В темата която аз отворих за празника (Хелоуин vs. Деня на народните будители) аз обясних за американския културен тероризъм, който постоянно ни се натрапва от всички видове медии посредством пошли филми и музика. Та, идеята ми е че:
1. Срещу него трябва да се води съпротива, а за това основна роля трябва да имат родителите, които да "запалят" децата си по нашите родни традиции и да ги убедят че американските им влияят зле.
2. Самите медии да се вземат в ръце и да излъчват филми, сериали и музика от различни краища на Европа и света, като американските да не преобладават.
3. Филмовите продуценти да популяризират нашите родни традиции чрез комерсиални филми и сериали. Пример: В епизода на "Столичани в повече", когато Йовка и Радко направиха бебето сцената можеше да се разиграе не на фона на откриването на паметник на Бойко Борисов, а по време на кукерски фестивал (е, ще изключим факта че би им било студено на поляната

, но ми разбирате идеята)
4. За този проблем аз лично говоря от много време, но му се обръща твърде малко внимание: необходима е безмилостна борба с латиницата в нашето Интернет пространство (визирам че над 75% от познатите ми пишат в скайп на латиница (маймуница (да не обиждам маймуните)), представям си какво е сред подрастващите). Това също е свързано по някакъв начин с американския културен тероризъм и тук основната роля трябва да е и на учителите, и на родителите, които трябва да създадат негативно отношение у децата към използването на латиница за изписване на български думи. Няма да е лошо чуждите езици да започнат да се учат в по-горен клас (както беше по мое време).