Баба Ванга - македонка, пишат в Македония

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

e_cvetcov
Контакти:

Баба Ванга - македонка, пишат в Македония

Мнениеот e_cvetcov » 06 юни 2013 14:29

Копие от паспорта й показва, че тя е живяла в България, но по националност е заявила, че е македонка, пишат македонските медии
Новини
Българите дълго време твърдяха, че Баба Ванга се е наричала българка.
Копие от паспорта й обаче показва, че тя е живяла в България, но по националност е заявила, че е македонка.
Това пише македонското електронно издание "МК нюз".
Според статията, снимка от паспорта била публикувана в интернет от страна на ОМО "Илинден"-ПИРИН.
Баба Ванга (Вангелия Пандева Гущерова) е родена през 1911 г. в Ново село, Струмишко.
Изданието пише, че като дете е била жертва на силна буря – силният вятър я вдига от земята и я носи далеч.
Открита е затрупана с пясък и камъни.
Поради инцидента загубва зрението си и започва с нейните пророчества, заради които става известна не само на Балканите, а и в целия свят.
По-късно тя сключва брак в региона на Рупите (Петричко), Пиринска Македония, която след Балканските войни влиза в състава на България.
"Поради тази причина Баба Ванга има български паспорт, но както се вижда от него до края е останала македонка", коментира изданието.

vesti.bg
Ето и оригинала: http://grid.mk/read/news/505188121/3283 ... -makedonka

....чак се чудя има ли смисъл да ги коментираме тези техни простотии. Просто не мога да разбера какво се опитват да пропагандират и за какво го правят.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Re: БАБА ВАНГА МАКЕДОНКА!!! ПОРЕДНАТА МАКЕДОНСКА ПРОСТОТИЯ...

Мнениеот luxorus » 06 юни 2013 14:36

Баба Ванга е от геогравската област Македония,т.е. Е македонка.Родена е в Струмица,а това е някъде в Република Македония.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юни 2013 14:40

luxorus написа:Баба Ванга е от геограВската област Македония,т.е. Е македонка.Родена е в Струмица,а това е някъде в Република Македония.

"Мъдро" заключение, но като гледам автора и неговия правопис, не се учудвам на интелекта и на прозренията му.... 8-) Та значи, Елиас Канети е роден в Русе, това е някъде в Република България, ерго Елиас Канети е българин, така ли, умнико!?... :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 06 юни 2013 21:07, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
metal1111

Мнениеот metal1111 » 06 юни 2013 14:42

e_cvetcov написа:
Копие от паспорта й показва, че тя е живяла в България, но по националност е заявила, че е македонка, пишат македонските медии
Новини
Българите дълго време твърдяха, че Баба Ванга се е наричала българка.
Копие от паспорта й обаче показва, че тя е живяла в България, но по националност е заявила, че е македонка.
Това пише македонското електронно издание "МК нюз".
Според статията, снимка от паспорта била публикувана в интернет от страна на ОМО "Илинден"-ПИРИН.
Баба Ванга (Вангелия Пандева Гущерова) е родена през 1911 г. в Ново село, Струмишко.
Изданието пише, че като дете е била жертва на силна буря – силният вятър я вдига от земята и я носи далеч.
Открита е затрупана с пясък и камъни.
Поради инцидента загубва зрението си и започва с нейните пророчества, заради които става известна не само на Балканите, а и в целия свят.
По-късно тя сключва брак в региона на Рупите (Петричко), Пиринска Македония, която след Балканските войни влиза в състава на България.
"Поради тази причина Баба Ванга има български паспорт, но както се вижда от него до края е останала македонка", коментира изданието.

vesti.bg
Ето и оригинала: http://grid.mk/read/news/505188121/3283 ... -makedonka

....чак се чудя има ли смисъл да ги коментираме тези техни простотии. Просто не мога да разбера какво се опитват да пропагандират и за какво го правят.

нямам представа защо е било така навремето, но и на дедо ми, та дори и на баща ми в старите паспортите пишеше народност македонец а и двамата са родени В Благоевград и нищо не ги свързва с Македония
OFK PIRIN

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юни 2013 14:46

metal1111 написа:....нямам представа защо е било така навремето, но и на дедо ми, та дори и на баща ми в старите паспортите пишеше народност македонец а и двамата са родени В Благоевград и нищо не ги звързва с Македония

Резолюцията на Коминтерна от 1934 г. по т.н. "македонски въпрос", "социалистическият интернационализъм" на БКП, държавната измяна на др. Георги Димитров.... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
metal1111

Мнениеот metal1111 » 06 юни 2013 14:47

Captain Stottlemeyer написа:
luxorus написа:Баба Ванга е от геограВската област Македония,т.е. Е македонка.Родена е в Струмица,а това е някъде в Република Македония.

"Мъдро" заключение, но като гледам автора и неговия правопис, не се учудвам на интелекта и на прозренията му.... 8-) Та значи, Елиас Канети е роден в Русе, това е някъде в Република България, ерго Елиас Канети е българин, така ли умнико!?... :lol: :lol: :lol:

по онова време село Ново село е в територията на България
OFK PIRIN

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юни 2013 14:59

metal1111 написа:

"Мъдро" заключение, но като гледам автора и неговия правопис, не се учудвам на интелекта и на прозренията му.... 8-) Та значи, Елиас Канети е роден в Русе, това е някъде в Република България, ерго Елиас Канети е българин, така ли умнико!?... :lol: :lol: :lol:

Не мога да вдяна, какво общо има село Ново село (и кое точно Ново село - Видинско, Русенско, Кюстендилско?....) с темата!?...
Иначе леля Ванга е родена на 31 януари, 1911 година, когато Струмица е била в пределите на Османската империя и по логиката на заралията може да е и туркиня... 8-)

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 06 юни 2013 15:10

metal1111 написа:

Не мога да вдяна, какво общо има село Ново село (и кое точно Ново село - Видинско, Русенско, Кюстендилско?....) с темата!?...
Иначе леля Ванга е родена на 31 януари, 1911 година, когато Струмица е била в пределите на Османската империя и по логиката на заралията може да е и туркиня... 8-)

Слушай сега,професоре!Ти даже не схващаш иронията ми!Допуснал съм една правописна грешка,дреме ми.Нито съм на изпит по Правопис,нито пък ти можеш да ми бъдеш някакъв коректив.Сигурно и дипломата ми е доста по-престижна,както и да е.Уважавай хората и тяхното мнение,ако има нещо да казваш,го казвай и си "бий камшика",както казва един твой идол!
I'M BLIND!IMPRESS ME!

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 06 юни 2013 15:12

Captain Stottlemeyer написа: Та значи, Елиас Канети е роден в Русе, това е някъде в Република България, ерго Елиас Канети е българин, така ли умнико!?... :lol: :lol: :lol:

Като ще се заяждаш за правописа, по- добре си виж пунктуацията, умнико. :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 06 юни 2013 15:14

Македонците са най-простите българи,оставете ги
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”