Навършиха се 10 години от смъртта на Емил Димитров

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TreiD
Контакти:

Навършиха се 10 години от смъртта на Емил Димитров

Мнениеот TreiD » 30 мар 2015 22:03

Великият български естраден певец Емил Димитров остава да живее в сърцата на плевенчани. По повод 10-годишнината от кончината му, в Плевен се организира тържествен поклон пред родната му къща, където граждани можеха да поднесат цветя и да си спомнят за великия българин. Негови песни звучаха и на центъра на града, където от Военния клуб специално бяха подбрани любими песни на изпълнителя.

Емил Димитров е оставил в репертоара си над 400 композиции, около 30 албума и 280 авторски песни като – "Моя страна, моя България", "Арлекино", "Нашият сигнал", "Ако си дал", "Писмо до мама", "Ако можех да избирам, майчице", "Пътища", "Сбогом Мария", "Имала Мариана" и др. Удостоен е със званието "Заслужил артист" от 1970-та. След това става почетен гражданин на Плевен и на София. През 2000 г. е отличен с годишната награда на "Арт-Рок център" за цялостен принос към българската музика в раздела поп-музика. В същата година става носител и на орден "Стара планина" първа степен.

През 2001 г. режисьорът Стилиян Иванов прави филм за Емил Димитров, който се излъчва в две части, а след това многократно е бил повтарян по националната телевизия. Филмът, освен интервю с Емил Димитров, включва и разкази на семейството на певеца, естрадната певица Алла Пугачова, както и Митко Щерев, Йорданка Христова, дует Ритон, проф. Александър Йосифов и още куп знаменитости и приятели на певеца.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Re: Навършиха се 10 години от смъртта на Емил Димитров

Мнениеот iliev72 » 30 мар 2015 22:10

Дълбок поклон ! Такива българи липсват в момента на България !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=d8sF15vGcZM[/youtube]
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 30 мар 2015 22:24

Уникален певец с неподправен глас! Мъничък бях като го слушах по плочите на мама за първи път, но на друг такъв изключителен глас и песни не съм попадал и до днес! За мен обаче е истинска гавра да се имитира такава личност в долнопробни телевизионни предавания!
Като запееше Емил Димитров "Моя страна, моя България" и "Ако си дал" ме обливаха някакви неописуеми тръпки от кеф и почваш да плачеш и пееш заедно с него и думите са много красиви затова такива песни и изпълнители остават в съзнанието ти завинаги. :)

Няма да има друг такъв певец! :cry: :cry:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 мар 2015 22:37

dreben23 написа:Уникален певец с неподправен глас! Мъничък бях като го слушах по плочите на мама за първи път, но на друг такъв изключителен глас и песни не съм попадал и до днес! За мен обаче е истинска гавра да се имитира такава личност в долнопробни телевизионни предавания!
Като запееше Емил Димитров "Моя страна, моя България" и "Ако си дал" ме обливаха някакви неописуеми тръпки от кеф и почваш да плачеш и пееш заедно с него и думите са много красиви затова такива песни и изпълнители остават в съзнанието ти завинаги. :)

Няма да има друг такъв певец! :cry: :cry:

Може и да има, но не се знае кога..по-скоро си прав, че няма да има такъв глас :(
Ужасно е точно някакъв тъп рапър да бъде Емил и то точно днес. Емил не трябва да бъде пипан по никакъв начин, неговите песни никой съвременен български певец не може да изпее така, че да го надскочи.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 30 мар 2015 22:51

Беше много добър певец! Още слушам великата му песен "Моя страна, моя България"!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
spartaka
Контакти:

Мнениеот spartaka » 30 мар 2015 23:22

Мога само да кажа: Поклон! Най-големият певец на България, знам че той никога няма да бъде забравен и ще живее в сърцата на всеки българин. Винаги настръхвам като слушам неговите песни.....ех този любим "наш сигнал" :cry:
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат

Върни се в “Свободна зона”