Безусловен Базов Доход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Безусловен Базов Доход

Мнениеот galin56 » 06 юни 2016 13:12

Какво ви е мнението за този "проект". Тези дни швейцарците показаха, че разбират от икономика и защо са богата нация. Спорих преди време с един такъв от България, който предлагаше същото за България(Български демократичен център ли или нещо такова) само, че за 300 или 500лв не си спомням вече. След като му извадих реални сметки на бюджета и го попитах от къде ще дойдат парите. Той само отговори ДДС и Мита и след като го оборих с още няколко сметки ме баннаха от тенхия сайт и ме обявиха, че съм човек от министерството на икономиката и съм против народа.
Та какво е вашето мнения по тая тъпотия. В България отново днес поискаха 500лв ББД. Прости сметки показват, че прави около 2-3 млрд. лв всеки месец по 12 прави около 30-35 млрд. лв на година. Ако не се лъжа горе-долу толкова е целия бюджет на държавата. И какво излиза, че трябва да работим само за базовия си доход. Без да имаме общини, пътища, болници, училища, полиция, пенсии и т.н.
Не знам кои "велики икономисти" предлагат подобни "идеи", но това е пълна глупост. Всяка една държава би фалирала ако въведе тая глупост, че дори и Швейцария да се казва, камо ли България.
Кажете и вие какво мислите :?:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Безусловен Базов Доход

Мнениеот Soulen » 06 юни 2016 13:22

galin56 написа:Какво ви е мнението за този "проект". Тези дни швейцарците показаха, че разбират от икономика и защо са богата нация. Спорих преди време с един такъв от България, който предлагаше същото за България(Български демократичен център ли или нещо такова) само, че за 300 или 500лв не си спомням вече. След като му извадих реални сметки на бюджета и го попитах от къде ще дойдат парите. Той само отговори ДДС и Мита и след като го оборих с още няколко сметки ме баннаха от тенхия сайт и ме обявиха, че съм човек от министерството на икономиката и съм против народа.
Та какво е вашето мнения по тая тъпотия. В България отново днес поискаха 500лв ББД. Прости сметки показват, че прави около 2-3 млрд. лв всеки месец по 12 прави около 30-35 млрд. лв на година. Ако не се лъжа горе-долу толкова е целия бюджет на държавата. И какво излиза, че трябва да работим само за базовия си доход. Без да имаме общини, пътища, болници, училища, полиция, пенсии и т.н.
Не знам кои "велики икономисти" предлагат подобни "идеи", но това е пълна глупост. Всяка една държава би фалирала ако въведе тая глупост, че дори и Швейцария да се казва, камо ли България.
Кажете и вие какво мислите :?:

Хората, които взимат по-малко от 500 лева от български произход са малцинство, в сравнение с циганите. Това означава, че всичките мангали от чистота и хамалски фирми трябва да им се плаща повече отколкото заслужават.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

lans22
Контакти:

Мнениеот lans22 » 06 юни 2016 13:25

На практика вота у швейцариа погреба ББД. Обаче, си възкрасва у канада, сащ и некъдедругадеси под името "хеликоптерни пари"
А иначе за тва нещо мисла ей по тоз начин:
Всички са ушити от евреите!
ББД премахва техното влиание върху хората чрез кредитите и банковите услуги. Те ползват парите за шантаж и унижаване...та нема а мине ББД. Особено пък у Швейцариа. Пирамидата на властта и привилегиите на еврейчетата трее се пази. нищо, че идва дефлациес и колапс и неуправляемост на "икономиката" У съзнанието на секи човек требва да СТОИ че има само един път към парите и приличниа доход. През БАНКИТЕ. КЪДЕТО ТЕ ЧАКАТ!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 06 юни 2016 13:27

Soulen написа:Хората, които взимат по-малко от 500 лева от български произход са малцинство, в сравнение с циганите. Това означава, че всичките мангали от чистота и хамалски фирми трябва да им се плаща повече отколкото заслужават.

Ти май не разбираш точно идеята. Зе..би сега кой българин и кой циганин. Всеки без значение дали е богат или беден, ром или българин или турчин, дали пенсионер или директор трябва държавата да му дава 500лв. Това е абсурда. До сега света работи така - хората работят плащат данъци на държавата за да може тя да съществува и да се грижи за пбщите дела. Сега някои искат точно обратното, държавата да плаща на хората, само, че от къде ще се вземат парите - не се казва точно.

Потребителски аватар
PorcoRosso
Контакти:

Мнениеот PorcoRosso » 06 юни 2016 13:28

Напълно безмислено.Пазарът ще се нагоди към новите доходи като просто коригира цените на стоките и резултатът в крайна сметка ще е нулев.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юни 2016 13:35

Безплатен обяд няма. ББД означава да се насърчават тъпите и мързеливите. Ако го няма, те поне могат да кандидатстват за полицаи... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 06 юни 2016 13:36

PorcoRosso написа:Напълно безмислено.Пазарът ще се нагоди към новите доходи като просто коригира цените на стоките и резултатът в крайна сметка ще е нулев.

Това едно на ръка и второ ще източиш бюджета на държавата за тези "помощи" и тя ще трябва да абдикира от всички други бюджетни разходи, а те не са никак малко и маловажни.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 юни 2016 13:36

galin56 написа:
Soulen написа:Хората, които взимат по-малко от 500 лева от български произход са малцинство, в сравнение с циганите. Това означава, че всичките мангали от чистота и хамалски фирми трябва да им се плаща повече отколкото заслужават.

Ти май не разбираш точно идеята. Зе..би сега кой българин и кой циганин. Всеки без значение дали е богат или беден, ром или българин или турчин, дали пенсионер или директор трябва държавата да му дава 500лв. Това е абсурда. До сега света работи така - хората работят плащат данъци на държавата за да може тя да съществува и да се грижи за пбщите дела. Сега някои искат точно обратното, държавата да плаща на хората, само, че от къде ще се вземат парите - не се казва точно.

Ооо, извинявам се наистина не съм разбрал. В такъв случай предложението е абсурдно. Спомням си, че швейцарците го гласуваха на референдум и го отказаха.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
PorcoRosso
Контакти:

Мнениеот PorcoRosso » 06 юни 2016 13:40

Captain Stottlemeyer написа:... те поне могат да кандидатстват за полицаи... 8-)

Нали знаеш народната мъдрост - "По-сладка работа от държавната няма" :lol:

galin56 написа:Това едно на ръка и второ ще източиш бюджета на държавата за тези "помощи" и тя ще трябва да абдикира от всички други бюджетни разходи, а те не са никак малко и маловажни.

Цялата работа е мижи да те лажем.Такава глупост и по времето на развития цоциализъм не би хванала дикиш, ама нали идва сезона за избори - овцете тряба да се стрижат.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 06 юни 2016 13:52

Soulen написа:
galin56 написа:

Ооо, извинявам се наистина не съм разбрал. В такъв случай предложението е абсурдно. Спомням си, че швейцарците го гласуваха на референдум и го отказаха.

Швейцарците отказаха на референдум да има минимална работна заплата, а не тия базови глупости.Такива ще има в Норвегия мисля беше.Ама там могат да си го позволят.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Върни се в “Свободна зона”