Един студент, който на 23 години става милиардер. Цялата история изглежда почти, като филм. Поредната „американска мечта” станала реалност. Но при по-внимателен анализ ще се окаже, че сценаристите са някъде из офисите на централата в Ленгли. За какво става въпрос?
Дали , когато влизате във вашия профил се замисляте за своята анонимност. Вашият профил съдържа адрес, и-мейл, телефонен номер,работа, дата на раждане, образование, сексуална ориентация, вашите интереси, снимки, приятелите ви, любимите ви филми и музика. Всички контакти със вашите познати.Със кого и защо общувате. Какво обичате да правите.
По този начин Facebook се превръща в един вид „стаистическа служба” при това напълно безплатна. На базата на тези данни много лесно може да се напрви извод за предпочитаните от хората филми, музика, напитки, храни и т.н. В последствие цялата тази информация може да бъде продадена на въпросните фирми, които имат интерес. Според „условията за ползване” Facebook има право да продава и предоставя вашата лична информация.
В повечето държави разходите за проучвания са твърде скъпи, а вие неволно, доброволно предоставяте безплатно цялата тази информация.
Интересно нали? За съжаление това не е всичко, което ви дават „социалните мрежи”. Нека да погледнем по-отблизо историята на създаването на мрежата. В повечето медии умишлено се говори само за „умният младеж” Марк Цукерберг.
Първата инвестиция от $ 500 000 за Facebook идва от Питър Тил. Той е създател на PayPal.Състояниет му според „Форбс” се оценява на $ 1,3 млрд. долара.Много по-интерсно става със следващите суми вложени в създването на Facebook. Следващите $ 12 млн идват от Accel Partners. Мениджърът на Accel Partners е Джеймс Браиър, който е във борда на NVCA заедно със Гилмън Луи. Браиър също е във борда на BBB Technologies. Член на борда на BBB Technologies отново е Гилмън Луи. Въпросният Луи е първият шеф на борда на In-Q-Tel. Въпросната, компания In-Q-Tel е създадена от... ЦРУ. Интерес представялва и д-р Анита Джонс. Тя е член на борда на BBB Technologies. Анита Джонс е член и на борда на In-Q-Tel , заедно със Гилмън Луи. Въпросната д-р Джонс е работила за Департамента на отбраната на САЩ. Там тя е била директор на отдела за „Отбранителни изследвания и инженерство”.
Без реални пари Марк Цукерберг щеше да си остане един обикновен студент. Със сигурност инвестицията не е дошла случайно. Дали въобще този младеж е създателят на Facebook, това остава въпрос без отговор. Дори да е той, е повече от ясно, че е поел определени ангажименти срещу щедрото финансиране.
Facebook играчка на ЦРУ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Facebook играчка на ЦРУ?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Re: Facebook играчка на ЦРУ?
Както казва Краси Радков: Всичко е разработка на военните

Изобщо няма да влизам в този дискурс с автора на темата.Само ще го помоля да се замисли дали точно днес е подходящия ден за пускането на тази информация
- metodito
- Контакти:
Що бе, човек? Не можеш ли да повярваш, че има истински умни и предприемчиви младежи. И на мен ми е тъпо, че не съм гений
, но не чак толкова, че да плюя по някой! Някои го наричат "чудо", други подобно на мен му казват "щастливо стечение на обстоятелства", а трети.... "конспирация". Навсякъде можеш да откриеш подозрителни неща, ама истината обикновено е проста. Така си мисля. И аз завиждам на такива хора, но също им се кефя. Природата е дала на всеки от нас толкова акъл, колкото трябва. Какво правим с него вече е нашпроблем. Познавам такива и мога да кажа, че е чест за мен. Подобни хора, които обикновено даже не им се знаят имената движат света напред!

Последна промяна от metodito на 25 дек 2009 16:30, променено общо 3 пъти.
Първоначалната идея на Марк Зукерберг през 2004 е била да се създаде социална мрежа за контакти между всички студенти в Харвард,където самия той е учил тогава. Днес,говорим за сайт с 300 милиона регистрирани потребители 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Бижутера
- Контакти:
Този път съм съгласен напълно с помиара...фейсбук си е абсолютен тефтер с информация, който ЦРУ може да ползва както си поиска...аз нямам фейсбук - няма и да си направя, че могат да ме следят могат, ама нека да ги позатрудня малко 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
- metodito
- Контакти:
Бижутера написа:Този път съм съгласен напълно с помиара...фейсбук си е абсолютен тефтер с информация, който ЦРУ може да ползва както си поиска...аз нямам фейсбук - няма и да си направя, че могат да ме следят могат, ама нека да ги позатрудня малко
Муахаха! Супер си!
blue_wind написа:Изобщо няма да влизам в този дискурс с автора на темата.Само ще го помоля да се замисли дали точно днес е подходящия ден за пускането на тази информация
Умрели сме за твоето безценно мнение.Като не ти изнася - си празнувай Коледа.
Относно статията - интересна е и ме подсети за филма "Пиратите от силиконовата долина".

- el pipita
- Контакти:
Има нещо гнило в тас исгория с Фейсбук, 100% .
Но да си говорим честно, много добре е измислено и може да си загубиш бая време с тоя фейсбук.Аз лично имам от лятото и е много занималтено както и 96% от всичките ми приятели.
Но да си говорим честно, много добре е измислено и може да си загубиш бая време с тоя фейсбук.Аз лично имам от лятото и е много занималтено както и 96% от всичките ми приятели.