Снегът и бездушието на хората и държавата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Снегът и бездушието на хората и държавата

Мнениеот pomiqrat » 08 фев 2010 14:28

След като армията ни няма никакви военни задачи на територията на страната защо не бъде изкарана и да почисти малко улиците из България. Това на нищо не прилича. Минавам днес покрай поделението в Русе и тротоара затрупан със сняг, войниците си стоят безгрижни и един багер най-вероятно на общината им чисти поделението. Сутринта 4 бабки и едно момиче от чистота ринат снега от спирките, тротоарите затрупани до колене със сняг и няма кой да ги почисти. Защо неразумни юруде не си почистиш пред Вас и защо общината не си чисти нейните тротоари, защо няма кой да глоби тези бездействащи душици? Няма такава държава 30 часа да вали сняг и снегорините да си стоят в гаражите и да не чистят града, а да се разкарват из международния път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Club Foot
Контакти:

Re: За какво ни е армия???

Мнениеот Club Foot » 08 фев 2010 14:36

Ти знаеш ли какво е да си в армията ? Работил си там или какво .. ? Със сигурност работата им не е да чистят снега за да не си намокриш обувките. Работа е на общината да се справи а начини има. И темата ти не е точна. Ние армия почти нямаме вече . Остабаха около 30-40 военно служещи ако не греша поправете ме. По твоята логика дай и полицията да нападнем, че не чисти снега.. Идеална тема просто..
Те се гордеят с 3 резултата от мачовете им с нас, тъй като сме съпътствани от слава през целият ни живот ..

Ние на този стадион сме родени,
и на този стадион ще умрем,
и дори и небето да падне
няма да ви предадем.

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Re: Снегът и бездушието на хората и държавата

Мнениеот Gonzo0009 » 08 фев 2010 14:39

Май не е тяхна работа тва.
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 08 фев 2010 14:40

pomiqrat написа:.......

Явно живееш в миналото.
Армията е наемна и чистенето не снега не е тяхна работа.

Относно непочистени улици и тротоари, то спирало ли е да вали?
В момента се чистят основни пътни артерии, тъй като те са с приоритет и чак тогава се преминава из малките квартални улички.
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 фев 2010 14:40

В казармата чистех сняг с изкъртени от пантите врати :mrgreen: . Сега вече и врати нямат. По-рано, това е било безплатна екстра (помощта на гладните войничета). Сега в казармите има само дебели хрантутници, които не правят нищо ако не им се плаща.
Последна промяна от metodito на 08 фев 2010 14:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 фев 2010 14:40

Club Foot написа:Ти знаеш ли какво е да си в армията ? Работил си там или какво .. ? Със сигурност работата им не е да чистят снега за да не си намокриш обувките. Работа е на общината да се справи а начини има. И темата ти не е точна. Ние армия почти нямаме вече . Остабаха около 30-40 военно служещи ако не греша поправете ме. По твоята логика дай и полицията да нападнем, че не чисти снега.. Идеална тема просто..

Баща ми беше военен и знам какво е да си в армията доста добре. След като общината не може да се справи президента може да издаде едно указче и военните да излязат и да си опровергаят заплатите. 50 хил човека, ако са малко добре, но ако излязат улиците ще са изчистени до цимент. Преди 20 години дали не са помагали в снегопочистването :roll:

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 08 фев 2010 14:42

pomiqrat написа:Баща ми беше военен и знам какво е да си в армията доста добре.

Обръщаш предполагам внимание на думата БЕШЕ, нали?
Вече няма трудови войски, които се използваха за тези цели.
Хайде заживей в реалността и остави миналото там, където е свършило ;)
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 фев 2010 14:42

PFC Litex написа:
pomiqrat написа:.......

Явно живееш в миналото.
Армията е наемна и чистенето не снега не е тяхна работа.

Относно непочистени улици и тротоари, то спирало ли е да вали?
В момента се чистят основни пътни артерии, тъй като те са с приоритет и чак тогава се преминава из малките квартални улички.

В квартала, в който живеех преди 4 години като завалеше сняг излизахме всички и изчиствахме тротоара и през цялата улица можеше да си ходиш спокойно нищо, че два дни вали без да спре.

Потребителски аватар
Обичам Батков
Контакти:

Мнениеот Обичам Батков » 08 фев 2010 14:48

Май всички сме дали отбой, сутринта докато чистех пред входа един дебил си хвърли фаса върху мен за "благодарност",но не му попречи, като свърших аз, да излезе и много старателно да си почисти колата, без да я подкара! :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 08 фев 2010 15:05

Не е работа на военните да чистят 8-)

Върни се в “Свободна зона”