Да си напиша, за да не съм капо.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Gretna

Да си напиша, за да не съм капо.

Мнениеот Gretna » 11 юли 2014 14:48

Работя 8 часа на ден, 5 дни в седмицата, 52 седмици в годината. Взимам си заплатата на 15-то число, все едно не съм си я изкарал, а ей така, защото са решили да ми я дадат и този път. Прибирам се в апартамента след като взимам 5 километра прав участък до вкъщи с колата за ... час. Пускам телевизията точно в 19:00 и започвам да слушам, кой, какво е откраднал, кой, кого е убил. Слушам как няма пари за учителите и за ремонти на училищата. Детето ми тази година ще е първи клас. Не нам какво да правя. Има ли училище, няма ли училище, има ли учители или децата сами ще си се учат на квадратни уравнения, ей така, едно на друго ще си показват. Свършва това за училищата, следва новини за фалирали болници. Не знам какво горят. Не ги разбирам. Жена ми беше в болница преди няколко месеца през една мартенска събота. Счупи си крака. Закарах я с колата в Окръжна болница, в спешното. Приеха я, но не трябваше да чакам до понеделник ... защото в тази и в която и да е болница операции събота и неделя не се правели. Така ми казаха, въпреки че много настоявах. Е, по едно време почти успях да си купя операция но все пак не стана. Не стана защото в понеделник сутринта главната сестра ми написа на едно листче едно число. 1850. Не това не е година от 19 век. Това не е са и кубиците на нечия кола. Не, не е височината на най-високият връх на Люлин планина. На бяло квадратно листче, тя, главната сестра написа със син химикал сумата в български лева която трябваше да заплатя в един офис в близост до болницата. Хиляда осемстотин и петдесет лева, които за мое щастие се оказаха с ДДС. Нещото което сложиха в крака на жена ми струваше почти 2 000 лв, но не това е проблема. Възможно е тази пластина да струва толкова. Не знам. Аз не съм лекар и нищо не разбирам. Странно обаче ми стана как леличката със златните ланци т.н. по-горе главна сестра седна на бюрото си погледна ме няколко пъти, откъсна листче от кубчето, пак ме погледна и после бавно с криви цифри написа 1850. "Отиди и плати тези пари в офиса на фирмата, която се намира еди къде си и после донеси фактурата. тогава евентуално ще оперираме жена ти". Добре лельо. Аз съм богат човек. Няма проблеми. Два бона за да оперирате жена ми? Няма проблем. ... историята я разказвам защото ми е странно как след като ние плащаме ( аз и жена ми ) от повече от 15 години всеки месец здравни осигуровки без прекъсване. Повече от 15 години, двама човека плащат всеки месец. Повтарям го защото според мен това е голям период от време. Тези 15 години съдържат в себе си 180 месеца. Тези 180 месеца за двамата се умножават по 2 и стават 360 месеца. 360 месеца по средно 50 лв. на месец за здравни осигуровки ( мисля че сега плащам към 80 лв. и това е тавана ) прави една сума от 18 000 лв. Това е груба сметка но в никакъв случай не е далече от реалността. Къде са тези пари? За 15 години този март жена ми беше приета в болница. Аз не съм имал това щастие. Освен че платих 1850 лв. за нещо което не знам колко всъщност струва и което никога не видях трябваше да платя и престоя на жена ми в болницата, както и лекарства за след операцията в размер на 350 лв. Все тая, аз съм богат и 350 лв за лекарства не са проблем. Гледам си аз телевизията и вече е към 19:15. Минали са темите за това, че децата няма кой да ги учи и че хората няма кой да ги лекува. Нищо ново. Всеки ден от години го слушам това. Дайте нещо по-интересно. Следва природни стихии. Следващите 15 минути гледам как една дузина бедни хора от различни краища на тази мизерна ... държава, то това не е държава но все пак ще ползвам това название, плачат безсилни пред гледащи ги тъпо журналисти, защото за миг са загубили и малкото което са имали. Какво нещо е живота и по-специално природата. Винаги съм си мислил, че няма по-големи сили от природните. Наводнение, пожар, земетресение. Все неща които за миг отнемат всичко на бедните жители на планетата. Оказва се, че в България имаме конкуренция на природата. Сила която за ден е способна да направи живота мизерен на много повече хора от което и да е било земетресение или наводнение бушувало на наша територия. Ей така, в мизерията се раждат легендите. Тези дни се роди нова легенда - "тайната на изчезналите милиарди". Филмът който ни прожектираха беше уникален. Браво. Стават все по-добри. Режисьорите. Актьорите също се усъвършенстват. А зрителите? Зрителите стоим и пляскаме, после ахваме в захлас, защото отново са ни измамили въпреки, че сме гледали в ръцете на фокусника. Какви факири. Магия. Ние сме щастлив народ. Всяка година ставаме все по-бедни но това никак не ни пречи, стига да гледаме хубави филми и велики фокуси.

