ДАИ,незакони книжки и БГ съд! Смях ,смях!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

ДАИ,незакони книжки и БГ съд! Смях ,смях!

Мнениеот child in time » 11 мар 2010 12:42

Помните ли миналата година разследването на БТВ за това как може да си купиш книжка за Б и Д категория без да отвориш вратата на автомобила камо ли да седнеш в него? Задействаха се разни следствия , прокуратори и тн ! Стигна се до съд!!! И сега идва най - интересното след целия цирк кадри с меко казано престъпни действия се оказа че въпросните господа не носят наказателна отговорност според наказателния кодекс! :o Невероятно но факт! Присъда получи някакъв трети който даже не присъства в разследването ( за изненада на журналистите) ! И сега идва моя въпрос : С какъв кураж утре ( или днес) аз да седна в автомобила си и да съм спокоен ,че поредното лумпенче пред ,зад, отстрани в съседното платно не е продукт на същите тия невинни душици от репортажа? Как да сложа детето си в колата при положение че някой който е карал само GTA ( и има книжка само за оцветяване) няма да ме убие защото се е качил без да знае за какво служи волана? Ами няма как да съм спокоен! Българският Съд , прокуратура , следствие създадоха поредния парадокс в китната ни татковина!
Честито братя Българи отново любимите ни институции счупиха тъпомера!
Текст БТВ.бг
: След разследване на нашия репортер Стоян Георгиев, съдът в Монтана призна за виновни един инструктор и двама инспектори от ДАИ за търговия с шофьорски книжки. Съдът обаче отложи изпълнението на присъдите за срок от три години. Как се стигна до това и защо трима от основите герои във филма „Свидетелство за корупция" изобщо не застанаха зад подсъдимата скамейка, разказва Иван Георгиев.

Съдът в Монтана осъди на година и половина инструктора Иван Мечов и младши експертите от Държавната автомобилна инспекция Монтана - братята Пламен Петров и Красимир Костов. Тримата бяха признати за виновни по член 311 от Наказателния кодекс за това, че като длъжностни лица са издали документ с невярно съдържание. Съдът обаче пожали служителите на ДАИ като отложи изпълнението на присъдата с три години. До съдебно преследване се стигна след разследването на репортера Стоян Георгиев.

През май миналата година репортер под прикритие, който никога не е карал кола, взе книжка без да сяда зад волана. Така беше показано как работи добре разработена през годините корупционна схема между инструктори и подкупни инспектори от ДАИ.

След като екипът ни получи книжка от държавата по толкова скандален начин, решиха да стигнат още по-далеч. Друг репортер под прикритие си плати, за да придобие професионална категория за водач на автобус. По същата схема, но с други участници.

В съдебната зала екипът на bTV беше изненадан да разбере, че нито един от тримата инструктори, организатори на схемата, не е обвиняем.

На въпрос защо главните действащи лица във филма не са отишли на подсъдимата скамейка, прокурорът Детелина Маркова обясни: "Защото не изпълват състав от наказателния кодекс. Не са длъжностни лица”.

"И аз абсолютно нямам обяснение на тези думи на прокурорката, защо те не са длъжностни лица и какво ги прави с различен статут от техния служител. Разликата е такава, че освен инструктори, те са и собственици на тези фирми – определено носят по-голяма отговорност, защото са хората, които организират това нещо”, смята репортерът Стоян Георгиев.

Във филма "Свидетелство за корупция" стана ясно, че един от хората, през чиято фирма минава формално курсът, е Герасим Истатков. По делото собственикът на фирмата обаче беше привлечен само като свидетел. Вместо тримата организатори на схемата, на съдебната скамейка се оказа техен служител, който получи присъда.

"Човекът, който видях за първи път тук в съда, който е подсъдим за това, че е фалшифицирал и подправял документи, който аз никога не съм виждал, с който никога не съм се договарял, на мен ми се струва несправедливо той да бъде осъден, при положение, че неговите началници, собствениците на фирмите, са хората, които организират това, печелят от този бизнес. Аз лично ще получа някакво удовлетворение, ако на втора инстанция този човек бъде оправдан, защото той просто не е виновен”, коментира Стоян Георгиев.

