Пловдив! Известен бизнесмен взе за заложник зам.-кмета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Лудата банда

Пловдив! Известен бизнесмен взе за заложник зам.-кмета

Мнениеот Лудата банда » 14 фев 2015 23:20

Пловдив! Известен бизнесмен взе за заложници зам.-кмета на града и две чиновнички!
Нечуван заложнически екшън се е разиграл в плувния комплекс „Нептун“ в Пловдив преди дни. Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и две негови служителки са били заключени от охраната в офиса на фирма "Дайли", която 15 години държи общинския терен на концесия, съобщава Марица.бг
"Задържането под стража" е било предприето по нареждане на бизнесмена Петър Никленов. Президентът на ФК "Векта" ползва изграденото от него игрище, трибуни и фитнес в комплекса. Вчера той оповести, че в същия ден Кацарски е нахлул в офиса на "Дайли" с 27 полицаи с цел да изземе незаконно "Нептун" под предлог, че срокът на концесията е изтекъл. Според Никленов концесията трябва да се удължи с още 10 години, което било написано в договора.
Зам.-кметът е опровергал версията на Никленов пред Марица.бг. Той уточни, че концесията не може да се удължи и когато се изземва обект, общината е длъжна да уведоми Районното управление на МВР и Общинска охрана. В случая наистина имаше полиция и охранители, но те останаха пред басейна, а ние със служителките влязохме в офиса на "Дайли", разказа инж. Кацарски. Шефът на фирмата отсъствал, въпреки че е бил уведомен за акцията. "Охраната заключи външната врата с катинар и така останахме в двора до стадиона, без да можем да излезем", описа картинката зам.-кметът. Наложило се да звъни на общинските гардове, за да ги измъкнат. Катинарът обаче бил свален едва след като пристигнал Никленов, разказа общинарят. Той подчерта, че Никленов не е концесионер.
Чиновниците начело с Кацарски са били принудени да си тръгнат с празни ръце, тъй като представителят на "Дайли" отказал да им предаде имота. В комплекса има три басейна, заведение, открит бар, съблекални, административни помещения, а Петър Никленов е изградил футболно игрище с трибуни, фитнес и има школа, в която тренират над 100 деца. Отказът за удължаване на срока е незаконен, концесионерът има право да стопанисва комплекса минимум още 10 години, както пише в договора, твърди шефът на ФК "Векта". Той допълни, че в Административния съд е заведено дело, а "Дайли" ще сезира за нарушените си права всички европейски институции.
Фирмата ще продължи да ползва комплекса срещу заплащане, докато не приключи делото, коментира кметът Иван Тотев. Договорът за концесията не е изгоден за общината, защото за 40 дка концесионерът плащал само 15 000 лева годишна такса. Затова искаме да отдадем имота под наем на по-добра цена, обясни градоначалникът.

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Пловдив! Известен бизнесмен взе за заложник зам.-кмета

Мнениеот Кашчей » 14 фев 2015 23:23

Рекламка на комплекса, ъм?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
nib
Контакти:

Мнениеот nib » 14 фев 2015 23:27

Кашчей написа:Рекламка на комплекса, ъм?

ц. не си напъвай мозъка :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 фев 2015 23:30

nib написа:

Не е нужно да го напъва човек (за канарче не знам) за да види рекламата!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 15 фев 2015 00:09

Тоя са къв е Ботевист или Локомотимец? :mrgreen:

Лудата банда

Мнениеот Лудата банда » 15 фев 2015 00:09

Кашчей написа:
nib написа:

Не е нужно да го напъва човек (за канарче не знам) за да види рекламата!

Наистина не си напъвай мозъчето. Не е за теб тази статийка. Те си знаят.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 фев 2015 00:11

гражданин от село написа:Тоя са къв е Ботевист или Локомотимец? :mrgreen:

Никакъв. Правят реклама на комплекса 8-)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 фев 2015 04:13

Картофът е на власт :!: Почна се :!: Това е само началото 8-) Дупе да му е яко на бизнеса 8-)

П.П. По темата: Ми тя общината е длъжна да направи много неща, ама не го прави ;) Що все първото нещо, за което се сеща е, да ликвидира някакъв бизнес, неудобен на настоящите властимащи :?: :?: :?: Казах ви го и преди, с тоя огнеборец до никъде няма да стигнем и нищо добро не ни чака :!: Вие не ми вярвате ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 15 фев 2015 09:36

Петър Никленов: Тотев е лъжец!

