Фитнес-тест

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Omar
Контакти:

Фитнес-тест

Мнениеот Omar » 23 окт 2009 00:00

Здравейте,
За тая тема ме провокира току-що изгледания мач на ЦСКА с Базел, но мисля, че е малко по-принципна.
Аз, както и вероятно 90% от посещаващите тоя форум не съм професионален футболист и никога не съм се занимавал с това. Занимавам се със спорт, който макар и физически и силов, е далеч от футбола. Така че съм прост запалянко, който си трови нервите на стадиона или пред телевизора с любимия отбор. Имам въпрос /по-скоро няколко/ към хората ,които се занимават професионално и се надявам да ми отговорят честно.
Много често коментаторите на мачове споменават, че тоя футболист е минал последния "фитнес-тест" и е влязъл в групата за мача, или пък обратно - едикой-си играч уж бил възстановен от контузия, не е успял да мине "фитнес-теста" и е останал извън групата. Та въпросите са ми:
1. В родните отбори има ли такава практика и защо никога не съм чувал подобно обяснение за роден играч, било защото изненадващо играе, било защото отсъства?
2. Ако има, кой ги прави и доколко това е обективно? В смисъл ако ги прави ръководстовото, което си има фаворити и авансово избрани играчи за съответния мач, доколко резултатите биха променили това?
3. Ако се случи така преди даден мач повече от половината "титуляри" не го минат, /например са "спортували" в поредната чалготека и не си знаят името на другия ден/какво се случва?

Сигурно много ще ме псуват след резултата на любимия и на мен отбор за тая тема, обаче се надявам да има и хора, дето да могат да мислят и да гледат обективно на нещата. Чак вманиачен запалянко не съм, но смея да твърдя, че гледам доста футбол и поне малко успявам да правя преценки. Във всяка ситуация тия Базел, от които бях чувал само двама преди този мач, бяха по трима срещу всеки наш във всяка що-годе спорна ситуация. Всеки наш играч беше надбягван, при това лесно и в отбрана, и в нападение.
Не знам, да не би да е въпрос на медикаменти бе? На тия спонсор им е Новартис, сигурно не сме и чували за препаратите им, обаче нямахме никакъв шанс, атлетично.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Фитнес-тест

Мнениеот Cesc Fabregas » 23 окт 2009 00:10

Само едно нещо ще кажа. Видяхте ли онова момче с номер 17 от Базел, което влезна накрая, и тичаше така, сякаш иска да изяде цесекарите съсе парцалите? На мен ми направи голямо впечатление! :idea: ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Don Rumen
Контакти:

Мнениеот Don Rumen » 23 окт 2009 00:22

И мен много хора ще ме псуват, но нашите така наречени грандове са свикнали да си печелят мачовете в нашето първенство с помоща на съдиите без да се напрягат, така губят кондиция и когато дойдат истинските мачове се чувстват не подготвени. Ех, ако можеше да свири светослав тодоров, както свири на цска миналата събота, можеше пък и да постигнат нещо!

vesodoc
Контакти:

Мнениеот vesodoc » 23 окт 2009 00:56

Левскар съм. Любо Пенев ми е адски несимпатичен.
Обаче искам да ви поздравя най-чистосърдечно, че имате такъв треньор.
Това е заявка за бъдещето. Човекът е реалист. Не витае в облаците и успява хем да се държи мъжки, хем да не се изхвърля. Това съчетание ни е много трудно по принцип на нас българите. Ако изобщо някой въведе някъде фитнес теста, това ще е Любо.
Левски няма кво да го коментирам, там нешата са ясни.
Въпросът е кога ще се разбие футболната мафия у нас. Това са два - три приятелски кръга. Петнайсетина конвертируеми играчи и страшно много сива икономика. В тия условия дори и да има човек много талант, няма как да го развие.

Върни се в “Свободна зона”