1986г. Българският Чернобил-укрито престъпление на БКП
1986г.,,Българският Чернобил''-укрито престъпление на БКП Прогнилата комунистическа диктатура в СССР създава условия за най-мащабната катарстрофа в историята на атомната енергетика в света-аварията в АЕЦ Чернобил на 26 април1986г. Това е престъпление спрямо народа на Украйна и останалите народи в империята на злото, за което СССР повече от две седмици мълчи. Съветските ръководители начело с М.Горбачов скриват мащабите на катастрофата и чак,когато радиокативният облак залива Европа чак тогава проговарят виновно. Още по-голямо престъпление прави БКП, която управлява еднолично и безконтролно България през 1986г. Това е ,,българският Чернобил'', който днес е едно забравено престъпление на комунизма.
Още няма точни данни за щетите, нанесени на България.В България вестта за атомната авария край Чернобил се промъква "след дъжд - качулка". Свирепата цензура се дължи главно на страха от Кремъл, но българските управници не могат да си позволят лукса сред населението да настъпи паника. Това би довело до масов срив на производството и консумацията на определени продукти. Освен това не е изградена ефикасна система за защита на населението.Гражданите са обучавани как да се предпазват от евентуален ядрен удар от страна на "капиталистическите агресори", а изведнъж, радиацията подло ги изненадва в гръб - откъм "братския" Съветски съюз! БТА и официозът "Разбойническо дело" тиражират манипулативни, тенденциозни и успокояващи съобщения за "случая" Чернобил. Правят се отчаяни опити да се парират "вражеските" обвинения за прикриване на фактите за радиационния фон. БТА сключва споразумение с Кремъл да публикува само успокояваща информация. Българските лекари и учени масово подписвали декларации пред ДС, че ще мълчат за пораженията На 1.05.1986г.българите манифестират под радиоактивен дъжд. Т.Живков реагира с обичайната тактика на снишаване и премълчаване, докато отмине бурята. Когато на 4.05.1986г. му докладват, че положението е "много сериозно",той нарежда: "Ще си траем!" Радиолог № 1 на републиката проф. Георги Василев споменава за "втория Чернобил" за България през есента на 1986-а и зимата на 1987 г., получил се вследствие несъобразяване с препоръките на експертите да се изхвърли първият пролетен откос от зелените фуражи, за да не могат радионуклидите да попаднат в месото и млякото.
"Чрез храните цезият в организма на хората се увеличава силно, като на места достига стойности, по-високи от май 1986 г. Това е т. нар. втори Чернобил за България", разкрива проф. Василев. За него "истинските жертви на аварията" са онези 2030 неродени българчета, чиито майки ги абортират - по желание или спонтанно, стресирани от зловещите слухове, че ще родят деца-идиотчета.
Източник: http://ebox.nbu.bg/comunism/view_lesson.php?id=228
Това е едно жестоко престъпление , което комунистическите престъпници укриват, но те за себе си взимат здравословна храна и оставят българският народ да мре под радиоактивния дъжд и да се трови с отровна храна! За комунягите човешкият живот не означава абсолютно ниюо и те с това си деяние го доказват, служейки на тяхната родина СССР!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Безкомпромисен
- Контакти:
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!
Re: 1986г. Българският Чернобил-укрито престъпление на БКП
Всичко добре, но краят на тази "статия" показва, че е поръчкова - хем никой не знаел, хем било крито, хем майко абортирали заради слухове. Брат ми се роди тогава и ние слухове не сме чули, а точната бройка още повече допълва идеята, че това е някакво анти-парче, а не научна статия!
Няма ли кой да банне тези боклуци дето тотално се стремят да политизират форума, а всяка тема се оспамва от същите с техните простотии?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Да, това беше така ! Помня как манифестирахме под майския радиационен дъжд дни след като беше станала трагедията в Украйна.
Затова раковите заболявания скочиха многократно през изминалите от тогава години. Много млади хора си отидоха без време в следствие на това. Многократно се увеличиха и родените с аномалии. Преди 25 години нямаше толкова инвалиди. Да срещнеш млад човек с някакви умствени, зрителни или двигателни проблеми беше много голяма рядкост за разлика от сега.
За съжаление никой не може да каже в цифри какви са последиците от радиацията в България след Чернобил.
Факт е обаче, че тогавашните власти прикриваха мащабите на катастрофата и по този начин изложиха на риск населението на страната ни.
Затова раковите заболявания скочиха многократно през изминалите от тогава години. Много млади хора си отидоха без време в следствие на това. Многократно се увеличиха и родените с аномалии. Преди 25 години нямаше толкова инвалиди. Да срещнеш млад човек с някакви умствени, зрителни или двигателни проблеми беше много голяма рядкост за разлика от сега.
За съжаление никой не може да каже в цифри какви са последиците от радиацията в България след Чернобил.
Факт е обаче, че тогавашните власти прикриваха мащабите на катастрофата и по този начин изложиха на риск населението на страната ни.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

