Създадоха ваксина срещу тютюнопушенето

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cska_vd
Контакти:

Създадоха ваксина срещу тютюнопушенето

Мнениеот cska_vd » 18 ное 2009 15:10

Скоро пушачите ще могат да се ваксинират срещу вредния си навик, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.
Ваксината се инжектира и действа като създава антитела. Те се свързват с молекулите на никотина от тютюна и им пречат да навлязат от кръвта в мозъка. Известно е, че там никотинът създава усещане за удоволствие, към което се привиква.
Изпитанията с продукта Nic VAX, разработен от фармацевтичната компания "Наби фармасютикълс" и "ГлаксоСмитКлайн", показаха, че ваксината намалява наполовина броя на онези, които отново започват да пушат, след като са направили опит да се откажат от цигарите.
Джийн Стивън от "ГлаксоСмитКлайн" заяви, че ако ваксината бъде одобрена, ще е ново решение за милиони пушачи, които искат трайно да спрат да пушат.
Според данни на Американската асоциация за борба с белодробните заболявания 90% от пушачите, които се опитват да спрат вредния навик, до една година пропушват отново.
"ГлаксоСмитКлайн" е сключила споразумение с американската компания "Наби байофармасютикълс", съгласно което ще й изплати авансово 24 милиона британски лири и още 296 милиона лири в бъдеще, за да доразработи и пусне в продажба първата ваксина срещу тютюнопушене в света.

хм.... интересно ...

Xanko
Контакти:

Re: Създадоха ваксина срещу тютюнопушенето

Мнениеот Xanko » 18 ное 2009 15:15

Пробвал съм с "Табекс" не стана и след това с доста воля и малка заплата успях и вече трета година не съм палил, но не се наричам още непушач, защото до 5-та та година риска да започнеш съществува.
Последна промяна от Xanko на 18 ное 2009 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 ное 2009 15:17

Докато дойде в България, ще съм пукнал от рак. Иначе, според мен ваксина на психиката няма как да действа, а там е основата на отказването от цигарите.

saigon
Контакти:

Мнениеот saigon » 18 ное 2009 15:20

Xanko написа:Пробвал съм с "Табекс" не стана и след това с доста воля и малка заплата успях и вече трета година не съм палил, но не се наричам още непушач, защото до 5-та та година риска да започнеш съществува.

Баща ми не пуши 6 години и го почна отново... Според мен риска е завинаги.

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 18 ное 2009 15:23

Най-добре е изобщо да не започва човек да пуши ;) Така ще си спести много :)
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 18 ное 2009 15:28

Въпрос на воля и желание.
Аз не паля вече 4та година :roll:

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 18 ное 2009 15:41

Има много фактори, които определят дали можем или не да откажем цигарите. Първо е волята и желанието. Второ е компанията, с която се събира човек. Ако повечето там са пушачи по-трудно става. Друго, което е от значение колко изнервяща е средата, в която работиш, учиш или живееш. Също от значение какви храни и напитки се консумират по време на отказването на цигарите. Примерно в такъв период кафе, алкохол и тежки храни не са препоръчителни. Има и още фактори като замърсеност на околната среда, достатъчен или не сън и други. Най- важното обаче е човек да има магарешки инат.

hetfield
Контакти:

Мнениеот hetfield » 18 ное 2009 15:45

Аз ги спирах на няколко пъти,най-дългия период ми беше за година и половина.Изкушението да запаля обаче го имах непрекъснато

Потребителски аватар
DukeUnv
Контакти:

Мнениеот DukeUnv » 18 ное 2009 15:57

Аз пък никога не съм пушил, а и нямам такова намерение..
Изображение

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 18 ное 2009 16:01

Колеги, пробвайте само да държите цигарата в ръката си....Колкото и странно да звучи действа.... Преди около година имах гости, мъжът беше заклет пушач и кутия му не мърдаше на ден...Седнахме на масата и аз донесох пепелник, той извади цигарата, почна да я премета в ръцете си и да разправя нещо...Изпуших мойта, но той още не беше взел запалка си дори....Е, след 10 мин го попитах няма ли да я запали. За мое учудване той отговори: "Аз спрях да пуша. Изпитвам необходимост да държа циграта. Нямам никотинов глад, просто навик". Звучеше ми странно в първия момент, но после установих, че именно това е една от причините да не се откажат цигарите-навика... Пробвайте и Вие, може да се получи :)

Върни се в “Свободна зона”