Пореден полицейски произвол

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

new_guy
Контакти:

Пореден полицейски произвол

Мнениеот new_guy » 27 яну 2015 21:37

Софиянката Добринка Божилова се оплака във фейсбук за зверски побой, нанесен от полицай. Тя твърди, че ченге я е млатило в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

“В метростанция “Надежда” беше нанесен побой върху мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи”, описва случката 37-годишната Божилова.

Последвала “акция” на полицая. “Равносметката: приятелят ми - с белезници и в последствие със счупена ръка. Аз - с окървавено лице, счупен нос и множество отоци и кръвонасядания.... Само за 4 минути...”, пише пострадалата и публикува снимки. На тях се вижда, че двете ѝ очи са посинени, има и оток на носа.

“Винаги съм си мечтала за перманентен грим, но чак пък толкова!”, коментира пострадалата под снимка със синина и пита “А как да се покажа пред децата си (на 3 и 8 години)?”.

Споделя, че съпругът ѝ дошъл да ѝ донесе личната карта. “Аз съм полицай бе, аз имам оръжие и всичко мога да направя в този момент”, казал пребилият я полицай на мъжа.

Споделя, че след побоя полицаят извикал подкрепение, “ които веднага се погрижиха за неговата защита пред закона, вместо да ни окажат първа медицинска помощ”. Публикува и съставеният и обвинителен акт за хулиганство. По него може да отнесе до 2 затвор или пробация, както и обществено порицания “Пребита, задържана и обвинена. Не е ли абсурд???”, пита Божилова.

Тя обаче си извадила медицинско. Заключението на лекаря е, че е нараняванията ѝ “могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалата”. (24часа)

МВР: Била е пияна, държала се е агресивно, пострадал е наш служител
Божилова и придружаващ я мъж започнали да псуват служителка на метростанция “Надежда” заради отказа ѝ да им продаде билети, тъй като били пияни, се казва в официалната позиция на МВР.

Жената повикала помощ, но двамата почнали да псуват и ругаят пристигналия полицай. Ченгето пострадало при опита си да ги задържи и затова извикал на помощ колегите си от Второ РУП. Едва тогава полицаите успели да ги задържат и да ги отведат в районното. По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство.

За охраната на метрото отговаря МВР, обясни шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев. Той потвърди, че тече проверка на инцидента.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4556856

http://www.webcafe.bg/id_830037071_Jena ... ie_v_Sofia

Как бихте коментирали този случай ? Лично аз чух едва вчера за него и съм меко казано погнусен и отвратен. Какво мислите вие по въпроса ? :roll: :|

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Пореден полицейски произвол

Мнениеот damyanov1963 » 27 яну 2015 21:48

Ако е така, както го описва пострадалата, и аз съм погнусен. Но мисля, че не трябва да се правят изводи преди да се чуе и другата страна - в случая полицая. Тук си задавам въпроса, на какво основание полицая им е поискал документите, просто така му е хрумнало да проверява случайни пътници, или е имало някаква причина?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

sandi74

Мнениеот sandi74 » 27 яну 2015 21:51

Щом са виновни да ги бият,няма я песни да им пеят.

new_guy
Контакти:

Мнениеот new_guy » 27 яну 2015 21:57

damyanov1963 написа:Ако е така, както го описва пострадалата, и аз съм погнусен. Но мисля, че не трябва да се правят изводи преди да се чуе и другата страна - в случая полицая. Тук си задавам въпроса, на какво основание полицая им е поискал документите, просто така му е хрумнало да проверява случайни пътници, или е имало някаква причина?

Ами мисля, че имат право да ги искат. С обяснението, че е рутинна проверка. :roll: :|

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 27 яну 2015 21:59

Ако наистина са се държали така както е описано от МВР са си получили заслуженото, друг е въпроса колко е редно полицията да пребива до такава степен една жена.

new_guy
Контакти:

Мнениеот new_guy » 27 яну 2015 22:09

plamenst7 написа:Ако наистина са се държали така както е описано от МВР са си получили заслуженото, друг е въпроса колко е редно полицията да пребива до такава степен една жена.

Там е разковничето - "АКО наистина са се държали така". Всички знаем каква шуробаджанащина и корупция е полицията. Дори да са виновни, да не мислите, че проверката и колегите им ще кажат "Да, нашие колеги са си превишили правата и ще бъдат дисциплинарно уволнени". Гарван гарваново око не вади.
Иначе не смятам, че побоят е решение и е правомерен. При липса на лична карта да й наложат глоба 200 лв. и толкова. А ако е била буйна и т.н. да си а вкарват в ареста за 24 часа и готово. Но чак пък такъв побой..... :roll: :| То по тази логика някой от вас също може да бъде пребит утре. Представете си как си се разхождате по улицата и телефона ви звъни. Лафите си с някой авер и той ви пуска някаква шега по телефона, след което избухвате в силен смях. И колко му е на някой полийсмен, който е станал с г**а на горе и е кисел, понеже жена му не му е пускала от месец, да дойде и ви пребие на улицата. Понеже видите ли "нарушавате обществения ред" и сте извършили "дребно хулиганство". :roll: :|

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 27 яну 2015 22:10

new_guy написа:
damyanov1963 написа:Ако е така, както го описва пострадалата, и аз съм погнусен. Но мисля, че не трябва да се правят изводи преди да се чуе и другата страна - в случая полицая. Тук си задавам въпроса, на какво основание полицая им е поискал документите, просто така му е хрумнало да проверява случайни пътници, или е имало някаква причина?

Ами мисля, че имат право да ги искат. С обяснението, че е рутинна проверка. :roll: :|

Не съм много сигурен, но мисля че нямат, освен ако не са заподозрени в нещо.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 27 яну 2015 22:14

Моето лично мнение е, че и двете страни са виновни - пострадалите за непристойно поведение, полицаите за превишаване на правата, но това е в сферата на предположенията и докадките.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
BadBoy

`

Мнениеот BadBoy » 27 яну 2015 22:16

Потърпевшата освен в клюкарника на друго място подала ли е сигнал?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Кашчей

Re: `

Мнениеот Кашчей » 27 яну 2015 22:22

new_guy написа:
BadBoy написа:Потърпевшата освен в клюкарника на друго място подала ли е сигнал?

Вече са й изкарали официално съдебно медицинско. В полицията също е подала жалба. Както и в "Метрополитън". От районното първо отричали за такъв случай. В последствие обаче си признаха, че е имало нещо такова, но не могат да се наемат с оценка. Щяло да се направи разследване. От "Метрополитън" също са се заели да съдействат. Обещават да връчат записите от камерите от инцидента на полицията, за да помогнат с разследването им.

А ти ще ни изкараш ли причина (не повод) за да се регнеш в този форум, само заради тази "новина"?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”