Как си представяте България след 50 години?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Как си представяте България след 50 години?

Мнениеот doktora25 » 08 сеп 2013 14:15

В дни на протести, контрапротести и разединение на нацията реших да пусна подобна тема, която освен да предложи нова порция доводи към различните гледни точки, мисля че може да генерира и нови конструктивни идеи или да се постигне макар и частично обединение на някои идеи. Та въпросът ми е как си представяте България след 50 години и какво е необходимо да се направи, за да се постигне или избегне този сценарий?

Предлагам няколко възможни сценария:
1) Тогава в бавни темпове вече ще настигаме средноевропейските стандарти. Политическата класа вече ще е обновена и няма да има нищо общо със съвременните олигархични кръгове. Ще градим конкурентна пазарна икономика, като се възползваме по най-добрия начин от европейските средства. ЕС ще разцъфтява.
2) Същото, но с уговорката, че ще градим социализъм по скандинавския модел.
3) На власт ще дойде националистическа, комунистическа (ама истинска, такава която да гради планова икономика) партия или военна диктатура, които ще ни изкарат от ЕС и НАТО и ще водят силно протекционистична или ориентирана изцяло на изток политика.
4) Съществени промени няма да има, ще ни управлява същата политическа класа, негативните тенденции ще продължат, икономиката ще продължава да замира, нацията да се топи, грамотността да намалява, етническото напрежение да се засилва.
5) Същото като предходното, но в много по-крайни варианти: например като в скорошните публикации, че българско население ще живее само в 6-7 града силно охранявани, а малцинствата ще плячкосват навсякъде или пък че българите ще ни разселят изцяло в ЕС, или "новият световен ред", за който говори Виали.
6) Предлагам други 2 крайни варианта малко от филмите: оптимистичният вариант на силно технологично развитие, например че ще имаме роботи-домашни прислужници, на технологии, част от които ще достигнат и до нашите земи, както и песимистичният вариант на глобално световно затъпяване: подобни събития от филма "Идиокрация (Власт на идиотите)" :)
7) Ще има дотогава много сериозни промени в политическата карта на света: например световна война, глобална и много мощна икономическа криза, поява на нов лидер от типа на Хитлер и Наполеон, единна мощна и ядрена арабска държава, ще има сериозно преразпределение на силите между големите държави и от нашето участие в тези процеси би зависило в най-голяма степен нашето бъдеще и благосъстояние.
8) Друго.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

dodo7271
Контакти:

Re: Как си представяте България след 50 години?

Мнениеот dodo7271 » 08 сеп 2013 14:25

Нито един от вариантите няма да се осъществи. По една проста причина - след 50 години българите ще са малцинство на тази територия. Съмнявам се дали изобщо ще има такава държава. Циганите ще са най-много, ще имат мнозинство в парламента, президентът вероятно ще е циганин. Какви европейски стандарти те гонят :) :) :) .

П.С. Най-хубавото на това нещо е, че няма да съм жив да го видя.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 08 сеп 2013 14:30

Аз съм оптимист,колкото и дебилно да звучи това....но конкретно да прогнозирам...мисля,че след 50 години светът ще е доста различен.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 08 сеп 2013 14:30

8. Друго ... След 50 години няма да има България ! :(
Освен, ако не стане някакво чудо в световен мащаб и нещата да се променят рязко и тотално.
Не помня 50 години назад, но помня 30 години назад. Ако България продължи с такива темпове да се циганизира, опростачва и да застарява, след още 30 просто няма да има България.
Да, може да има някаква държава със сегашните български граници. Може тази държава отново да се нарича България, но в нея няма да е останало нищо българско.
Никакъв стандарт няма да стигнем на западните държави. Системата е така изградена, че това да не се случи никога.
Вие виждали ли сте в някое гето да има по-висок стандарт, отколкото в центъра (ситито) ? За съжаление в системата, в която днес членува България нейната роля е именно на предградие, а не на център ...
Аз съм виждал и една друга България ... Жалко за тези, които никога няма да видят такава ! ....
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

CaWo0p
Контакти:

Мнениеот CaWo0p » 08 сеп 2013 14:31

Супер си я представям : ) за разлика от повечето хора :mrgreen: то въпроса трябва да е човечество къде ще е след 50 години граници падат войни ще има и тн :)

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 сеп 2013 14:33

Тези от контрапротеста ще бъдат мнозинство. Значи всичко ще е на 6.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 08 сеп 2013 14:34

viali69 написа:8. Друго ... След 50 години няма да има България ! :(
Освен, ако не стане някакво чудо в световен мащаб и нещата да се променят рязко и тотално.
Не помня 50 години назад, но помня 30 години назад. Ако България продължи с такива темпове да се циганизира, опростачва и да застарява, след още 30 просто няма да има България.
Да, може да има някаква държава със сегашните български граници. Може тази държава отново да се нарича България, но в нея няма да е останало нищо българско.
Никакъв стандарт няма да стигнем на западните държави. Системата е така изградена, че това да не се случи никога.
Вие виждали ли сте в някое гето да има по-висок стандарт, отколкото в центъра (ситито) ? За съжаление в системата, в която днес членува България нейната роля е именно на предградие, а не на център ...
Аз съм виждал и една друга България ... Жалко за тези, които никога няма да видят такава ! ....

Интересува ме твоето мнение по темата и най-вече по втората част от моя въпрос: можем ли ние нещо да направим, за да променим събитията и има ли нещо, което в световен план трябва да се случи, за да не се стигне до там?

ПС. Под №5 имам предвид точно тази гледна точка, както и на Додо.
Последна промяна от doktora25 на 08 сеп 2013 14:37, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 08 сеп 2013 14:37

Дано след 50 години живеем по-добре ! Само това искам

samatoranaga
Контакти:

Мнениеот samatoranaga » 08 сеп 2013 14:39

За съжаление след 50 години масовият българин ще е с тъмна ромска боя и ще си е пуснал турски мустак. На същият този "българин" ще разчитаме да ни отделя пари за пенсия..

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 08 сеп 2013 14:39

50 година са 43 години преди да поема властта и да започнма нова ера за България. Вярно в началото хората няма да са доволни на авторитарния ми режим, но след като усетят, че се грижа за тях ще ме заобичат и във всеки дом, държавно учреждение, улица, зала, стадион, заведение ще има мой портрет пред който хората ще се кланят и ще ме величаят как съм превърнал един Ад в Рай. Верно, няма да им харесва правото ми да спя с всяка българска гражданка, когато си пожелая, но ще го преглътнат заради минималните четирицифрени заплати започващи от цифрата 2. Може би се чудите как на 70 години ще оправям малдите девойки? Медицината ще е напреднала доста.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Върни се в “Свободна зона”