Ето и един класически комарджия, който освен от футбол, разбирал и от гонки. Известният Стенли Боулс живял по квартири със съотборника си Джон Шенкс и при един от случаите трябвало да плаща по 200 паунда наем. Много често финансовата криза застигала двамата заради голямата им страст към комар и лошия късмет. Веднъж хазяина позвънил за дължимото: “Дойдох да потърся парите си”, “ми влезте да ги потърсим заедно...” отвърнал Стенли, и били изхвърлени на другия ден...
Веднъж разбрал, че при идната гонка конят Ред Ръм ( в превод- “Червеният ром”) щял да спечели, а залогът бил 1:10. Тогава обаче имало мач и двамата не могли да проследяват надбягването. По време на това гостуване, привърженик на противника бил пуснал радиото си, а двамата- безспорни владетели на терена, нарочно подтикнали съотборниците си към дефанзивни действия. Приели играта в собственото си наказателно поле, като чистели топката в пет поредни корнера, само и само да слушат, и да разберат дали поредния им влог ще се увенчае с успех.
До какво води хазарта
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- storm
- Контакти:
До какво води хазарта
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
Re: До какво води хазарта
Тъпотия до шия!
Re: До какво води хазарта
Боулс е от поколението артисти в английския футбол, включващо звезди като Джордж Бест и Чарли Джордж. Той никога не е зачитал протокол и уважение особено в гореспоменатата вечер през май 1973 г. на "Рокър Парк". Втородивизионният Съндърланд бие могъщия Лийдс на финала за Купата на Англия, а четири дни по-късно посреща вече осигурилия си място в елита Куинс Парк Рейнджърс в последния мач от първенството.
Купата е изложена, за да могат феновете да й се порадват, но именно това е голямата грешка на северняците. Боулс не само събаря ценния трофей с мощен изстрел (преди това се хваща на бас със свой приятел, че ще го направи), но и не спира да се подиграва на играчите на Съндърланд през целия мач. На всичкото отгоре лондончани бият 3:0, а крилото мушва две попадения. Героят от "Уембли", халфът Мик Хорсуил, е изгонен за влизане срещу Боулс."Опитваше се да ме покоси, за да угоди на феновете - обяснява лудакът. - Затова в един момент се строполих на земята, все едно ме е треснал с лакът. Съдията се върза и му вдигна червен картон".
Накрая крилото прави най-унизителния си номер като избира за жертва вратаря Джим Монтгомъри. Същия, чиито спасявания на финала за Купата на Англия го превръщат в легенда. "Заобиколих го и спрях топката почти на голлинията. Изчаках го да допълзи, преди да я бутна вътре", спомня си Боулс.
"Това беше капката, след която чашата преля. Внезапно купища фенове нахлуха на игрището. Беше лудост - хиляди хора тичаха срещу мен, искаха топките ми на сандвич! Бързичко изчезнах в тунела. Феновете бяха наясно, че се гъбаркам. Питах футболистите на Съндърланд няколко пъти как, по дяволите, изобщо са смогнали да излъжат Лийдс, с което ги вбесявах все повече и повече. След мача полицията ме обвини, че съм "провокирал бунт" и не ни позволи да напуснем хотела, защото бесните запалянковци ме дебнеха отвън.Мисля, че после глобиха домакините заради моите номера. За щастие никога повече не играх в Съндърланд. Ако беше ми се наложило, щях да си изобретя някоя удобна лека контузия, за да се отърва".
Ето малко и от мен за този Голям играч

Купата е изложена, за да могат феновете да й се порадват, но именно това е голямата грешка на северняците. Боулс не само събаря ценния трофей с мощен изстрел (преди това се хваща на бас със свой приятел, че ще го направи), но и не спира да се подиграва на играчите на Съндърланд през целия мач. На всичкото отгоре лондончани бият 3:0, а крилото мушва две попадения. Героят от "Уембли", халфът Мик Хорсуил, е изгонен за влизане срещу Боулс."Опитваше се да ме покоси, за да угоди на феновете - обяснява лудакът. - Затова в един момент се строполих на земята, все едно ме е треснал с лакът. Съдията се върза и му вдигна червен картон".
Накрая крилото прави най-унизителния си номер като избира за жертва вратаря Джим Монтгомъри. Същия, чиито спасявания на финала за Купата на Англия го превръщат в легенда. "Заобиколих го и спрях топката почти на голлинията. Изчаках го да допълзи, преди да я бутна вътре", спомня си Боулс.
"Това беше капката, след която чашата преля. Внезапно купища фенове нахлуха на игрището. Беше лудост - хиляди хора тичаха срещу мен, искаха топките ми на сандвич! Бързичко изчезнах в тунела. Феновете бяха наясно, че се гъбаркам. Питах футболистите на Съндърланд няколко пъти как, по дяволите, изобщо са смогнали да излъжат Лийдс, с което ги вбесявах все повече и повече. След мача полицията ме обвини, че съм "провокирал бунт" и не ни позволи да напуснем хотела, защото бесните запалянковци ме дебнеха отвън.Мисля, че после глобиха домакините заради моите номера. За щастие никога повече не играх в Съндърланд. Ако беше ми се наложило, щях да си изобретя някоя удобна лека контузия, за да се отърва".
Ето малко и от мен за този Голям играч