Освен отложената с три години присъда, двамата инспектори от ДАИ получиха и забрана да заемат поста експерти в Министерство на транспорта за период от година и половина. Филмът "Свидетелство за корупция" стана повод и за нови правила за изпит за шофьорска книжка. От вчера всички теоретични и практически изпити ще се записват с видеокамери, а записите ще се пазят два месеца.
Последна промяна от child in time на 11 мар 2010 13:11, променено общо 1 път.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Re: ДАИ,незакони книжки и БГ съд! Смях ,смях!

Мнениеот crap » 11 мар 2010 12:54

Честно казано вече нищо не ме учудва... 20 години се нагледахме на сеир, преди това поне не е ставал публично достояние, а е бил умело прикриван от власта :lol: :lol: :lol:
Страшно е да, аз дори познавам един който така беше решил да си купи книжката, и баща му дори го бил уредил, представяш ли си?!?!?!
Държавата гние от вътре, от собствените си граждани, така че, нЕма кво да се косим :)
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 11 мар 2010 12:56

crap написа:Честно казано вече нищо не ме учудва... 20 години се нагледахме на сеир, преди това поне не е ставал публично достояние, а е бил умело прикриван от власта :lol: :lol: :lol:
Страшно е да, аз дори познавам един който така беше решил да си купи книжката, и баща му дори го бил уредил, представяш ли си?!?!?!
Държавата гние от вътре, от собствените си граждани, така че, нЕма кво да се косим :)

Представям си още как ! Но тези родители са по престъпници и от посочените в репортажа! Не се сещат че така в някой слънчев ден ще си целуват детето студено заради мечешката услуга която са му направили!

barri
Контакти:

Мнениеот barri » 11 мар 2010 13:03

Няма как да си сигурен,че няма да срещнеш на пътя някой от кадрите на тези смешници...просто трябва да се молиш това да не стане. Въпреки че както се видя последните дни има хора, които си карат и без книжка и не им пука (справка катастрофата при Яна, където загинаха 6 човека).

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 11 мар 2010 13:05

barri написа:Няма как да си сигурен,че няма да срещнеш на пътя някой от кадрите на тези смешници...просто трябва да се молиш това да не стане. Въпреки че както се видя последните дни има хора, които си карат и без книжка и не им пука (справка катастрофата при Яна, където загинаха 6 човека).

Много си прав ! Със и без книжка - открийте 10те разлики! :twisted:

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 11 мар 2010 13:12

Един ей такъв палячо вчера без книжка щеше да ми блъсне БМВ-то. Малко остана да го набия ...

Потребителски аватар
анто маина

Мнениеот анто маина » 11 мар 2010 13:19

Лошото е че колкото и внимателен да си ,пак може да ти налети такъв и да пострадаш.
Питам един тъпанар от тиа:Кой е с предимство на колелото на Панаира .И той вика ми който идва от Панаира,ай карай из града без притеснение.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 11 мар 2010 13:21

анто маина написа:Лошото е че колкото и внимателен да си ,пак може да ти налети такъв и да пострадаш.
Питам един тъпанар от тиа:Кой е с предимство на колелото на Панаира .И той вика ми който идва от Панаира,ай карай из града без притеснение.

Който е в колелото е с предимство! Освен ако не са го променили между временно!

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 11 мар 2010 13:22

м-даааа страшно е положението,пичове ! не знам обаче какво да направим,след като при първата забележка ,която цветанов направи по отношение на съда ,скокнаха куцо и сакато да говорят ,че има терор по отношение на съдебната власт и че ни чака еднолична сатрапска държава !?!?!?!? :o :o :o всичко гнило и корумпирано трябва да се изчисти от съда и прокуратурата , но за съжаление това става само с промяна на конституцията..... а това е доста далечна перспектива :cry: :cry:

Потребителски аватар
анто маина

Мнениеот анто маина » 11 мар 2010 13:25

Не са, даже сега ги направиха и тези в Тракия така.Ама той от къде да знае като не е виждал правилника и не знае кой знак какъв е.Той си мисли че като се казва колелото на Панаира ,с предимство е който идва от там.

Върни се в “Свободна зона”