Кукери vs. Halloween

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DarkPsy

Кукери vs. Halloween

Мнениеот DarkPsy » 31 окт 2013 22:37

Изображение

Защо е необходимо да ставаме последователи на всичко западно! Имаме си чудесен празник на същата тематика. Защо всички са полудели по тоя Хелоин? И децата ни вече са зомбирани по тикви-микви и тем подобни. Аз този "празник" не го празнувам, децата ми също няма да го празнуват. Също като измисления Свети Валентин, при положение, че си имаме Трифон Зарезан.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Кукери vs. Halloween

Мнениеот Jürgen » 31 окт 2013 22:42

Всеки е свободен да празнува каквото си иска. Аз не го празнувам :arrow:

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 31 окт 2013 22:45

DarkPsy написа:...децата ми също няма да го празнуват...

Надявам се те сами са взели това решение, ти си не си им казвал какво да празнуват и какво не. ;)

Иначе ще се цитирам от предишната подобна тема:

Alexx написа:
Атеист написа:А за Хелуин - който иска да си го празнува. Нищо лошо няма в него. Празник като празник - важното е веселба да става.

ПРазнуват го не защото искат, а защото е мУдерно и заради конформистката същност на българина той празнува и Хелоуин, за да е част от стадото.

Празнуват го, защото е повод за приятни и положителни емоции. Нищо повече. Нито някой е тръгнал да се прави на американец, нито е тръгнал да се прави на мУдерен. Просто децата и по-младите имат повод да се издокарат с някакъв костюм или да се гримират и да се позабавляват заедно. Ама ние по-възрастните винаги гледаме да търсим първо лошото и негативното, а не се замисляме и за хубавите неща, които следват от едно такова събитие.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 31 окт 2013 22:50

Кой го празнува реално този празник ? При нас на тази дата нещата са в двете противоположности. От една страна имаме млади майки, които трошат маса пари за да облекат децата си в някое костюмче и да го снимат за фейсбук. От друга страна имаме млади хора търсещи поредния повод да се изпонапият като кучета, и го намират във вече модернтие хелуин партита. Не е нужно да обяснявам как се обличат мацките на тези партита :roll: :twisted:

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 31 окт 2013 22:55

По последни данни ,най яко купонясват в Благоевград ,без да знаят какво точно прануват ,едни ходят с маски на баба Яга ,други се правят на Майкъл Джексън ,трети са надули уредбите с тонколоните и слушат сръбско-българска чалга ,четвърти са надули зурните .
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 31 окт 2013 23:03

Когато американците сложат мартеници, тогава ще празнуваме и Хелуин.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 окт 2013 23:04

В темата която аз отворих за празника (Хелоуин vs. Деня на народните будители) аз обясних за американския културен тероризъм, който постоянно ни се натрапва от всички видове медии посредством пошли филми и музика. Та, идеята ми е че:
1. Срещу него трябва да се води съпротива, а за това основна роля трябва да имат родителите, които да "запалят" децата си по нашите родни традиции и да ги убедят че американските им влияят зле.
2. Самите медии да се вземат в ръце и да излъчват филми, сериали и музика от различни краища на Европа и света, като американските да не преобладават.
3. Филмовите продуценти да популяризират нашите родни традиции чрез комерсиални филми и сериали. Пример: В епизода на "Столичани в повече", когато Йовка и Радко направиха бебето сцената можеше да се разиграе не на фона на откриването на паметник на Бойко Борисов, а по време на кукерски фестивал (е, ще изключим факта че би им било студено на поляната ;) , но ми разбирате идеята)
4. За този проблем аз лично говоря от много време, но му се обръща твърде малко внимание: необходима е безмилостна борба с латиницата в нашето Интернет пространство (визирам че над 75% от познатите ми пишат в скайп на латиница (маймуница (да не обиждам маймуните)), представям си какво е сред подрастващите). Това също е свързано по някакъв начин с американския културен тероризъм и тук основната роля трябва да е и на учителите, и на родителите, които трябва да създадат негативно отношение у децата към използването на латиница за изписване на български думи. Няма да е лошо чуждите езици да започнат да се учат в по-горен клас (както беше по мое време).
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 окт 2013 23:07

[offtopic]
Педя човек написа:Кога ще ме върнат на екран :x :evil:

Ако аз направя телевизия, обещавам да те взема. Можеш да попиташ и г-н Жеков да те включи в предаването си, но малко ме съмнява че ще се навие. И да те попитам НДПЧ, което го видях в една друга тема "Национално движение Педя човек" ли означава и какво е по своята същност?[/offtopic]
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 31 окт 2013 23:50

Вещици и зомбита срещу Педя човек и няколко Кукера - сблъсъкът на титаните! :twisted:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 31 окт 2013 23:59

MoNteSo написа:Кой го празнува реално този празник ? При нас на тази дата нещата са в двете противоположности. От една страна имаме млади майки, които трошат маса пари за да облекат децата си в някое костюмче и да го снимат за фейсбук. От друга страна имаме млади хора търсещи поредния повод да се изпонапият като кучета, и го намират във вече модернтие хелуин партита. Не е нужно да обяснявам как се обличат мацките на тези партита :roll: :twisted:

Точно. Почти съм сигурен, че голяма част от празнуващите изобщо си нямат идея какво точно празнуват, от къде идва този "празник", каква е идеята му. Важното е да се окичим като коледни елхи.

Върни се в “Свободна зона”