Гледахте ли Аватар?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Гледахте ли Аватар?

Мнениеот soilwork » 18 дек 2009 02:33

И ще кажа само едно: гледайте го!!!Дори да оставим настрана визията, която е революционна и никога преди не е имало филм с подобни визуални параметри, „Аватар" е убийствен филм. Знам, че Оскарите не са мерило за нищо, но съм сигурен, че заглавието на Джеймс Камерън ще попадна в списъците с номинации в повечето ключови категории - за филм, за режисура, за саундтрак, за песен. Оскарът за визуални ефекти пък му е в кърпа вързан. За главна мъжка и женска роля - може би. За поддържаща женска роля на Сигърни Уивър - почти. Монтаж и операторско майсторство - о, да. Сините същества на'ви са впечатляващи. Хуманоидни са, но лицевите им пропорции са толкова различни от човешките, че е нямало начин да се ползват протези или грим. Във визуализацията е използвана невиждано прецизна техника, улавяща всяка най-дребна мимика на актьорите. Ефектите пък са правени от студиото на Питър Джаксън „Уета Диджитал", това трябва да говори много.

Още нещо - ако досега битката при Шлемово усое във „Властелина на пръстените" е най-добрата, мащабна и изпипана батална сцена в киното, то вече Не е!!. Стотиците летящи същества, напомнящи на смесица от птеродактил и приказен дракон, нахлуващите маси от воини и невероятната техника на битка, дори начинът, по които стрелите се забиват в човешките тела - всичко е съвършено!! Едно е ясно (добре де, две неща, ако броим и Оскара за визуални ефекти), „Аватар" е най-скъпата кино-продукция. 400 милиона - 250 за направата на филма и 150 за реклама. Заглавието обаче със сигурност ще върне хората в кино-салоните, интересът на зрителите със сигурност е огромен, като се има предвид и броя гледания на трейлъра в интернет само за дебютното му денонощие - над 4 милиона.
http://www.avatarmovie.com/

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Re: Гледахте ли Аватар?

Мнениеот McLovin » 18 дек 2009 03:12

Не, не съм гледал "Танцуващият със смърфове", но най-вероятно ще го гледам за да се смея после :lol: Иначе добра реклама... макар и малко префърцунена... :|
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

На линия
Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 18 дек 2009 04:06

McLovin написа:Не, не съм гледал "Танцуващият със смърфове", но най-вероятно ще го гледам за да се смея после :lol: Иначе добра реклама... макар и малко префърцунена... :|
Това за Танцуващия го прочете днес в нета и бързаш да си покажеш простотията....такива малоумни копеленца като теб -не се обаждай поне...естествено че няма да го гледаш,скъсан си като Самарското знаме и второ-нямаш интелекта за това

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 18 дек 2009 06:33

soilwork написа:... „Аватар" е най-скъпата кино-продукция. 400 милиона - 250 за направата на филма и 150 за реклама. ...

Звучиш, сякаш си взел част от тия "150 за реклама".
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 18 дек 2009 07:44

Много добър филм и с много интересна въвеждаща кампания.

http://www.avatar-kinoarena.com

Абе, машина за пари :)

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 18 дек 2009 07:52

аз пък ще изчакам някой и друг месец, ще си го дръпна с поносимо качество от някой тракер и ще си го изгледам в къщи! И ако ми хареса, чак тогава току виж се навия, да отида да го гледам на кино заради ефектите!
лично предпочитам да давам реални пари за нещо по-реално, като театъра например!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
cocain4
Контакти:

Мнениеот cocain4 » 18 дек 2009 08:00

уникален е филма заслужава си ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RFWDi4l2Moo вашите три звезди са само статистика,нашето име е ЛЕГЕНДА И СЛАВА

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 18 дек 2009 09:04

Въпреки, че не съм го гледал, не ми се вярва да е по-добър от "Властелина".
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 18 дек 2009 09:06

Най-скъпата глупост.Че и за награди го гласяха още преди да е минала премиерата.Смешна глупост. :x :lol: :evil:
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 18 дек 2009 09:46

Lyubooo написа:аз пък ще изчакам някой и друг месец, ще си го дръпна с поносимо качество от някой тракер и ще си го изгледам в къщи! И ако ми хареса, чак тогава току виж се навия, да отида да го гледам на кино заради ефектите!
лично предпочитам да давам реални пари за нещо по-реално, като театъра например!!!

Човече от тракер не може да го гледаш(освен ако нямаш 3D очила, но губиш звука). Филмът е 3D, досега не бях гледал 3D и да ви кажа беше просто невероятно! Филмът като замисъл не е нещо особенно и свръхестествено, но като реализация е изпипано до най-малкия детайл. Ефектите са невероятни, а да виждаш всичко един вид сеедно става пред тебе още повече засилва ефекта. Изцяло си струва изживяването, тези 12 лева определено бяха заслужени, последният филм в кината, на който бях се изкефил и не съжалявах за парите беше Мистър Брукс(2008). На кино ходя в месеца по 2-3 пъти. Така, че определено си заслужава да ги дадете парите, за да изживеете зрителната емоция.

edit: Искам да кажа, че съм твърд противник на анимациите от сорта на Болт, Ледени крачета и такива глупости ... но този филм определено беше направен неверотно.
batmanlevski написа: Батков,България е с теб !

ЕМИЛ написа:Изслушах го внимателно интервюто на Батков и мога да ви кажа ,че този човек хич не си поплюва.Тепърва ЦСКА ще ги сполетява синият гняв.Приятели червени-светът ще ви се види тесен......

Върни се в “Свободна зона”