Да се въведе единна минимална заплата в Европейския съюз, за да се елиминират изкривяванията в конкурентоспособността между отделните страни членки. Това предложи френският премиер Жан-Марк Еро, предаде АФП.
Това не е първата подобна идея. Още през 2008 г. Европарламентът предложи като мярка за борба с бедността в страните от ЕС минималната заплата да стане 60% от средната за съответната държава.
В момента между най-ниските възнаграждения в ЕС има огромни разлики. В България минималната заплата е 158,5 евро, а в Люксембург - е 1874 евро.
Извинявам се че новината не е спортна,но ми се стори интересна,дали може това да стане и как ще реагират българските работодатели и бизнесмени ако наистина се въведе единна минимална работна заплата много ми е интересно,например ако се въведе да кажем примерно 500 евро как ще се плаща тя в България,изобщо изникват най различни въпроси.Иначе би добре дошло за БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК ако стане това ама,надали.
Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС
Последна промяна от grasiani на 09 сеп 2013 20:52, променено общо 1 път.
Re: Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС
Ето тогава вече могат спокойно да ни бият катанеца на държавата. 

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
От Франция ще повее вятъра на промените и капиталистическото иго постепенно ще изчезне. Френският премиер има доста ляво мислене, дано се приеме предложението му.
Най-великите държави в света - Русия, КНДР, Китай, Куба, Виетнам.
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.
Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.
Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!
Не вярвам, французите да се съгласят толкова да им свалят заплатите
А и 60% от средната заплата за определената държавата, не е като единна минимална заплата за всички в ЕС 

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
grasiani написа: дали може това да стане и как ще реагират българските работодатели и бизнесмени ако наистина се въведе единна минимална работна заплата много ми е интересно,например ако се въведе да кажем примерно 500 евро как ще се плаща тя в България,изобщо изникват най различни въпроси.Иначе би добре дошло за БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК ако стане това ама,надали.
Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Ами тя френската минимална заплата е 1430 евро ще ни приравнят към тяхната 

5000 хиляди евро минимална работна заплата и нито евро по-малко!В Англия чистач взима 19 000 паунда годишно.Направете си сметката.
Последна промяна от Parmalat на 09 сеп 2013 20:58, променено общо 1 път.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Аз си знам че ако започне да се дискутира този въпрос,ще излязат Каролев,Хампарцумян разни бизнес съюзи и ще почнат да ни обясняват как в България това не може да стане,ами направете го да може да стане не само да казвате че не може.Ето и в самия форум веднага започват не може да стане казват и отсичат и народа пак ще си мизерува щото еди кой казва че не може.
Tommi написа:grasiani написа: дали може това да стане и как ще реагират българските работодатели и бизнесмени ако наистина се въведе единна минимална работна заплата много ми е интересно,например ако се въведе да кажем примерно 500 евро как ще се плаща тя в България,изобщо изникват най различни въпроси.Иначе би добре дошло за БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК ако стане това ама,надали.
Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.
До Томи - айде още малко помисли и пак напиши нещо...
rebel написа:
До Томи - айде още малко помисли и пак напиши нещо...
С кое не си съгласен и защо?