Има ли далавера в класацията за посещения в интернет сайтове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

peliforewer
Контакти:

Има ли далавера в класацията за посещения в интернет сайтове

Мнениеот peliforewer » 22 окт 2015 15:33

Искам да споделя на участниците във форума нещо което ми прави впечатление от няколко месеца,щом съм в сайта на Блиц и отворя някой коментар,след това ми е проблем да се върна на началната страница,трябва да натисна по 3-4 пъти мишката за да се върна назад,в началото го отдавах на проблем на мишката,но това се получава и в офиса ми на служебния компютър и в къщи на лаптопа ми.Последно време същия номер се получава и при сайта Livesport.bg,при другите сайтове нямам такъв проблем.Днес като видях в Блиц някаква класация според която за септември имало 11млн. посещения в сайта през септември,която след минути беше скрита,направих си труда да погледна другите месечни класации и видях че през август е имало също 11млн. посещение,а през юли умопомрачаващите 62 млн. прочита .Защо пиша този коментар ,защото явно се прави някаква далавера и реално този номер с кликанията отчитат с пъти повече отваряния от реалните,ако има по информирани по тази материя нека ми пояснят за какво става дума.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Има ли далавера в класацията за посещения в интернет сай

Мнениеот doktora25 » 22 окт 2015 15:56

Хубаво ще е някой запознат да каже. Това с онлайн маркетинга е проспериращ бизнес, но ми се струва че и той като всичко в тази държава се обръща на далавера и достига грозни измерения. Ужасно дразнещи са всички сайтове, в които публикуват част от дадена статия/новина, има линк - прочети целия текст и ти го отваря в нова страница. Да не говорим за рекламите, които невинаги успяват да бъдат преборени от адблокърите.
Мен ме интересува и нещо друго косвено свързано с темата - ако има някой запознат. Притеснява ме декларацията за поверителност на Гугъл, която ни я навират все повече и повече. Има ли някаква далавера с нея, какво би станало ако я приемем или не? И какво може да направи човек ако не иска гугъл да събира от него каквото и да било? И кои точно са въпросните партньорски сайтове, които се споменават в декларацията? Не ми трябват услугите като Поща и т.н., ползвам единствено търсачката и да кажем Ютуб, но без профил.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 22 окт 2015 16:19

Това което ти правиш не отчита брой посещения в сайта , а импресии(не съм сигурен за термина).
Класацията е по уникални посещения.Докато си в сайта се води едно посещение.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 22 окт 2015 16:25

iliev72 написа:Това което ти правиш не отчита брой посещения в сайта , а импресии(не съм сигурен за термина).

Тази,така хубава българска дума"далавера"

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 22 окт 2015 16:30

iliev72 написа:Това което ти правиш не отчита брой посещения в сайта , а импресии(не съм сигурен за термина).

Значи за това отчитат по 62млн. импресии,явно там се надуват цифрите,Гонг имат три пъти по-малко импресии и два пъти по-малко посещения.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
Ivan951
Контакти:

Мнениеот Ivan951 » 22 окт 2015 16:56

:lol: Това са импресии, а не уникални посещения.
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 22 окт 2015 17:27

Тези посещения и импресии са важни единствено за рекламодатели.Ако тези които имат реклами в блиц за неграмотни със сигурност ги клатят.
Ако ли не просто искат да покажат , че много посещавани и да привличат рекламодатели, но грамотният рекламодатели прави разлика между уникално посещение и импресия ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

petttto
Контакти:

Мнениеот petttto » 22 окт 2015 19:12

doktora25 написа:Хубаво ще е някой запознат да каже. Това с онлайн маркетинга е проспериращ бизнес, но ми се струва че и той като всичко в тази държава се обръща на далавера и достига грозни измерения. Ужасно дразнещи са всички сайтове, в които публикуват част от дадена статия/новина, има линк - прочети целия текст и ти го отваря в нова страница. Да не говорим за рекламите, които невинаги успяват да бъдат преборени от адблокърите.
Мен ме интересува и нещо друго косвено свързано с темата - ако има някой запознат. Притеснява ме декларацията за поверителност на Гугъл, която ни я навират все повече и повече. Има ли някаква далавера с нея, какво би станало ако я приемем или не? И какво може да направи човек ако не иска гугъл да събира от него каквото и да било? И кои точно са въпросните партньорски сайтове, които се споменават в декларацията? Не ми трябват услугите като Поща и т.н., ползвам единствено търсачката и да кажем Ютуб, но без профил.

Google просто те запознава, че събира информация когато използваш услугите му без значение дали се съгласяваш и досега го правиха просто са задължени да информират потребителите затова са тези съобщения

Изображение

Потребителски аватар
Eeyore
Контакти:

Мнениеот Eeyore » 23 окт 2015 09:22

Има няколко отвратителни сайта като 7dnifutbol.bg , sportove.net, bgnews168.com...Много спам и clickbait, Въодушевени заглавия във Фейсбук с прехвърляния към тъпите им сайтове в които няма нищо вярно. Обаче хората се връзват, споделят. Имат си секциики за ЦСКА, Левски...и се опитват да привличат с гръмки тъпотии. За 7dnifutbol знам че е собственост на В.Зарков...другите не ги знам чии са.

Върни се в “Свободна зона”