейска акция "Лапачите"

Мнениеот Cesc Fabregas » 23 мар 2010 19:18

Специализирана полицейска операция под кодовото име „Лапачите” срещу източването на ДДС е започнала тази сутрин в Петрич и София, съобщиха от МВР.

В акцията, провеждана под ръководството на Софийска градска прокуратура, участват служители на ГД „Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР - Благоевград. Извършени са претърсвания и изземвания от офиси и домове. Открити са голямо количество празни бланки, печати, фактури и счетоводни документи.

До момента са задържани шестима, повечето в Петрич, един в София. Пламен Т. на 35 години от Петрич е известен като Пачката, регистринан за кражба на обществено имущество, вещно укривателство, нанасяне на средна телесна повреда и ръководене на организирана престъпна група. Той действал заедно с 36-годишната си съпруга - Малката пачка.

В престъпната схема са участвали още Г. К., на 39 г., известен с прякора Гочо Гаргата, който е един от шофьорите, транспортирали стоки за фантомните фирми.
Счетоводството на групата е било поддържано от 37-годишния Димитър Чучулигов, познат като Чучулигата, и още един мъж на 32 г.
Пласментът на стоките се е осъществявал на територията на столицата, където е задържана и 30-годишната В.Н.

Престъпната група е действала по класическа схема, като е внасяла хранителни продукти от Гърция, използвайки реален БУЛСТАТ, но несъществуващи имена на фирми. По този начин е избягвала плащането на ДДС и данък „печалба”. При извършването на насрещни проверки на фирмите по БУЛСТАТ компетентните органи са констатирали отсъствието на такъв тип дейност и съответно ДДС е било начислявано на гръцките фирми - износителки.

Размерът на документираните щети, нанесени на бюджета до момента, е над 600 000 лева от началото на годината. Анализът на иззетите веществени доказателства най-вероятно ще докаже щета над 10 милиона лева.
Образувано е досъдебно производство. Действията по разследването продължават.
„Можем да обявим, че тези лица се занимават с източване на ДДС. За първите месеци на годината имаме достатъчно данни за документирани източени над 500-600 000 лв. Колегите започват да правят анализ на информацията за 2009-а и 2008-а, но прогнозата е за над 10 млн. лева, източени от държавата", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов пред Дарик радио.

Той допълни, че полицията наблюдава престъпната група от няколко месеца.
„Целите, които си поставя МВР, е да акцентира работата си, освен върху тежката престъпност, също така и финансовата, което е една от най-важните антикризисни мерки за ограничаване изтичането на бюджета и да можем да оптимизираме финансите на държавата”, обясни министърът.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев уточни пред КРОСС, че в схемата са участвали "счетоводители, шофьори и така наречени бизнесмени".

Самата новина е нормална, но ми е интересно кой болен мозък измисля имената на тия операции! :lol: :lol: :lol: "Лапачите" звучи доста...хмммм....палаво :twisted: :lol: :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
el pipita
Контакти:

Re: Роди се и полицейска акция "Лапачите"

Мнениеот el pipita » 23 мар 2010 19:33

Те в МВР са си стари палавници! След време може да има и акция Духачите!
Иначе браво на МВР и Цветан Цветанов! Лека полека почнаха да ги излавят лошите чичковци.Най-лошите са още на свобода но има време. Вярвам в тях. Ин Бойко Уи Тръст! :o :shock:

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 23 мар 2010 19:33

modor написа:
Cesc Fabregas написа:Самата новина е нормална, но ми е интересно кой болен мозък измисля имената на тия операции! :lol: :lol: :lol: "Лапачите" звучи доста...хмммм....палаво :twisted: :lol: :lol:

Но най - култува си остава операция "лов на вещици"

Е как кой? СуперБойко.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 23 мар 2010 19:34

"Октопод" си е култово,каквото и да говорим :lol: :lol: Какви ли групи не измислиха 8-)

Потребителски аватар
plamen etov
Контакти:

Мнениеот plamen etov » 23 мар 2010 19:39

Parmalat написа:
modor написа:
Cesc Fabregas написа:Самата новина е нормална, но ми е интересно кой болен мозък измисля имената на тия операции! :lol: :lol: :lol: "Лапачите" звучи доста...хмммм....палаво :twisted: :lol: :lol:

Но най - култува си остава операция "лов на вещици"

Е как кой? СуперБойко.

Да неса арестували министър-председателя :)
ЛОКО Е В МОЕТО СЪРЦЕ КОТКОВ И НАЧКО ВОДЯТ КЪМ ПОБЕДИ САМО ЛОКО!!!:drunk: :bg:
модератор Локо Сф.

Потребителски аватар
mad butcher
Контакти:

Мнениеот mad butcher » 23 мар 2010 19:41

Аз лично смятам че това правителство си върши работата поне в тази насока.
миле гърбавия на 12 Май 2012 07:54

Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 23 мар 2010 19:43

mad butcher написа:Аз лично смятам че това правителство си върши работата поне в тази насока.

абе нещо ми се струва само замаване на очите на обикновенните хора ама нейсе!
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 23 мар 2010 19:47

Red_Pride написа:
mad butcher написа:Аз лично смятам че това правителство си върши работата поне в тази насока.

Може,ама предишното правителство и очите не се опитваше да ни замаже ;)

Потребителски аватар
mad butcher
Контакти:

Мнениеот mad butcher » 23 мар 2010 19:57

niki87 написа:
Red_Pride написа:

Може,ама предишното правителство и очите не се опитваше да ни замаже ;)

Не само предишното а нито едно до сега.
миле гърбавия на 12 Май 2012 07:54

Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 23 мар 2010 20:02

Лечков също са го задържали защото нали в последните години доста се налапа като кмет на Сливен и шеф в БФС,но след това са го пуснали-за него,Боби и Вальо Михов ще има специална акция-'перуките'.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Върни се в “Свободна зона”