Привет, мили приятели! Точно в осем часа и три минути тази сутрин настъпи астрономическото лято. Като цяло, това е един сравнително конвертируем сезон спрямо другите такива, поради множеството видове активност, които топлият климат позволява да бъдат практикувани.
Аз, например, имам четвърт декар обработваема земля в Крумово Градище, върху която смятам да се трудя това лято. Селото е доста далеко от дома ми, ала съм длъжен да се грижа за парцела си, като съвестен гражданин на майка България. Също така, в края на юли ще организирам напълно безплатно групи от юноши, които ще развеждам из Рожен, както и до смолянския планетариум, с образователна цел. Август месец ще бъде белязан от посещение на скъп другар във вилата му край Созопол, като предметът на дискусията ще бъдат последните изследвания в областта на фундаменталните фермиони. Най-сетне, в края на август най-вероятно ще осиновя бездомно животно в окаяно състояние, навярно псе, за да помогна на фауната на майка България.
Така, водейки се от максимата "Каквото посееш, това ще пожънеш", аз се надявам чрез моя пример за трудолюбие и просвета да посея моето семе и във вас. В тази връзка, моля да споделите вашите планове за летния сезон, стига разбира се, те да са достойни и адекватни. Благодаря ви предварително!