Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Мнениеот 0007 » 31 окт 2014 13:32

Провокиран от честите напоследък спорове във форума за расизма и проявите му в България,реших да проверя форумните нагласи :) Дорасли ли сме в България да не съдим по цвета на кожата,а само по действията?

За съжаление,според мен сме много далеч от това да не се влияем от външните белези на отсрещния човек.Роля затова играят и голяма част от ромите,които от години живеят на гърба на държавата и на гърба на обикновените данъкоплатци,което пък от своя страна води до въпроса дали държавата си върши работата.
В общи линии имаме претенции за нещо,но опитът показва,че сме част от изостаналите държави.Много от вас ще кажат,че западът е фалшив,че не искат неговите ценности,но пък не живеем в 15,а в 21 век и ако човек се е докоснал до "фалшивия" запад може и да е с малко по-различно мнение.Друг е въпросът,че цветнокожите злоупотребяват с правата си и се хващат за щяло и нещяло.Ако цветнокож нарече белия "бяла пу**а" надали ще бъде обвинен в расизъм.Но пък можем и да ги оправдаем - толкова векове са били използвани от белите,че това сега си е песен направо сравнение с тогавашните зверства спрямо тях.

Няма да се разсърдя и на една анкета - въпросът е наболял и не е лошо да се види експертното мнение на форума :mrgreen:
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Re: Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Мнениеот HekakaB » 31 окт 2014 13:38

0007 написа:............ експертното мнение на форума .......... :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 31 окт 2014 13:42

Като са били във 3-4ти век като развитие как по-точно да ги ползват белите? Или африканците не са били страшно назад в развитието си, а днес чия инфраструктура ползват от кого изградена и как не могат да си я поддържат? Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 31 окт 2014 13:46

Няма расизъм в смисъла, който влагат другаде. На запад няма други проблеми и се занимават с това. Тук си имаме достатъчн по-съществени проблеми.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 окт 2014 13:47

Расизъм спрямо ромите няма как да има, защото колкото и да им е странно на някои, ромите са от нашата европеидна раса(само,че са от ориенталски тип).

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 окт 2014 13:48

В България, според мен, е ежедневие във футбола. То просто ти идва от вътре да му кажеш "мангал", "печка" , "кюнец" или нещо от сорта :lol: :lol: :lol:

Изображение

Това не е случайно ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 31 окт 2014 13:48

matador1 написа:Няма расизъм в смисъла, който влагат другаде. На запад няма други проблеми и се занимават с това. Тук си имаме достатъчн по-съществени проблеми.

Aааа не бе няма никак.Питай ония дето ги изгониха от Розово.И тия дето не им пуснаха децата в училище.Само дОбри ора сме.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 31 окт 2014 13:49

0007 написа:......... цветнокожите злоупотребяват с правата си и се хващат за щяло и нещяло.Ако цветнокож нарече белия "бяла пу**а" надали ще бъде обвинен в расизъм..

Ето това е разковничето. Не съм расист, но мрази да се злоупотребява с това. Двете камериерки са ми туркини и няма толкова работливи хора. Как да кажа същото за циганите, които постоянно злоупотребяват с расата си, крадат, точат социалната система и нямат ценности?
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 31 окт 2014 13:50

wolf написа:Като са били във 3-4ти век като развитие как по-точно да ги ползват белите? Или африканците не са били страшно назад в развитието си, а днес чия инфраструктура ползват от кого изградена и как не могат да си я поддържат? Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.

+1000!!!
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 31 окт 2014 13:51

HekakaB написа:
matador1 написа:Няма расизъм в смисъла, който влагат другаде. На запад няма други проблеми и се занимават с това. Тук си имаме достатъчн по-съществени проблеми.

Aааа не бе няма никак.Питай ония дето ги изгониха от Розово.И тия дето не им пуснаха децата в училище.Само дОбри ора сме.

Каквото и да кажеш е в по-мека форма откокото другате. Никога не е имало масови метежи и т.н.

А тия в Розово и училището... как да ходят в наше училище забрадени ся... да се държат като българи. Wolf направи много хубав коментар. Не искам с парите ми да издържат бежанци. Както казах това не е расизъм. Това е прагматизъм. Имаме по-сериозно наши собстрвени проблеми, та да се грижим за добруването на целокупното човечество. Да го правят САЩ, Германия, Франция и т.н.

Върни се в “Свободна зона”