За разлика от червените приятели в форума,мен никога не ме е притеснявало да признавам и да приемам грешките,които ГЕРБ прави. Аз за разлика от вас,имам доблестта да отворя тема в която ще се плюе по ГЕРБ,но този път с право ! Да видим,дали някога ще видя от вас,подобна доблест...
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2053650
ГЕРБ: Журналистите да бъдат защитени
Журналистите да станат една от защитените професии в България, предлагат депутати от ГЕРБ.
Идеята им е служителите в медиите да се ползват с по-висока степен на протекция, защото често работят в рискова среда.
От ГЕРБ предлагат с промени в Наказателния кодекс журналистите да бъдат приравнени по статус със здравните и социалните работници, съобщава bTV.
Ако предложението се приеме, за нападение над журналист, социален или здравен работник, наказанието ще е до 15 години лишаване от свобода при тежка телесна повреда. За лека повреда - санкцията е 3 години.
Идеята беше приета различно от различните парламентарни групи. „Всички професии трябва да са защитени и законът да се прилага за всички", коментира Петър Мутафчиев от БСП.
От „Атака", които в петък участваха в сблъсък с телевизионна репортерка и викаха подкрепления пред парламента, засега нямат позиция.
Други представители на медиите бяха единодушни, че агресията срещу тях е все по-изявена.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Категорично съм против,защото е немислимо да се сравняват журналисти с полицаи,лекари и учители !!! Журналистите са добър политически инструмент и няма как тези хора да бъдат отъждествявани като хора със значимо обществено значение. Няма как хора като Бареков,да имат същата защита,каквато имат и лекарите и пожарникарите,защото едните спасяват човешки животи,а другият съсипва...
По бих приел,закон в който да се наказва сурово,агресивното отношение на политиците към журналистите,защото видяхме на какво са способни хората от АТАКА.
Журналистите да бъдат "защитени" от закона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Журналистите да бъдат "защитени" от закона
Имаха на разположение цели четири години.Да го бяха направили през техния мандат,вместо да търсят медиен комфорт,чрез популистки предложения 

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- Biris Norte
- Контакти:
В "защитата " влиза ,ли мятане на фекалии по-неудобни журналисти ?
Христо Смирненски -"Има два свята единия капиталистическия е излишен ".
CTAHKO написа:Имаха на разположение цели четири години.Да го бяха направили през техния мандат,вместо да търсят медиен комфорт,чрез популистки предложения
Съгласен съм ! Ако има нещо,което най-мразя в политиката това е популизмът !
dunavfc написа:ГЕРБ: Журналистите да бъдат защитени
Като нямат пари да си плащат като БСП и ДПС им остава само мазненото.

...
Biris Norte написа:В "защитата " влиза ,ли мятане на фекалии по-неудобни журналисти ?
Ей затова съм против,защитата на журналисти. Защото дава право на такива като Бареков,да си инсценират подобни скандали и да печелят политически дивиденти,без наказано !
Колега, нито аз съм Станишев, нито ти Бойко Борисов, за да носим отговорност за партиите, на които симпатизираме !
Всеки има право на политически пристрастия, както и да снеме доверието си, когато счете, че любимата партия не спазва предизборните си обещания и не оправдава очакванията му. Това е нормалния процес, другото е партиен фанатизъм.
Сега по темата. Разбира се, че за разлика от полицаите, лекарите и учителите - журналистите НЕ трябва да бъдат защитени от закона като длъжностни лица. Те за разлика от изброените други професии, нерядко изпълняват политически или други поръчки. Ако законът ги закриля засилено, то злоупотребите от страна на журналисти ще станат още повече.
Какво може да спре един журналист днес от тотално оклеветяване на някого по поръчка, освен страха от лично отмъщение на омаскарения ? Нищо !
Ако журналистите се третират от закона като длъжностни лица, то тогава те ще се чувстват недосегаеми и ще си правят, каквото поискат.
Представете си самозабравилата се Миролюба Бенатова при включванията си от Катуница, ако я пазеше специален закон !
Всеки има право на политически пристрастия, както и да снеме доверието си, когато счете, че любимата партия не спазва предизборните си обещания и не оправдава очакванията му. Това е нормалния процес, другото е партиен фанатизъм.
Сега по темата. Разбира се, че за разлика от полицаите, лекарите и учителите - журналистите НЕ трябва да бъдат защитени от закона като длъжностни лица. Те за разлика от изброените други професии, нерядко изпълняват политически или други поръчки. Ако законът ги закриля засилено, то злоупотребите от страна на журналисти ще станат още повече.
Какво може да спре един журналист днес от тотално оклеветяване на някого по поръчка, освен страха от лично отмъщение на омаскарения ? Нищо !
Ако журналистите се третират от закона като длъжностни лица, то тогава те ще се чувстват недосегаеми и ще си правят, каквото поискат.
Представете си самозабравилата се Миролюба Бенатова при включванията си от Катуница, ако я пазеше специален закон !

[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

герб, бсп, атака, дпс, кунева и костовите партии НЕ трябва да съществуват. Само така България ще се оправи. Вън тези продажни утайки от България!
Последна промяна от Eminem на 12 юни 2013 20:09, променено общо 1 път.
Няма друг вариант пич 

dunavfc написа:За разлика от червените приятели в форума,мен никога не ме е притеснявало да признавам и да приемам грешките,които ГЕРБ прави. Аз за разлика от вас,имам доблестта да отворя тема в която ще се плюе по ГЕРБ,но този път с право ! Да видим,дали някога ще видя от вас,подобна доблест...
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2053650
ГЕРБ: Журналистите да бъдат защитени
Журналистите да станат една от защитените професии в България, предлагат депутати от ГЕРБ.
Идеята им е служителите в медиите да се ползват с по-висока степен на протекция, защото често работят в рискова среда.
От ГЕРБ предлагат с промени в Наказателния кодекс журналистите да бъдат приравнени по статус със здравните и социалните работници, съобщава bTV.
Ако предложението се приеме, за нападение над журналист, социален или здравен работник, наказанието ще е до 15 години лишаване от свобода при тежка телесна повреда. За лека повреда - санкцията е 3 години.
Идеята беше приета различно от различните парламентарни групи. „Всички професии трябва да са защитени и законът да се прилага за всички", коментира Петър Мутафчиев от БСП.
От „Атака", които в петък участваха в сблъсък с телевизионна репортерка и викаха подкрепления пред парламента, засега нямат позиция.
Други представители на медиите бяха единодушни, че агресията срещу тях е все по-изявена.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Категорично съм против,защото е немислимо да се сравняват журналисти с полицаи,лекари и учители !!! Журналистите са добър политически инструмент и няма как тези хора да бъдат отъждествявани като хора със значимо обществено значение. Няма как хора като Бареков,да имат същата защита,каквато имат и лекарите и пожарникарите,защото едните спасяват човешки животи,а другият съсипва...
По бих приел,закон в който да се наказва сурово,агресивното отношение на политиците към журналистите,защото видяхме на какво са способни хората от АТАКА.
Трябва да са защитени, когато изпълняват служебно задължение, и трябва да носят наказателна отговорност при откровени лъжи и клевети.
Ако са журналисти и преписвачите от Гонг, Спортал, Спортлайн, Блиц... и сие.. да, те задължително трябва да носят отговорност за умишлено манипулиране и лъжа (клевета).За такива не трябва да има никаква защита!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?