Ако кажа, че ми писна от всичко това, ще излъжа. Не не ми е писнало. Стоя си на работа точно в този момент и си пиша във форумите колко ми е зле а всъщност лъжа, защото нищо няма да направя и този път, вероятно и следващият.

Потребителски аватар
Bate_Mitko
Контакти:

Re: Да си напиша, за да не съм капо.

Мнениеот Bate_Mitko » 11 юли 2014 15:07

Много сложно си го написал колега и много хора няма да го разберат! По-лесно е да плюеш по някой, да завиждаш на някой, все наши български черти, но да се обединим срещу нещо, не никога! Всеки народ си заслужава управниците, факт за съжаление! На мен и моето семейство ни писна да се борим и сега сме на прилично разстояние малко над 2000 км. от България! Трудно е, но там живот няма за огромно съжаление!
Ако не можеш да подкрепяш любимият отбор когато губи, не го подкрепяй и когато печели!
Бъди толерантен, битката е долу на терена!
Само БОТЕВ ПЛОВДИВ !

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 11 юли 2014 15:13

Колега, преди месец посетих едно селско училище в Бразилия, по средата на нищото, нито е курорт, нито е близо до морето, нито има туризъм, нито нефт или злато в района, нищо... Свят ми се зави, чисти, спретнати и усмихнати деца, които се прегръщат с учителите и възпитателите, три-четири симпатични лелки, които непрекъснато почистват сградата и тя блести от чистота, чак ни стана неудобно, че сме вътре с обувките, с които преди това обикаляхме планините и джунглите, перфектно оборудвани класни стаи, великолепен огромен салон за футбол на закрито и други спортни дейности, млад директор, който с усмивка поздравява всяко дете, с което се размине по име (децата, които учат там са около 200), навсякъде из комплекса от малки постройки се виждат резултати от най-разнообразно проекти, които децата правят за подобряване на общата си култура, в това число и анализ на позитивите и негативите от организирането на световно първенство в страната им и още куп неща, които няма да се случат в нашите училища още поне 20-30 години, а отношението - никога. От възпитанието на децата тръгват всички други проблеми, които така сполучливо си описал...

Това по средата е къщичка за пиленца, ама истинска, не за пред медиите пред даден стадион в България... Защото децата се учат от малки, че трябва да се живее в хармония с природата, а не тя да се унищожава.

Изображение
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 11 юли 2014 15:15

Не знам какво да кажа, замислял съм се за това много пъти, но нямам разумно обяснение... И аз имам подобен опит със здравеопазването. Преди месец ми се наложи да си правя пломба на един зъб. Цялото удоволствие ми излезе 110 лева при положение, че съм здравно осигурен и ми приспаднаха нечуваната отстъпка от ЦЕЛИ 24.60 лева!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 11 юли 2014 15:48

