Луди разговори между пилоти и контролната кула

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Луди разговори между пилоти и контролната кула

Мнениеот CTAHKO » 08 яну 2014 19:27

Хюстън, имаме проблем..."

Изображение

Правилната комуникация между намиращите се във въздуха самолети и контролните кули по летищата е толкова важна за безопасността на полетите, колкото и наличието на крила у аеропланите. Въпреки това, по света има хора всякакви и на някои от тях просто не им е писано да се разберат. В резултат се получават редица конфузни ситуации, които водят до покачване нивата на адреналин в кръвта или в най-добрия случай до смях. Предлагаме ви да прочетете тези записани разговори между пилоти и кули, където поне един от участниците в диалозите е изпаднал в умопомрачение...

Кула: За да предотвратите шума, моля отклонете се 45 градуса вдясно.
Пилот: Какъв шум можем да създадем на 35000 фута височина?
Кула: Шум от сблъсъка, който ще последва, ако вашият 737 не се махне от пътя на идващия отпред 727...
Пилот: Прието, започвам маневрата...

Кула: Вие Еърбъс А320 ли сте или А340? (А320 е с два, а А340 е с четири двигателя. Бел. ред.)
Пилот: На А340, разбира се!
Кула: Тогава можете ли да бъдете така любезни да запуснете преди старта и останалите си два двигателя?

Изображение

Пилот: Добро утро, Братислава!
Кула: Добро утро. За ваше сведение говори Виена.
Пилот: Аз захождам за кацане в Братислава.
Кула: Тук е Виена.
Пилот: Виена?
Кула: Да.
Пилот: Но защо? На нас ни трябва Братислава.
Кула: Ок, тогава прекратете захода за кацане и поемете наляво.

Кула: Имате ли достатъчно гориво или не?
Пилот: Да.
Кула: Какво да?
Пилот: Да, сър!

Изображение

Кулата към частен пилот: Колко души сте на борда?
Пилотът: Двама човека и едно куче.
Кула: Съдейки по впечатляващото ви кацане, предполагам, че кучето управлява самолета?

Кула: Височина и местоположение?
Пилот: Метър и седемдесет и шест. Стоя от дясната страна на кабината.

Пилот: Моля за разрешение за излитане.
Кула: Съжаляваме, но не разполагаме с вашия план за полет. Къде възнамерявате да летите?
Пилот: Към Залцбург. Както всеки понеделник...
Кула: Но днес е вторник!
Пилот: Какво? Че ние тогава имаме почивен ден!

Изображение

Кула: След приземяването моля да се насочите към стоянката по рулевите пътеки Alpha 7, Alpha 5, Whiskey 2, Delta 1 и Oscar 2.
Пилот: А къде са всичките тези неща, не можем да се ориентираме?
Кула: Не знам и аз, днес ми е втори ден тук...

Кула: Проблем ли имате?
Пилот: Загубихме компаса...
Кула: Лошо... Ако продължавате да летите така, може да си загубите всичките прибори.

Бонус - култувият диалог между американски боен кораб и испански фар:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=keZ8YJUYj0U[/youtube]
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Луди разговори между пилоти и контролната кула

Мнениеот CTAHKO » 08 яну 2014 19:45

Хейтър.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 08 яну 2014 19:57

Фейк са тези неща.
Един от големите ми приятели е пилот, пилотира за България Еър, та него съм го питал адски много неща за въздухоплаването и едно от тях е било комуникацията с контролната кула, а тя се спазва до последния елемент в противен случай има големи глоби и уволнения и такива неща, каквито са описани няма как да се говорят.
Явно този, който е писал тези неща много филми гледа.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 яну 2014 20:08

BadBoy написа:Фейк са тези неща.
Един от големите ми приятели е пилот, пилотира за България Еър, та него съм го питал адски много неща за въздухоплаването и едно от тях е било комуникацията с контролната кула, а тя се спазва до последния елемент в противен случай има големи глоби и уволнения и такива неща, каквито са описани няма как да се говорят.

CTAHKO написа:Правилната комуникация между намиращите се във въздуха самолети и контролните кули по летищата е толкова важна за безопасността на полетите, колкото и наличието на крила у аеропланите. Въпреки това, по света има хора всякакви и на някои от тях просто не им е писано да се разберат. В резултат се получават редица конфузни ситуации, които водят до покачване нивата на адреналин в кръвта или в най-добрия случай до смях. Предлагаме ви да прочетете тези записани разговори между пилоти и кули, където поне един от участниците в диалозите е изпаднал в умопомрачение...

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 08 яну 2014 20:18

Каквото и да копираш това, което ми е споделено от действащ пилот няма, как да го обориш, така че, който иска да чете свободни съчинения нека го прави.
Още повече, че тази информация трябва да се изнесе от ръководител движение или пилот, а всичко се записва до последния детайл.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 яну 2014 20:35

BadBoy написа:Фейк са тези неща.

Ае, знае ли се... :lol: Всякакви джигити порят висините със собствени аероплани. За авиодиспечерите съм съгласен, че трудно биха изръсили нещо, което не е по устав.

Пътниците също не седят мирно, една ключалка ги дели от пилотската кабина и осъществяването на следната комуникация :lol:

Кула: Потвърдете височината, на която летите.
Пилот: Вие се интересувате само от жълтурии!
Кула: Моля, потвърдете самоличността си.
Пилот: Какво, да си покажа фалоса ли? Не се радвайте, папагали, не се радвайте хлебарки и нощни пеперуди, хиени, които непрекъснато тичат задъхани! Цацаров да ме арестува лично, ако му стиска!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 яну 2014 20:37

BadBoy написа:Каквото и да копираш това, което ми е споделено от действащ пилот няма, как да го обориш, така че, който иска да чете свободни съчинения нека го прави.
Още повече, че тази информация трябва да се изнесе от ръководител движение или пилот, а всичко се записва до последния детайл.

Казала лисицата на опашката си ;) За пореден път се показваш като гнусен хейтър 8-) Темата е за забавление, ама ти и за това не ставаш 8-) Има си определени ПРАВИЛА за комуникация м/у пилотите и наземните екипи. От там нататък можеш а си водиш свободен разговр и да си говориш каквото си искаш(е, не точно), стига да не пречиш на работата на наземните екипи или пилотите 8-) Казва ти го старши оператор на радиолокационна станция на военно летище Узунджово(вече закрито) от първо лице, а не щото някой му бил казал 8-) Като започнеш да говориш от първо лице, тогава можеш да спориш с мен 8-) Капиш :!:

П.П. И да ти кажа, в повечето случаи изцепките идват от пилотите, а не от наземния екип 8-)Наземните екипи гледат по екраните и внимават да не стане някой фал, че и най-малкото невнимание може да коства човешки живот.
Последна промяна от CTAHKO на 08 яну 2014 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 08 яну 2014 20:41

СТАНКО ти нямаше ли да имигрираш, нали тука всичко било изгубено ?
[center]Levski & Lazio[/center]

Върни се в “Свободна зона”