Промените,които бих желал са въз основа на желанието ми, интелигентни БЪЛГАРИ да избират управляващите !
1. Задължително средно образование /не е много, но както бълваме фалшиви висшисти от измислени университети, скоро може и да е висше задължителното /
2. Минимална възраст за гласуване - 25 години /никой на 18 не разбира от политика ! На тези години хората гласуват или за партията, на която симпатизира семейството им, или за Сидер Ага/защото видите ли той е НАЦИОНАЛИСТ/, или за този който дава 30 кинта/
3. Максимална възраст за гласуване - 60 години и работещи хора до 65 години /нищо лично , но НИЕ трябва да избираме бъдещето си, а не хора, които не помнят какво са яли на закуска. Знам, че звучи неуважително, но това е истината ! /
4. Избиране на личности, а не партии ! /целта е, такива плужеци, като любимеца на народа Делян Пеевски, да не бъдат допускани в Парламента/
5. Рязко намаляване на броя депутати ! / Безсмислено е държавата, тоест ние, да харчим пари за толкова хора, при положение, че и половината ще са ни много. Намаляването на бройката, ще доведе до "изрязване" на пълнежа от Парламента /
6. Избиране ПОИМЕННО на двама души от всяка област, които да я представляват в парламента/най-добре да бъдат местни, за да могат наистина да представляват областта/
7. Недопускане на НИКОЙ, към когото е имало дори СЪМНЕНИЕ за какъвто и да е вид престъпление !
Това е моето мнение. Моля, споделете вашето мнение и вашите идеи !
Идея за промяна в изборният кодекс
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- JohnnieWalker
- Контакти:
Re: Идея за промяна в изборният кодекс
Боговете сигурно са полудели.

JohnnieWalker написа:7. Недопускане на НИКОЙ, към когото е имало дори СЪМНЕНИЕ за какъвто и да е вид престъпление !
Е, сега вече останахме без депутати !

[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

т.1 - задължителна.
т.2 - не - 18г. е достатъчно добра възраст за всеки мислещ човек. Дори и да сбърка, цялото време е пред него и ще има шанс да се поправи.
т.3 - 60 е малко, по-скоро 70, даже 75
т.4 - смесена система защото ако се избират само личности, тогава Пеевски и всякакви цигански босове ще влязат без проблем. Достатъчно е да си купи няколко села.
т.5 - 120
т.6 - ....
т.7 - най-лесното нещо е да се създаде съмнение за някой, тоест това предложение е неприложимо.
т.2 - не - 18г. е достатъчно добра възраст за всеки мислещ човек. Дори и да сбърка, цялото време е пред него и ще има шанс да се поправи.
т.3 - 60 е малко, по-скоро 70, даже 75
т.4 - смесена система защото ако се избират само личности, тогава Пеевски и всякакви цигански босове ще влязат без проблем. Достатъчно е да си купи няколко села.
т.5 - 120
т.6 - ....
т.7 - най-лесното нещо е да се създаде съмнение за някой, тоест това предложение е неприложимо.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Приятелю любезни! По твоите критерии годни за избиратели са 20 % от населението на България. Е от сега ти казвам че твоятя мечта е неосъществима. Я кажи къде по света действат такива правила? Или само пишеш тия неща щото те сърби отзад?
Единствено точка 5 е задължителна, всички останали са в сънищата на автора на темата, а относно точка 7 времето за лустрация отдавна отмина
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
- JohnnieWalker
- Контакти:
orlando7 написа:Приятелю любезни! По твоите критерии годни за избиратели са 20 % от населението на България. Е от сега ти казвам че твоятя мечта е неосъществима. Я кажи къде по света действат такива правила? Или само пишеш тия неща щото те сърби отзад?
1. По-добре 20% да направят интелигентен избор, отколкото 60% да направят лош избор

2. Това, че никъде няма такива закони, не значи, че с ПРОМЕНИ не биха станали добри

3. Всичко това е просто предложение, публикувано във форум, с цел дискусия. Аз и да искам, не мога да ги въведа тези правила

orlando7 написа:Приятелю любезни! По твоите критерии годни за избиратели са 20 % от населението на България. Е от сега ти казвам че твоятя мечта е неосъществима. Я кажи къде по света действат такива правила? Или само пишеш тия неща щото те сърби отзад?
Точно така. И тези 20 % си имат професия и изкарват брутния вътрешен продукт на страната. Кой ще работи, ако и те хукнат към парламента?
NOMER14 написа:orlando7 написа:Приятелю любезни! По твоите критерии годни за избиратели са 20 % от населението на България. Е от сега ти казвам че твоятя мечта е неосъществима. Я кажи къде по света действат такива правила? Или само пишеш тия неща щото те сърби отзад?
Точно така. И тези 20 % си имат професия и изкарват брутния вътрешен продукт на страната. Кой ще работи, ако и те хукнат към парламента?
Аз съм на 23 години, имам професия, осигуряват ме 5х минималната заплата, но няма да имам право да гласувам, защото нямам 25 ! Голям смях!

БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
т.1 - задължителна
т.2 - това предложение е като идеята шофьори с под 2 години стаж да не шофират по магистрали :D
т.3 - определено трябва да има таван, но той не може да е под пенсионната възраст. Не се наемам обаче да кажа колко трябва да бъде.
т.4 - аз съм против мажоритарната система
т.5 - козметична е, но е нужна
т.6 и 7 са откровено глупави, защото са неприложими или няма да си извършат целта.
Само да кажа, че тези промени трябва да залегнат в КРБ, а не в ИК
т.2 - това предложение е като идеята шофьори с под 2 години стаж да не шофират по магистрали :D
т.3 - определено трябва да има таван, но той не може да е под пенсионната възраст. Не се наемам обаче да кажа колко трябва да бъде.
т.4 - аз съм против мажоритарната система
т.5 - козметична е, но е нужна

т.6 и 7 са откровено глупави, защото са неприложими или няма да си извършат целта.
Само да кажа, че тези промени трябва да залегнат в КРБ, а не в ИК