Иди ми, доди ми - комунетата оставят данък "лихва"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

urkoto

Иди ми, доди ми - комунетата оставят данък "лихва"

Мнениеот urkoto » 14 сеп 2013 15:47

Каква стана, каква я мислехме. Другарите лаеха като бесни псета срещу този (действително несправедлив) налог роден от кухата дянкова тиква и се клеха и в майките си, и в бащите си, че ще го махнат само да дойдат на власт, а каква стана тя... точно обратното! От долния цитат разбираме още, че по-добре няма да става, по думите на нашия експертен премиер. Честито на балъците които се вързаха на червеното театро преди изборите ;)

В края на 2012 г. с приемането на поправките в закона за ДДС мнозинството на ГЕРБ въведе облагане с 10% на дохода от лихвите от влоговете от 1 януари тази година, от БСП тогава възразиха остро, а през юли т.г. Сергей Станишев обяви, че левицата ще го бутне от догодина.

Това обаче се отлага за неопределено време, стана ясно от демите на премиера, който каза, "ако коланът е къс, колкото и да го отпускаме - пак ще ни стяга", като тази метафора за икономическото ни състояние се отнася не само за следващата година, а и за следващите поне десет години за страната ни, поясни той.

http://www.dnes.bg/politika/2013/09/14/ ... ava.199364
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: Иди ми, доди ми - комунетата оставят данък "лихва"

Мнениеот Red Warrior » 14 сеп 2013 15:51

Аз пък мисля, че въвеждането на данък лихва, беше едно от малкото добри неща направени от Тиквоча. Има хора, които живеят само от лихви. Продал нивите на баба си, прадал имотите на дядо си и чака лихвичките. Не виждам защо не трябва да му се облага този НОВ доход.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

urkoto

Мнениеот urkoto » 14 сеп 2013 15:56

Не искам да навлизаме в този спор който помня, че беше воден многократно в този форум по време на въвеждането на този данък. Личното ми мнение е, че лихвата НЕ Е доход и съответно не трябва да се облага, така е дефинирано и по дебелите книги, поне последния път като ги четох. Но пак призовавам да не навлизаме в този спор.

По-скоро ми е интересно тези хора за толкова късопаметни ли ни вземат. Та нали преди няма и година съсела Станишко се плюнчеше от трибуната на НС, че това било геноцид срещу българския народ, че тиквуня вземал дето се вика и на босия цървулите по този начин. Сега пък пионката му Орешарски дава яко на задна по този въпрос. Бих казал поредното осиране на комунетата, тези хора не се научиха за толкова години и повтарят до болка познатите грешки.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 14 сеп 2013 16:03

Е са... Лихвите не били доход... Доход са си, само дето собственика им е решил не да търгува с машини, яйца, или коприва, а с парите като стока, като ги продава по-скъпо от стойността им. ;) Иначе не бива толкова да политизираме проблемите в държавата. За мен един проблем, или има правилното решение, или не. Лошото е, че комунетата от Герб, БСП, ДПС, Атака, НФСБ и т.н. предлагат грешните решения.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 14 сеп 2013 16:08

Парите от данък лихва ще бъдат избити с по-високи лихвени проценти...

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 14 сеп 2013 16:11

Лихвите по депозити са доход, а лихвите по кредити разход ли са? Хубаво искат да облагат доходите, ама защо не позволяват намаляване на данъчната основа с разходите?

П.С. Говоря за кредити за първо жилище, не за джет кредит, потребителски кредит за ново телефонче и др. подобни.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

riff
Контакти:

Мнениеот riff » 14 сеп 2013 16:23

по комунистически начин пак се отклонява темата, не е въпроса за смисъла на данъка, въпроса е, че за пореден път комунистите критикуват нещо когато не са на власт, а като дойдат на власт забравят, разумните хора ясно съзнават това, но гласоподавателите на комунистите дори не разбират, камо ли да вземат осъзнати решения

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 сеп 2013 16:29

Орешарски обещавал ли е, че ще маха данък "лихва"? Или пък Чобанов?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 14 сеп 2013 16:44

Tommi написа:Орешарски обещавал ли е, че ще маха данък "лихва"? Или пък Чобанов?

Ако няма да се отменя, тогава парите, идващи от хората, трябва да се използват разумно, в полза на данъкоплатеца.
Синчец, а доста други, го казаха, че ако сбъркат сериозно управляващите, целият народ ще се вдигне и тогава...
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 сеп 2013 17:06

Хахаха,не е истина как се гаврят със своите избиратели,депутатите от БСП ;) Едно по едно обещанията пропадат и пропадат,колкото падна цената на тока,толкова ще падне и тая лихва....Сега очакваме 250 хил. нови работни места и 450 лв. минимална заплата,да видим...

Върни се в “Свободна зона”