Gretna написа:Работя 8 часа на ден, 5 дни в седмицата, 52 седмици в годината. Взимам си заплатата на 15-то число, все едно не съм си я изкарал, а ей така, защото са решили да ми я дадат и този път. Прибирам се в апартамента след като взимам 5 километра прав участък до вкъщи с колата за ... час. Пускам телевизията точно в 19:00 и започвам да слушам, кой, какво е откраднал, кой, кого е убил. Слушам как няма пари за учителите и за ремонти на училищата. Детето ми тази година ще е първи клас. Не нам какво да правя. Има ли училище, няма ли училище, има ли учители или децата сами ще си се учат на квадратни уравнения, ей така, едно на друго ще си показват. Свършва това за училищата, следва новини за фалирали болници. Не знам какво горят. Не ги разбирам. Жена ми беше в болница преди няколко месеца през една мартенска събота. Счупи си крака. Закарах я с колата в Окръжна болница, в спешното. Приеха я, но не трябваше да чакам до понеделник ... защото в тази и в която и да е болница операции събота и неделя не се правели. Така ми казаха, въпреки че много настоявах. Е, по едно време почти успях да си купя операция но все пак не стана. Не стана защото в понеделник сутринта главната сестра ми написа на едно листче едно число. 1850. Не това не е година от 19 век. Това не е са и кубиците на нечия кола. Не, не е височината на най-високият връх на Люлин планина. На бяло квадратно листче, тя, главната сестра написа със син химикал сумата в български лева която трябваше да заплатя в един офис в близост до болницата. Хиляда осемстотин и петдесет лева, които за мое щастие се оказаха с ДДС. Нещото което сложиха в крака на жена ми струваше почти 2 000 лв, но не това е проблема. Възможно е тази пластина да струва толкова. Не знам. Аз не съм лекар и нищо не разбирам. Странно обаче ми стана как леличката със златните ланци т.н. по-горе главна сестра седна на бюрото си погледна ме няколко пъти, откъсна листче от кубчето, пак ме погледна и после бавно с криви цифри написа 1850. "Отиди и плати тези пари в офиса на фирмата, която се намира еди къде си и после донеси фактурата. тогава евентуално ще оперираме жена ти". Добре лельо. Аз съм богат човек. Няма проблеми. Два бона за да оперирате жена ми? Няма проблем. ... историята я разказвам защото ми е странно как след като ние плащаме ( аз и жена ми ) от повече от 15 години всеки месец здравни осигуровки без прекъсване. Повече от 15 години, двама човека плащат всеки месец. Повтарям го защото според мен това е голям период от време. Тези 15 години съдържат в себе си 180 месеца. Тези 180 месеца за двамата се умножават по 2 и стават 360 месеца. 360 месеца по средно 50 лв. на месец за здравни осигуровки ( мисля че сега плащам към 80 лв. и това е тавана ) прави една сума от 18 000 лв. Това е груба сметка но в никакъв случай не е далече от реалността. Къде са тези пари? За 15 години този март жена ми беше приета в болница. Аз не съм имал това щастие. Освен че платих 1850 лв. за нещо което не знам колко всъщност струва и което никога не видях трябваше да платя и престоя на жена ми в болницата, както и лекарства за след операцията в размер на 350 лв. Все тая, аз съм богат и 350 лв за лекарства не са проблем. Гледам си аз телевизията и вече е към 19:15. Минали са темите за това, че децата няма кой да ги учи и че хората няма кой да ги лекува. Нищо ново. Всеки ден от години го слушам това. Дайте нещо по-интересно. Следва природни стихии. Следващите 15 минути гледам как една дузина бедни хора от различни краища на тази мизерна ... държава, то това не е държава но все пак ще ползвам това название, плачат безсилни пред гледащи ги тъпо журналисти, защото за миг са загубили и малкото което са имали. Какво нещо е живота и по-специално природата. Винаги съм си мислил, че няма по-големи сили от природните. Наводнение, пожар, земетресение. Все неща които за миг отнемат всичко на бедните жители на планетата. Оказва се, че в България имаме конкуренция на природата. Сила която за ден е способна да направи живота мизерен на много повече хора от което и да е било земетресение или наводнение бушувало на наша територия. Ей така, в мизерията се раждат легендите. Тези дни се роди нова легенда - "тайната на изчезналите милиарди". Филмът който ни прожектираха беше уникален. Браво. Стават все по-добри. Режисьорите. Актьорите също се усъвършенстват. А зрителите? Зрителите стоим и пляскаме, после ахваме в захлас, защото отново са ни измамили въпреки, че сме гледали в ръцете на фокусника. Какви факири. Магия. Ние сме щастлив народ. Всяка година ставаме все по-бедни но това никак не ни пречи, стига да гледаме хубави филми и велики фокуси.

Ако кажа, че ми писна от всичко това, ще излъжа. Не не ми е писнало. Стоя си на работа точно в този момент и си пиша във форумите колко ми е зле а всъщност лъжа, защото нищо няма да направя и този път, вероятно и следващият.

Браво!!Събутете се Българи,ако искате да живеете в нормална държава.Изренете из основи тази мръсна олигархия.На България са необходими честни хора,обичащи единствено Родината ни,а не плужеци като Бареков,Сидеров,Доган,Станишев,Борисов!!!

pomiqr163

Мнениеот pomiqr163 » 11 юли 2014 16:02

W84me написа:Не знам какво да кажа, замислял съм се за това много пъти, но нямам разумно обяснение... И аз имам подобен опит със здравеопазването. Преди месец ми се наложи да си правя пломба на един зъб. Цялото удоволствие ми излезе 110 лева при положение, че съм здравно осигурен и ми приспаднаха нечуваната отстъпка от ЦЕЛИ 24.60 лева!

