Трансферът на Георги Христов от Ботев в Левски миналото лято бе тема №1 за феновете. Той дойде на Герена с големи очаквания и с имиджа на голмайстор на първенството. Проблемите обаче бързо се струпаха на главата на нападателя. Президентът на Ботев Димитър Христолов оспори преминаването му в Левски, стигна се и до дело. Всичко това повлия на играча и той трудно си проби път до титулярния състав. В крайна сметка Георги Христов завърши сезона с 11 гола, особено ценно бе попадението му срещу ЦСКА. Сега нападателят отново е в центъра на вниманието, той е единственият здрав централен нападател.
- Г-н Христов, вече една година сте в Левски. Равносметката ви?
- Много исках да станем шампиони. Малко или много, имам принос за титлата с головете си. Очакванията към мен бяха доста по-големи, тъй като пристигнах като голмайстор на първенството. Напрежението в Левски е много по-голямо, отколкото в Ботев, защото тук се гонят победи във всеки мач. Ранното отпадане от евротурнирите също даде своето отражение.
- Успяхте ли да разгърнете целия си потенциал?
- Мога много повече. Отпаднахме много рано от турнирите, а имах и сериозни лични проблеми, за които никой няма да научи. Те оказаха своето влияние. Затова ми ставаше все по-трудно. През втория полусезон показах част от качествата си, но пък Гонзо си вършеше перфектно работата и ни водеше към успехите.
- Какво изпитахте, когато влязохте за първи път в съблекалнята на Левски?
- Удовлетворение, защото
детската ми мечта се сбъдна
Приеха ме изключително топло. Тези първи мигове в отбора са незабравими.
- Как ви се отрази шумотевицата около преминавенето от Ботев в Левски?
Продължава тук