Винаги съм се въздържал да коментирам точно това , но вече прекалихте ! Точно по това време моя втори баща беше военен и мога да ви кажа , че нищо че нямаше официална информация всички знаеха какво се случва !
Работеше във военно окръжие и ги караха по 3 пъти на ден да мерят радиация ! Тогава за първи път видях Гайгеров брояч и разбрах как работи ! Относно радиационният дъжд - нещата са си чиста пропаганда !
Мога да ви кажа , че ако радиация беше извън норми едва ли щеше да има манифестации. Моля , ви или говорете с факти или замълчете ! Писна ми от празни журналистически приказки !
Работеше във военно окръжие и ги караха по 3 пъти на ден да мерят радиация ! Тогава за първи път видях Гайгеров брояч и разбрах как работи ! Относно радиационният дъжд - нещата са си чиста пропаганда !
Мога да ви кажа , че ако радиация беше извън норми едва ли щеше да има манифестации. Моля , ви или говорете с факти или замълчете ! Писна ми от празни журналистически приказки !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
iliyan написа:Винаги съм се въздържал да коментирам точно това , но вече прекалихте ! Точно по това време моя втори баща беше военен и мога да ви кажа , че нищо че нямаше официална информация всички знаеха какво се случва !
Ами, вие сте знаели, защото баща ти е работил във Военно окръжие. Другите хора обаче нямат Гайгерови броячи в домовете си !

Информацията за радиацията се разнасяше като слух, но официалната власт така и не излезе да предупреди населението какви мерки да вземе !
Майка ми, която е интелигентна жена, ни даваше йод на капки. Беше чела някъде, че това предпазва от радиация.
Никой обаче не каза на хората как да се предпазят !!!
Напротив ! Говореше се, че, докато ние маршируваме под майския радиационен дъжд и рупаме зелена салата пълна с радиация, другарите от Политбюро на БКП и техните семейства ядяха само вносни храни от другия край на света, където радиация нямаше.
Знаете, че съм с леви убеждения и че симпатизирам на БСП, но ... ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА !!!

[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

viali69 написа:iliyan написа:Винаги съм се въздържал да коментирам точно това , но вече прекалихте ! Точно по това време моя втори баща беше военен и мога да ви кажа , че нищо че нямаше официална информация всички знаеха какво се случва !
Ами, вие сте знаели, защото баща ти е работил във Военно окръжие. Другите хора обаче нямат Гайгерови броячи в домовете си !![]()
Информацията за радиацията се разнасяше като слух, но официалната власт така и не излезе да предупреди населението какви мерки да вземе !
Майка ми, която е интелигентна жена, ни даваше йод на капки. Беше чела някъде, че това предпазва от радиация.
Напротив ! Говореше се, че, докато ние маршируваме под майския радиационен дъжд и рупаме зелена салата пълна с радиация, другарите от Политбюро на БКП и техните семейства ядяха само вносни храни от другия край на света, където радиация нямаше.
Знаете, че съм с леви убеждения и че симпатизирам на БСП, но ... ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА !!!
Тука Виали е абсолютно прав. Аз винаги съм го критикувал и не споделям политическите му убеждения, но това са, както казва батко ви Санди, факти. Хората не са имали абсолютно никаква информация и хиляди са били изложени на радиационния дъжд и са яли марули.

Леевски, оле

Не ме интересува с какви убеждения си !
Казах факти и това значи цифри ! Иначе казано на тази и тази дата радиация е бил извън норми !
И за твоя информация - нищо че мереха не се взимаха никакви мерки защото радиацията в БГ доста под опасните норми !
И не защото са ми казали , а защото съм видял какво показва брояча и заповедта в която пишеше след колко трябва да се подаде сигнал в Сф !
А за вносните плодове и зеленчуци това мит на журналистите ! Ако обичаш факти , а не празните приказки на псевдожурналистите !
Казах факти и това значи цифри ! Иначе казано на тази и тази дата радиация е бил извън норми !
И за твоя информация - нищо че мереха не се взимаха никакви мерки защото радиацията в БГ доста под опасните норми !
И не защото са ми казали , а защото съм видял какво показва брояча и заповедта в която пишеше след колко трябва да се подаде сигнал в Сф !
А за вносните плодове и зеленчуци това мит на журналистите ! Ако обичаш факти , а не празните приказки на псевдожурналистите !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
- football.total
- Контакти:
Айде някой да го банне този продухан политически скот от форума на ГОНГ. Влезеш сутрин във форума половината от темите са спам другата половина продукт на някакви кухи безмозъчни боклуци като този на снимката. Да си прави реклами на злобарските коментари някъде другаде. Писна ми от този помияр!

boabbb написа:viali69 написа:iliyan написа:Винаги съм се въздържал да коментирам точно това , но вече прекалихте ! Точно по това време моя втори баща беше военен и мога да ви кажа , че нищо че нямаше официална информация всички знаеха какво се случва !
Ами, вие сте знаели, защото баща ти е работил във Военно окръжие. Другите хора обаче нямат Гайгерови броячи в домовете си !![]()
Тука Виали е абсолютно прав. Аз винаги съм го критикувал и не споделям политическите му убеждения, но това са, както казва батко ви Санди, факти. Хората не са имали абсолютно никаква информация и хиляди са били изложени на радиационния дъжд и са яли марули.Периода на полуразпад ( ако знаеш какво е това ) на повечето елементи е 30-тина години, така че в момента това и стреса са основните причини за бума на раковите заболявания. Тъпотиите за умишлени аборти на автора - не ги четете, той още не се е осъзнал от headshot-a от бат Петьо
Съгласен съм. Истината си е истина преко политическите убеждения.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"
И цела книга много ще те измори!"