Понеже вече се застудява, искам да споделим мнение за едно от най-сериозните български постижения - хубавата ракия
според вас, коя е най-добрата ракия в момента?
имам и два под въпроса
- съгласни ли сте, че като сте някъде из страната, не се поръчва ракия от други региони, тъй като е менте?
- съгласни ли сте, че северняшките ракии или са с вкус на пирони и твърда, или е пълен ташак
колко са феновете на гроздовите ракии и колко са на плодовите/сливовите?
за мене лично номер 1 е Поморийската, номер 2 Сунгурларска, номер 3 Бургаска мускатова
Смятам, че гроздовите ракии, които се правят в райони с песачлива почва и място, закътано от големи студове, са най-добрите. СПоред мене също така, ракиите от мискетовите грозда са по-добри от мускат-отонеловите, но рекламата на вторите е по-силна и по-популярна
Коя ви е любимата ракия?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Коя ви е любимата ракия?
Явно нищо не разбираш от ракии.
Щом казваш,че северняшката имала незнам си какъв вкус.
Всеки регион си има хубави ракии.
Но вероятно не си пил домашна ракия и най-вече кайсиева от силистренския регион(аз несъм от него край
)
Щом казваш,че северняшката имала незнам си какъв вкус.
Всеки регион си има хубави ракии.
Но вероятно не си пил домашна ракия и най-вече кайсиева от силистренския регион(аз несъм от него край

Бургас 69, черночервен етикет. Това за купешките.
Инак нашата си дедова е от памид, Пазарджишко, и не е лоша ракия, ама никак. Обаче смокиновата е върхът! Смокините в този регион дават много плод, а продуктът от това е феноменален. Най-добрата ракия, йебем ти вискита и све!
Инак нашата си дедова е от памид, Пазарджишко, и не е лоша ракия, ама никак. Обаче смокиновата е върхът! Смокините в този регион дават много плод, а продуктът от това е феноменален. Най-добрата ракия, йебем ти вискита и све!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
По принцип съм водкаджия но на въпроса-кайсиева и сливова,инъче всичко под ножа без джин че имам лоши спомени от него

HASTA DE LA VICTORIA
- Red Warrior
- Контакти:
Така и не се научих да пия ракия, така да се каже не съм ракиджия. Може би в единични случаи лятото с шопска салата бих пийнал.
Най-често пия бира, или уиски. В редки случаи вино, но само червено.

Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
-
- Контакти:
Хубава тема пичове! Този спор обаче трябва да се реши на масата:) Жалко, че няма как всички да седнем на една маса и така да решим този спор.
Иначе в това време на ментета в което живеем най-добрата ракия без капчица съмнение си е домашната-без значение от какъви плодове е направена.
Иначе в това време на ментета в което живеем най-добрата ракия без капчица съмнение си е домашната-без значение от какъви плодове е направена.
Кучетата си лаят, орлите си летят.
От купешките най хубавата която съм пил е на Тодороф иначе Сунгорласката специална и Бургас 69 също си ги обичам
.
Колкото до домашните да хубави са но през последните години и там се навъдиха много тарикати искат по 7-8 лева за бутилка, а ти пробутват ментета подобни на тези в магазините.
Иначе гроздовата си я уважавам най много, след това кайсиевата, а от смокини честно казано не съм пил

Колкото до домашните да хубави са но през последните години и там се навъдиха много тарикати искат по 7-8 лева за бутилка, а ти пробутват ментета подобни на тези в магазините.
Иначе гроздовата си я уважавам най много, след това кайсиевата, а от смокини честно казано не съм пил