Бизнесменът влиза в съдебна битка с общината за концесията на Нептун

Кацарски с общинска полиция се опитал да завземе комплекса вчера, но бил отпратен с документи

Инженерите не са познали рейса, визира кмета и заместника му той

Административният съд вече се е захванал с казуса

Тотев е лъжец! Така откри пресконференцията си собственикът на футболен клуб Векта Петър Никленов. Той застана пред медиите, за да даде разяснение по казуса с концесията на комплекс Нептун, в рамките на която ползва бившия работнически стадион. Той лепна квалификацията на градоначалника, тъй като по думите му преди разразяването на Бурята Нептун е имал среща с него, на която го запознал с изрядността на концесията и е получил уверението, че тя ще бъде удължена. Но не би, вдига ръце упълномощеният от концесионера бизнесмен. Той подема битка с общинската администрация, като с въпроса вече се занимава Административният съд. Там е заведено дело по жалбата му от 31 януари срещу кметската заповед за прекратяване на концесията и изземване на обекта. Инженерите са объркали рейса, визира той Тотев и заместника му Димитър Кацарски. Съгласно договора концесионерът има право да реши дали да продължи да ползва комплекса за още десет години ако е изпълнил всички условия по него. А те дори за преизпълнени. Там имаше едно блато, което днес е Нептун, и една разорана нива, която днес е стадион Векта. Изградил съм нови трибуни, без това да е залегнало в условията по договора, теренът също е напълно обновен, обясни той. И загатна, че очевидно дупката, преобразена с над 2 милиона лева в супер апетитен обект, трябва да бъде взета, за да се даде на някой „наш” човек в последствие. Това обаче няма да стане, подчертава дебело Петър Никленов.

Поводът за пресконференцията днес е вчерашното посещение в комплекса, което му устроили инж. Кацарски, служители на общината и тридесетина общински полицаи. Те „щурмували” Нептун с идеята да изхвърлят концесионерите и да влязат във владение. Правиха ми се на мутри. Върнаха ме 20 години назад, но днес хората с бухалки са в други униформи. Показах им документите, които ни дават право да бъдем там и които вече са на вниманието на Административния съд. Две госпожи от администрацията само видяха, че имаме право на задържане, осъзнаха за какво става въпрос. Подписах протокол, че отказвам да им предам обекта и те си тръгнаха, обяснява Никленов. И пита защо просто не са го повикали с документацията, а са организирали подобна акция. Той е категоричен, че общината е неизрядна, тъй като не дава право на концесионерите да се възползват от клаузите по договора. Това не пречи на Кралят Слънце да се разпорежда, да си превишава правомощията, при това без решение на общинския съвет. Явно местната власт не признава закони, гази ги, допълни той. Твърдо заявява, че ако администрацията продължи да действа по този начин и откаже удължаване на концесията, той ще осъди общината да изплати на концесионера всички приходи за следващите десет години, които би следвало да калкулира той. Пари, които ще платят пловдивчани, размаха пръст бизнесменът.

Аз съм един обикновен човек, инженер, но истински, а не с купена диплома и не със завършено Авто, и си мисля, че ако срещу мен имаше добронамерени хора, нямаше да се стига дотук. Защото пак повтарям- говорим за образец за концесия. Десет години се занимавам с деца. Във Векта тренират над 100 момчета. Аз съм сред малкото луди хора, които инвестират за децата от собствения си джоб средства, които не е откраднал. Не съм получил никаква помощ от общината въпреки успехите, които има клубът. Дори на Бала на спортиста не ме канят. Не се обиждам, разбира се, но тук говорим за отношение. Стигам до извода, че някои хора са на едни места не с идеята да управляват и да работят за града ни, а с други цели. В този контекст се обръщам към гражданите на Пловдив- ако намерят златна плочка или заровени диаманти на новото кръгово край Водната палата да бъдат така любезни да ги предадат в общината, каза още Никленов, визирайки цената, която данъкоплатецът плати за съоръжението. Крайно неприятно ми е тези хора да управляват града ни, ще направя всичко възможно това да не се повтаря. Премиерът Бойко Борисов го познавам лично, а инженерът стана кмет благодарение на него. Не вярвам министър-председателят да иска на негов гръб да се правят безобразия. Истината ще стигне до Борисов рано или късно по един или друг начин, заяви Никленов.

Мамин Ваньо е жълтур , а един от основните идеолози на тази дивотия е едно същество с пластмасова глава подвизаващо се от много години на Лаута и е общински съветник от герб. Толкова по темата.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 15 фев 2015 11:45

гражданин от село написа:Тоя са къв е Ботевист или Локомотимец? :mrgreen:

все тая :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Свободна зона”