Новата S-Класа харчи 3 л/100 км

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

minchev_1951
Контакти:

Новата S-Класа харчи 3 л/100 км

Мнениеот minchev_1951 » 23 авг 2013 16:17

Изображение

Новата S-Klasse W222 е по-дълга с 20 мм в сравнение със своя предшественик, а широчината е нараснала с 12 мм. Въпреки уголемените габарити обаче масата на автомобила е по-ниска с 95 килограма. В W222 немците интегрират всички свои иновационни системи, голяма част от които са свързани с икономичността на топ-лимузината. В това отношение най-любопитна е модификацията Mercedes-Benz S500 Plug-In, която дава среден разход от 3 литра на 100 километра пробег.

Под капака на огромния седан е интегриран V-образен шестцилиндров двигател, който е снабден с турбокомпресор и разполага с мощност от 328 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 480 Нм. Работи съвместно с електрически двигател, който добавя още 107 коня към и без това немалката мощ. Тандемът от гореспоменатите агрегати ускорява S500 Plug-In до 100 км/ч за 5.5 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно на стандартните 250 км/ч.

Въпреки тези впечатляващи динамични характеристики средният разход на автомобила е 3 литра на 100 километра. Само на ток най-икономичната S-Klasse може да измине разстояние от 30 километра. Йон-литиевите батерии могат да се зареждат както от външен източник, така и от двигателя с вътрешно горене. Система за рекуперация на спирачната енергия също вкарва заряд в акумулаторите. Хибридната установка има четири режима на работа, които могат да се превключват от водача на автомобила.

При т.нар. съвместен режим Hybrid работят и двата двигателя. Вторият е наречен E-Mode и при него автомобилът се движи само на електротяга. Третият режим се нарича E-Save. В този случай електрическият двигател не работи. Автомобилът се задвижва само от бензиновия, а електрическата енергия са запазва. Последният режим е Charge. В този случай V-образният шестак, освен че задвижва колата, се грижи и за зареждане на батериите.

Потребителски аватар
doniobbb
Контакти:

Re: Новата S-Класа харчи 3 л/100 км

Мнениеот doniobbb » 23 авг 2013 16:21

да бе... щото като давам мин. 100к евро за кола ще гледам колко харчи :lol:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 авг 2013 16:51

doniobbb написа:да бе... щото като давам мин. 100к евро за кола ще гледам колко харчи :lol:

Точно...

Впрочем новата модификация на S63 AMG е убийствена. При цена от 300 бона получаваш просто невероятен автомобил.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 23 авг 2013 16:55

Жените си падат по БМВ, но не знам защо! В този ред на мисли не трябваше да си купувам частен смаолет.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Кировец II

Мнениеот Кировец II » 23 авг 2013 17:01

Що ли имам чувството, че само ние в България си правим сметка колко ни гори колата :roll:
"Докато отлагаме - животът отминава."
Луций Аней Сенека

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 23 авг 2013 17:07

Кировец II написа:Що ли имам чувството, че само ние в България си правим сметка колко ни гори колата :roll:

може би защото само у нас масово се слага АГУ на БМВ-та, джипове, пикапи, че сигурно и танкове :) хмм на Хемус Еър още ли са с керосин ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Кировец II

Мнениеот Кировец II » 23 авг 2013 17:12

Lyubooo написа:
Кировец II написа:Що ли имам чувството, че само ние в България си правим сметка колко ни гори колата :roll:

може би защото само у нас масово се слага АГУ на БМВ-та, джипове, пикапи, че сигурно и танкове :) хмм на Хемус Еър още ли са с керосин ;)

И в чужбина се слага, дори така излизат от завода, ама там може би разхода е последния фактор, който купувача съблюдава.
Може и да не съм прав, но си мисля, че за останалия свят по-важни са екстрите, а тънкия разход едва ли не се приема като минимален бонус от страна на производителя. Все пак там хората купуват от фирмения магазин, а ние от пазара за коли втора употреба. :lol:
"Докато отлагаме - животът отминава."
Луций Аней Сенека

urkoto

Мнениеот urkoto » 23 авг 2013 17:33

От друга страна има и разни такива хипита като Уреца дето са за неща като устойчиво развитие, съблюдаване на вредни емисии и поглед в бъдещето. И естествено вярват, че рептило-илюминатската паплач управлява света и световното затопляне е пълен кьорфишек :idea:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 23 авг 2013 18:02

Що ли имам чувството, че хората от твоя край си падат по трактори... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Те хората по белите държави затова са на това равнище стандарт- защото си правят сметката за всичко. ;) Правят си и сметката, че една кола, която харчи по-малко гориво ще се е обезценила значително по-малко от по-жадните модели след 5 години. ;)

Върни се в “Свободна зона”