Информация за туберколоза

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Информация за туберколоза

Мнениеот danimann » 24 дек 2014 16:51

Здравейте на всички.Искам да попитам всеки,който знае нещо за болестта и последиците й върху организма след лечението да сподели с мен,защото след 3 месеца ходене по мъките и в Англия,и в Хасково,и в Пловдив,най-накрая ми откриха проблема.Оказа се туберколоза и звучи доста страшно това,което чух за нея.И 3 пъти ме пунктираха в Англия и сега ми предстои трети дренаж(операция един вид) за 3 седмици и бронхоскопии и кво ли не беше..Интересното е,че вчера от Англия пристигнаха резулатите ми за Туберколоза и те бяха отрицателни,но час по-късно се оказа че тукашните са положителни.И така трябва да е,защото не се оправям толкова много време...Споделете,това което знаете и вярно ли е,че до края на живота си не трябва да пуша никакви цигари? Също така непрофесионалното Ви мнение дали мога да осъдя болницата в Йорк,Англия затова че подадоха грешни резултати и че единия им доктор ми спука белия дроб при една пункция? Благодаря ви
п.с.= Весели празници на всички,аз ще си ги прекарам в болницата под карантина :(
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
Stuffed
Контакти:

Re: Информация за туберколоза

Мнениеот Stuffed » 24 дек 2014 16:57

Какви са ти били симптомите ?

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 24 дек 2014 17:12

Stuffed написа:Какви са ти били симптомите ?

Жестоко главоболие,висока температура,карайки ме да треперя целия,свиване около сърцето и болка в лявата област на белия дроб,в последствие ми изкараха към литър и половина течност чрез пункции и дренажи,но постоянно се пълни по малко от външната страна на белия дроб

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 24 дек 2014 17:13

Сега съм в Каспела,където се грижат много добре,но ще ме връщат в Хасково за лечението..

nordland22
Контакти:

Мнениеот nordland22 » 24 дек 2014 17:26

Дано оздравееш по скоро.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 24 дек 2014 17:28

Нищо незнам, но ти пожелавам успех и да не се предаваш !

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 24 дек 2014 18:05

Преди около 12-13 години я преболедувах,коварна болест е това.Около 4 месеца лежах точно в Болярово в белодробното отделение тогава при д-р Калфов (отличен специалист,но сега вече не знам кой е завеждащ отделението) 3 пъти на ден инжекции + една шепа хапове Етамбутол,Тубуцин останалите не ги помня.След това още около 4-5 месеца те водят диспансерен(ходиш на контролни прегледи редовно),и през цялото това време си пиеш тая шепата с хаповете(като постепенно ми ги намаляха).Нямам за цел да те плаша,но наистина ако действително е такава диагнозата ти лечението е доста продължително.Излекуван съм на 100% пуша и си пия с мярка.Няма място за паника напълно лечима болест е вече.

И да добавя че при мен нещата бяха много зле,аз бях стигнал до там да кашлям кръв и то сериозно количество.

Потребителски аватар
Val3ncia
Контакти:

Мнениеот Val3ncia » 24 дек 2014 18:27

Преди 10-на години и аз минах по пътя на туберкулозата и по специално на лимфните възли .Имах 3 или 4 четири големи топчета под брадичката (на гушата) .Бях малък и помня само ,че болницата беше в София .Първо лежах месец в Добрич ,след това 2 в София като бях на инжекции и няколко вида хапове .След като всичко приключи ходих 6-7 месеца в Добрич на диспансер .Сега всичко е наред пуша ,пия и се чувствам добре.Наистина лечението е продължително ,но туберкулозата вече е напълно лечима и не е страшна като едно време .

Пожелавам ти успех и бързо оздравяване .Весели празници !

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 24 дек 2014 18:46

Сигурен ли си,че диагнозата ти е туберкулоза,защото си спомних,че лежах с едно момче точно с такива симптоми както твоите,но той боледуваше от воден плеврит.И той бе редовно с висока температура,и неговите дробове се пълнеха е течност която през няколко дни му източваха.

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 24 дек 2014 18:47

Къде я хвана тази туберколоза? :shock: Дано се възстановиш изцяло.

Върни се в “Свободна зона”