Късметлия. на мен ми взеха 150 лв. за две ходенета за по 5 минути бъркане из устата. Като попитах зъболекря да не би случайно сестрата да ми е направила свирка без да разбера се изхили. Такъв е ценоразписа :-D

ПС: Как е по ненужната Бойкова магистрала :-D
Последна промяна от pomiqr163 на 11 юли 2014 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 11 юли 2014 16:03

Много хубаво написано. Мислещите и разумни хора го знаят това. Но има и други които защитава едните или другите ни управници. И докато ги има тях ще си бъде все така. Есента БСП и ДПС нали си направиха съвместен митинг в София, а Герб беше в Пловдив. Имаше си хиляди поддръжници и а едните и за другите. Вместо всички да отидат и да ги заплюят масово хората, се събират хиляди платени или зомбирани поддръжници които им дават подкрепата си, за да продължават да ни крадат, лъжат, манипулират и използват. Като ги дават някъде по телевизията из страната политиците ни, гледам как хората им се радват, едва ли не че са видели Бог, вместо да им поискат сметка. Щом сме такова тъпо стадо така ще си стоим в кочината.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 11 юли 2014 16:07

Парите се крадат, дами и господа, краде се в огромни количества, и въпреки това пак са им малко, и продължват да крадат!!!
Народа търпи или се евакуира/емигрира и затова нищо не се променя!
Навсякъде в така наречените цивилизовани страни, народа си е изградил това, което има и продължава да го гради!
Някога и тука ще почнем да градим и ще успеем, дами и господа, защото доброто винаги побеждава!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 11 юли 2014 16:11

pomiqr163 написа:Авторе, толкова трудно ли беше да отидете в друга болница?

Ние живеем в Младост и случката със счупването стана навън пред блока. Първо бях тръгнал към Пирогов. Но още с качването в колата разбрах, че до Пирогов няма как да стигна. Крака на жена ми висеше а тя виеше от болка, като катаджия засякъл кола с 100 км превишение ама на колега.

Минах на две червени ( за което се извинявам ) и за около 5 мин вече бяхме в спешното. После след около 5 часа, поне толкова преседяхме преди да приемат жена ми, не можеше да мислим и двамата. А и все пак научих цената в понеделник сутринта. Не, че не бях подготвен.

С две думи доста трудно беше, поне от моя гледна точка да отидем в друга болница

Потребителски аватар
turb04
Контакти:

Мнениеот turb04 » 11 юли 2014 16:14

Защо ненавиждам държавата си?!

"Възрастна жена с рак на гърдата живее в мазе с 27 лева на месец, съобщиха нейни съседи пред Нова телевизия.
Тя взема пенсия от 127,50 лева. Плаща 100 лева за наем и останалите средства не й достигат нито за сметки, нито за храна.

Затова Мария Костова често гладува, разказва Марина Дановска.

„Тя дължи пари за тока на хазяина си още от зимата. Туморът й се вижда с просто око. Лекарите са казали, че няма смисъл да я оперират, защото разсейките са толкова, че не й остава още много. Сигурна съм, че все има съседи, които някак й помагат, но колко, кога и дали наистина?! Жената гладува. Аз мога и ще й занеса храна, но за колко време? Ще я нахраня за седмица. А ако не мога да отида пак след това, навярно ще гладува до следващото подаяние“, споделя Марина Дановска."

Ето затова ненавижадм държавата си!
Някакви скодоумни глупаци, наричащи себе си политици и управници, подкрепяни от абсолютно безмозъчни избиратели, превърнаха страната ни във филм на Хичкок или, за да съм по-образен, в невероятно нехигиенична и неприветлива морга!
Налага се ние да събираме пари за лечение на децата ни, за подпомагане на хора в бедствие, макар това да е приоритет и задължение на държавата, на базата на сключения между нас и тях социален договор.
Вместо това "великите" управници раздават парите ни за самите себе си под форма на субсидии, а и за "клетото" малцинство, което е основният им избирател!
И след два месеца, когато пак започнат да се дерат колко е важно да се гласува, помислете, дали пак да ги вкарате във властта!
Отдавна съм осъзнал, че мнозинството се състои от невероятни тъпаци, но дано поне инстинктът за самосъхранение проработи!

Върни се в “Свободна зона”